IDEI DE CADOURI DE CRĂCIUN. PROPUNERI ATRACTIVE PENTRU MOȘ CRĂCIUN

Alegerea unui cadou de Crăciun pentru cineva al cărui hobby este electronica sau chiar bricolajul nu este o sarcină ușoară. Indiferent dacă destinatarul este o fată sau un băiat, o femeie sau un bărbat, problema de bază este de a alege un cadou care se va dovedi cu adevărat util. Și, la urma urmei, nu orice Moș Crăciun este competent în domeniul electronicii – și chiar dacă „se pricepe”, asta nu înseamnă că îi va fi ușor să găsească un cadou atractiv. De aceea, astăzi vă facem un tur de orizont al sugestiilor de cadouri – produse disponibile direct din depozitele noastre (transport și livrare rapidă), la diferite prețuri, dar întotdeauna competitive.

Unelte și instrumente

Să începem trecerea în revistă a ideilor de cadouri care vor fi utile pentru aproape fiecare DIY și amator – unelte și instrumente de măsură. Și permiteți-ne să subliniem că aceste produse nu vor fi utile numai pentru tehnicienii specializați – unele dintre ele sunt aproape echipamente esențiale pentru fiecare gospodărie.

Set de biți și șurubelniță universală

Șurubelnița universală este o idee bună pentru un mic cadou, deoarece o astfel de unealtă este utilă pentru fiecare proprietar de casă, apartament sau mașină. Această unealtă utilă are o magazie de biți încorporată în mâner cu o varietate de biți populari, astfel încât vă va ajuta la multe reparații și va salva multe situații dificile. Deoarece șurubelnița provine din gama mărcii recunoscute și respectate Wiha, putem fi siguri că fiecare piesă este bine asortată și că instrumentul își va îndeplini scopul timp de mulți ani. Mânerul, acoperit cu un plastic special antiderapant, se potrivește bine în mână și îmbunătățește ergonomia. O astfel de șurubelniță este, de asemenea, un cadou excelent chiar și pentru unul dintre cei mai tineri membri ai gospodăriei – pentru că fiecare ar trebui să aibă propriile unelte, mai ales dacă abia intră în vârsta adultă.

Magazia de biți este ascunsă în mânerul șurubelniței.

Set de chei hexagonale Hex-Plus

Culorile cheilor le fac mai ușor de identificat și de găsit atunci când sunt scăpate.

Cele cu cheie imbus – cheie Allen (hexagonală) sunt o piesă de echipament esențială pentru fiecare gospodărie – deoarece acest tip de unealtă este folosit la montarea, demontarea și repararea majorității mobilei, precum și a multor aparate. Cheile marca Wera sunt colorate în culori strălucitoare pentru a ajuta la identificarea lor și pentru a le face mai greu de pierdut. Acestea sunt fabricate din metale dure, cu o elasticitate suficientă (astfel încât să nu se rupă ușor atunci când se luptă cu șuruburi „încăpățânate”). Vârful de pe brațul mai lung are o lamă sferică ce permite operarea în unghiuri neobișnuite – lucru care va fi deosebit de important în spații înguste (de exemplu, atunci când este nevoie să strângeți un scaun de mașină sau un șurub ascuns undeva în crăpătura unui dulap).

Pistol de lipit cu elemente de încălzire

Pistolul de lipit, contrar aparențelor, nu este o unealtă utilă doar pentru inginerii electroniști. Poate fi utilizat și pentru a face găuri în materiale plastice sau pentru a îmbina piese de plastic crăpate, precum și pentru a marca sau arde modele pe lemn. Deși, desigur, cel mai adesea va fi utilizat pentru realizarea și repararea conexiunilor electrice. Acesta este un alt exemplu de instrument care ar trebui să existe în fiecare casă. Și aici, din nou, recomandăm un dispozitiv care provine de la un furnizor recunoscut, în acest caz marca Weller. Atunci când cumpărați un astfel de echipament, puteți fi siguri nu numai de calitatea și durabilitatea acestuia, ci și de faptul că destinatarul cadoului nu va avea nicio problemă în a cumpăra piese compatibile (de exemplu, lame sau încălzitor). În cazul mărcii Weller, nu cumpărați doar un aparat de cea mai înaltă calitate, ci și confortabil de utilizat – echipat cu un cablu flexibil și cu o căptușeală a mânerului care este plăcută la atingere.

