ATLAS COPCO ESTIMEAZA CRESTERI PE SEGMENTUL DE INCHIRIERI

Atlas Copco România, furnizor de soluții pentru productivitate sustenabilă, estimează o creștere de 5-10% pentru activitatea Diviziei de Închirieri Echipamente în acest an în urma concentrării pe proiecte punctuale din industria de petrol și gaze, industria producătoare și pe lucrări în șantiere private pentru construcția de centre comerciale, hale industriale, de depozitare sau producție.

Atlas Copco România, filială locală a producătorului suedez de echipamente, furnizează compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul construcțiilor, minerit, și sisteme de asamblare pentru industrie. Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro în România.Divizia de Închirieri Echipamente a investit 1 milion de euro în flota de utilaje disponibile pe plan local.

„Activitatea în domeniu în primul trimestru al anului a fost sub nivelul de anul trecut. Situația a apărut în contextul în care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja în perioada de iarnă, când în mod normal activitatea este scăzută. Această scădere nu este legată de activitatea normală din industrie și sectorul de construcții din România. Ne așteptăm ca până la șfârșitul anului să înregistrăm o creștere de cel puțin 5-10% pentru divizia de închiriere de echipamente”, a declarat Marius Cristescu, Rental Manager Atlas Copco România, Bulgaria și Serbia.

Portable Energy portfolio
Portable Energy portfolio

În primele trei luni ale anului cele mai multe solicitări de închirieri de echipamente, compresoare și generatoare au provenit din industria de petrol și gaze, în principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc în mentenanța proceselor. În ceea ce privește industria prelucrătoare, Atlas Copco observă o orientare către eficientizarea și creșterea calității produselor prin introducerea de echipamente avansate tehnologic în fluxul de producție al fabricilor.

„Companiile active în România în domeniul de exploare și producție de petrol și gaze caută și câștigă contracte în afara granițelor, în cadrul cărora participăm cu tehnica Atlas Copco. Deși sunt restructurări în zona de explorare și producție, iar activitatea aproape a sistat complet în România, celelalte două segmente, de transport și rafinare, sunt active”, a spus Marius Cristescu.