Marca globală a producătorului garantează un produs de înaltă calitate.

Telemetru electronic UNI-T

Când lucrați pe teren, un telemetru digital poate economisi mult timp.

Un telemetru este un dispozitiv care se dovedește util în foarte multe situații, permițând măsurarea destul de precisă și instantanee a distanței, a suprafeței, a capacității/volumului etc. Produsul permite măsurarea continuă (în raport cu obiectele în mișcare) în metri, inci sau picioare (US). Pentru UNI-T, raza de acțiune este de 50 m. Telemetrul are un afișaj mare, retroiluminat și o serie de funcții utile: deconectare automată, vizor laser, calcul automat al diagonalei (formula lui Pitagora), memorie pentru 50 de măsurători, nivel analogic și laser încorporat.

Multimetru digital cu comunicare Bluetooth

Cu siguranță nu toată lumea va avea ocazia să folosească vreodată toate capacitățile unui multimetru. Deși, ca să fim corecți, aceste funcții de bază (voltmetru, testere de continuitate a circuitului) pot fi utile în situații destul de neașteptate. Cu toate acestea, multimetrul este un dispozitiv care va fi de interes în primul rând pentru inginerii electroniști. Și iată o notă de precauție: pentru pasionați, amatori, entuziaști sau chiar profesioniști – multimetrele nu sunt niciodată prea multe. Multe măsurători sunt efectuate cu ajutorul a două sau mai multe dintre aceste dispozitive; ele sunt utile pentru monitorizarea continuă a unor valori (de exemplu, intensitatea), în timp ce se colectează informații punctuale despre altele (de exemplu, tensiunea).

Un multimetru este un cadou excelent pentru orice persoană pasionată de bricolaj.

Modelul de multimetru propus de OWON are funcționalități foarte extinse. Pe lângă mărimile de bază (curent, rezistență etc.), permite măsurarea frecvenței semnalului, a temperaturii, a capacității condensatorului, are o lanternă încorporată, un detector de tensiune fără contact, funcția HOLD și, mai presus de toate, posibilitatea transferului de date fără fir către dispozitive externe prin Bluetooth.

Nu doar pentru electronică

Gama de produse a TME constă în principal în componente și echipamente electronice, precum și în echipamente legate de electronică. Dar unele dintre aceste produse au și alte utilizări sau sunt pur și simplu dispozitive electronice a căror utilizare nu implică neapărat o utilizare profesională.

Lampă cu lupă

LED-urile amplasate circular asigură o bună iluminare a obiectului.

Lama cu lupă este un ajutor excelent pentru toate lucrările de precizie. În cazul electronicii, acestea sunt utilizate în principal în timpul asamblării sau inspectării circuitelor miniaturizate. Cu toate acestea, un instrument care permite observarea detaliată a elementelor mici în lumină puternică va fi util în multe alte domenii: modelare, manichiură, la realizarea sau întreținerea operelor de artă. Lămpile NEWBRAND propuse sunt disponibile în versiunile alb și negru. Lupa poate fi acoperită cu o clapetă cu balamale pentru a o proteja de contaminare. Dispozitivul are un braț pe trei articulații, pentru a permite plasarea lupei și a sursei de lumină în poziția dorită. Lampa se fixează oriunde, pe marginea mesei, cu ajutorul unei cleme cu șurub. Un avantaj suplimentar al produselor este consumul foarte redus de energie (8 W) și dispunerea în formă de inel a LED-urilor, care reduce la minimum umbrele asupra obiectului privit.

Căști cu microfon, de asemenea Bluetooth

Căștile sunt una dintre cele mai versatile oferte ale noastre. Produsele mărcilor LOGILINK și QOLTEC pot fi achiziționate din catalogul TME în mai multe versiuni. Acestea sunt căști tipice pentru telefon sau player, care vor funcționa bine atât pentru a asculta muzică, cât și pentru a vorbi (multe modele au microfoane încorporate). Unele dispun de un cablu (cu un conector jack de 3,5 mm), în timp ce alte modele au posibilitatea de a se conecta fără fir la aproape orice dispozitiv care acceptă tehnologia Bluetooth. În plus, oferim și dispozitive cu conectori USB – acestea sunt produse create pentru persoanele care folosesc mesageria instantanee (atât în mod privat, cât și profesional, de exemplu, atunci când lucrează la distanță). Astfel de căști sunt, de asemenea, un atribut indispensabil pentru jucătorii interesați de titluri multiplayer, streamers etc. Trebuie remarcat faptul că gama TME include căști în multe culori și forme (in-ear, on-ear) – oferindu-vă posibilitatea de a alege produsul cel mai potrivit pentru preferințele individuale ale destinatarului cadoului.

Aspectul estetic al căștilor este la fel de important ca și calitatea sunetului pe care o oferă.

Automonitorizare cu cameră WiFi

Camera Sonoff este livrată cu un set de accesorii de montare.

Camera de monitorizare este un dispozitiv util nu numai ca element de protecție împotriva hoților – deși, desigur, este de obicei instalată în acest scop. De asemenea, poate fi utilizată pentru monitorizarea animalelor de companie în absența membrilor gospodăriei, observarea camerei copiilor, supravegherea intrării sau a spațiului din fața ușii de la intrare.

Avantajul principal al camerei marca Sonoff, care îl face o idee excelentă de cadou de Crăciun, este facilitatea de instalare. Procesul necesită doar cunoștințe tehnice de bază, adică abilitatea de a instala aplicația pe un telefon iOS sau Android și de a conecta sursa de alimentare. Camera realizează conectivitatea la rețea prin semnal WiFi (rețea fără fir) sau LAN (cablu de internet standard cu mufă RJ-45). Odată ce configurarea automată este finalizată, unitatea este gata de funcționare.

Software-ul proprietar Sonoff permite controlul de la distanță al unghiului de înclinare a camerei în două planuri (rotație în jurul propriei axe, înclinare), înregistrarea sunetului, video, înregistrarea cadrelor și, bineînțeles, transmiterea în timp real a imaginii înregistrate de dispozitiv. O funcționalitate importantă este, de asemenea, posibilitatea de observare nocturnă. Dacă, pe de altă parte, utilizatorul este interesat de o cameră de supraveghere clasică, fără pilot, este suficient să folosească un card TF (microSD) – odată introdus în fanta de citire, dispozitivul va înregistra automat pe acesta un film video de 40 de secunde de fiecare dată când este detectată o mișcare în fața obiectivului.

Unitatea include elemente de fixare, astfel încât camera poate fi montată pe un perete sau pe tavan – dar se poate sprijini, de asemenea, în mod stabil, pe o masă.

Benzi LED marca WISVA

Cauți componente electronice ușor de utilizat, practice și eficiente care vor interesa atât un pasionat, cât și un amator de bricolaj, cu siguranță merită să aruncați o privire la oferta de benzi LED multicolore marca  WISVA.

LED-urile reprezintă în prezent principala sursă de iluminat în instalațiile casnice. Acestea se caracterizează printr-un consum redus de energie și pot fi aplicate într-o gamă largă de formate, oferind proiectanților o gamă largă de posibilități de creativitate. În cazul benzilor LED, sursele de lumină sunt plasate pe un substrat PCB, care poate fi tăiat în puncte marcate pentru a produce secțiuni de lungimea dorită. Acest design și utilizarea tehnologiei COB fac posibilă producerea unei benzi care dă iluzia că emite lumină de pe o singură linie continuă – o metodă foarte eficientă și estetică de iluminare a interioarelor, mobilierului, fațadelor, vitrinelor, precum și de creare a unor semne de avertizare (de exemplu, marcarea unei margini joase de tavan). De asemenea, este adesea folosit în lucrări de artă și instalații. Benzile cu LED-uri sunt de obicei autoadezive, pentru a le face mai ușor de fixat (asigurând în același timp o disipare adecvată a căldurii, care este produsă de componentele optoelectronice).

Benzile emit o lumină omogenă, fără puncte LED individuale vizibile.

Din gama mărcii WISVA, benzile LED sunt disponibile în diverse nuanțe de alb – de la rece la neutru și cald. Sunt disponibile și articole care emit lumină albastră, roșie și verde, precum și benzi RGB, care, prin amestecarea diferitelor proporții de roșu/verde/albastru, pot emite orice culoare. Trebuie remarcat faptul că, în această gamă, unele produse se laudă cu o clasă de etanșeitate IP65, ceea ce înseamnă că sunt rezistente la umiditate și chiar la stropire. Vă rugăm să rețineți că este necesară o sursă de alimentare de putere adecvată (12V sau 24V DC) pentru a alimenta benzile.

Ceva pentru amatori și pasionați

Să ne uităm din nou la sugestiile de cadouri care vor fi de un interes deosebit pentru inginerii electroniști – fie că sunt calificați, fie că sunt pasionați sau chiar amatori. Toate produsele de mai jos oferă o gamă largă de posibilități: scopul folosirii depinde în primul rând de destinatar. Prin urmare, nu vă faceți griji că nu vă va fi apreciat cadoul – cu condiția, desigur, ca utilizatorul să fie interesat de electronică sau doar să vrea să o exploreze.

Clasica placă Arduino UNO

Arduino este un cuvânt la modă, unul dintre cele mai populare produse de pe piața electronică (atât profesională, cât și pentru pasionați) care a apărut în ultimele decenii. Arduino UNO este modelul de bază și cel mai larg recunoscut din gama producătorului.

Arduino UNO poate fi alimentat prin intermediul unui conector USB sau al unui jack de 5,5 mm.

Pe scurt: Arduino este un circuit electronic echipat cu un microcontroler, care poate fi programat cu ajutorul unui calculator. După scrierea codului, acesta este încărcat pe dispozitiv prin intermediul cablului USB. De acum încolo, placa poate efectua singură operațiunile înregistrate, constituind inima a nenumărate proiecte, chiar și foarte complexe. Într-un anumit sens, este un computer compact, cu costuri reduse, care poate fi utilizat pentru a construi dispozitive personalizate, de exemplu, componente de automatizare a locuinței, senzori la distanță, comenzi de iluminat, motoare etc. În plus, deoarece Arduino utilizează relativ puțină energie, astfel de proiecte pot fi alimentate cu baterie.

Puteți găsi, literalmente, zeci de mii de aplicații pentru acest produs pe internet. Popularitatea Arduino se traduce printr-un un număr imens de materiale educaționale gratuite, tutoriale, articole și proiecte care îi ajută chiar și pe profanii în domeniu să facă primii pași. Este, de asemenea, o modalitate excelentă și prietenoasă de a intra în lumea programării și de a începe aventura de a vă crea prototipuri pentru propriile circuite. Și în același timp: Arduino vă permite să înțelegeți cum funcționează dispozitivele electronice din jurul dumneavoastră.

Arduino UNO MINI Limited Edition

Cei care sunt deja familiarizați cu Arduino vor aprecia acest produs – este o placă UNO în ediție limitată pentru colecționari. Funcționalitatea sa nu diferă practic cu nimic de versiunea clasică, produsul având o serie de caracteristici distinctive. Cea mai evidentă este problema dimensiunii și a aspectului. PCB-ul negru și auriu cu margini lustruite, cu contacte pe margini, va arăta impresionant în proiectele în care estetica este o caracteristică importantă. Mai mult, în această versiune, bunul și bătrânul Uno a fost închis într-un spațiu de peste patru ori mai mic decât cel original. O altă diferență este utilizarea unui conector USB C modern și a unor conectori mai denși. Trebuie remarcat faptul că plăcile „UNO Mini Limited Edition” au numere de serie unice și sunt însoțite de o scrisoare semnată de mână de către fondatorii mărcii. Va fi cu siguranță un cadou frumos pentru orice membru al comunității internaționale Arduino.

Ediția pentru colecționari este o placă miniaturizată, dar complet funcțională.

Kit TME Education

Numeroase componente sunt aranjate pe placă într-o configurație ergonomică.

Dacă intenționați să îi oferiți cadoul unui tânăr adept care abia își începe aventura cu electronicamerită să acordați atenție plăcii TME Education rev. pregătită de compania noastră. 2. Scopul acestui produs este de a oferi studenților o platformă ușor de utilizat, dar puternică pentru a învăța programarea microcontrolerului (folosind platforma Arduino UNO). Odată ce dispozitivul este conectat la computer, utilizatorul poate începe să lucreze imediat, învățând cum să opereze componentele electronice de bază și cele mai des folosite ( afișaje LCD și OLED, butoane, microfoane, potențiometre, senzori de lumină și temperatură), precum și despre metodele de comunicare cu componentele (I2C, GPIO, SPI etc.). Manualul detaliat, gratuit, disponibil pe pagina produsului (link în catalogul nostru) oferă o descriere detaliată, dar accesibilă, a tuturor funcționalităților importante ale microcontrolerului. Kitul TME Education permite, prin experimente plăcute, dobândirea cunoștințelor de bază necesare pentru orice viitor inginer.


Roboți OKYSTAR

Arduino și kitul conceput pentru a-i stăpâni elementele de bază sunt resurse educaționale excelente, dar pentru mulți tineri studenți la electronică, cea mai atractivă (și încurajatoare!) cale spre cunoaștere va fi construirea propriului robot. Aici intervine marca OKYSTAR, care oferă kituri de construcție din mai multe piese pentru a transfera cunoștințele teoretice în electromecanică și automatizare.

Gama OKYSTAR include șasiuri, drivere și plăci de interfață – precum și seturi complete de componente, cum ar fi OKY5004, care sunt utilizate pentru a construi un vehicul autonom, bazat pe microcontrolerul ATMEGA328 (care asigură compatibilitatea cu Arduino). Robotul asamblat poate fi configurat în orice mod doriți, dar producătorul oferă câteva exemple de programe pentru a-l opera. Principalele funcționalități ale setului sunt posibilitatea de urmărire a liniei (așa-numita tracking, line follower), evitarea obstacolelor (realizată cu ajutorul senzorului cu ultrasunete inclus), comandă la distanță prin telecomandă sau Bluetooth. Kitul include componente electronice (module de comunicare, controler, buzzer, senzori), componente electromecanice (motoare pas cu pas, servo), precum și buloane, piulițe, componente de șasiu tăiate la dimensiune și un coș pentru celule litiu-ion (cel mai comun format, 18650) cu încărcător.

Kitul OKYSTAR include atât elemente mecanice, cât și un set de module.
Computer monoplacă ROCK 4 SE

Computerul ROCK 4 SE de la OKDO nu este cu mult mai mare decât un card de debit.

Deși am spus despre Arduino că este un „fel de” calculator mic, ROCK 4 SE este exact acest lucru. Oferă capacități de bază similare celor prezente în computerele standard (navigare pe internet, utilizarea de software de birou, învățarea programării sau vizionarea de filme), având în același timp dimensiuni similare unui card de debit.

Pentru a începe, veți avea nevoie de un monitor cu un conector HDMI, un mouse și o tastatură cu interfață USB, o sursă de alimentare de 9…12V DC (și o capacitate de curent de 3A) cu o mufă USB C și un card miniSD cu sistem de operare Linux/Android (aceste medii oferă o interfață grafică pentru utilizator). Merită să adăugăm că acesta este un software disponibil gratuit. Rock 4 SE poate fi tratat atât ca un echivalent în miniatură al unui computer standard, cât și ca o platformă educațională.

ROCK 4 SE are un conector de expansiune GPIO cu 40 de pini (linii de intrare și ieșire). Acesta permite atașarea componentelor, modulelor și circuitelor periferice suplimentare (de exemplu, butoane, potențiometre sau controlere de motor) la computer și apoi operarea acestora cu ajutorul unor programe create cu ajutorul unor limbaje de programare de nivel superior (cum ar fi foarte popularul Python). Alte interfețe cu care este echipată placa includ Ethernet, WiFi, Bluetooth sau M.2 – acesta din urmă permițând conectarea de unități de memorie SSD sau eMMC compacte și încăpătoare la computer. ROCK 4 SE este caracterizat de o putere de calcul ridicată, similară cu cea a laptopurilor produse în urmă cu câțiva ani. Acesta poate fi nu doar un obiect de experimentare, ci și un dispozitiv de lucru.


Text elaborat de Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Textul original poate fi găsit la adresa: https://www.tme.eu/ro/news/library-articles/page/48349/idei-de-cadouri-de-craciun/