PROBLEMĂ REZOLVATĂ. CUM SUNT UTILIZATE PRODUSELE | SOLUȚIILE METRA PENTRU A DEPĂȘI SITUAȚIILE DIFICILE?

Încă de la începuturile companiei, începutul anilor 1990, inovația a fost întotdeauna, și încă este, o parte fundamentală a esenței Metra. Compania a dezvoltat primele lor sisteme de încuietoare inteligente pentru dulapuri din necesitățile impuse de piață. La acea vreme, niciun sistem „inteligent” pentru dulapuri nu permitea accesul și utilizarea fără întreruperi, fără fricțiune și fără atingere a dulapurilor pentru oaspeții stațiunilor de schi și de mare de succes din întreaga lume.

Mai mult decât atât, nu există un sistem inteligent pentru dulapuri care să asigure gestionarea centralizată a dulapurilor și să fie conectat cu controlul accesului, serviciile de închiriere și/sau alte sisteme din cadrul complexului sau al instalației de agrement. 

Partener interviu: Gregor Jenčič, Marketing Manager la Metra.

Easy Engineering: Care sunt cele mai importante proiecte din 2023?

Gregor Jenčič: Cele mai semnificative proiecte, din punctul de vedere al mărimii și integrării, au fost cu siguranță cele de pe piețele corporative și de agrement. Acele soluții de vestiare inteligente Metra gestionează, de obicei, mai multe sute sau chiar mii de vestiare și utilizatori de vestiare, care pot fi amplasate în diverse locații.

Astfel de proiecte de dulapuri inteligente sunt, de asemenea, încorporate sau integrate fără probleme cu ecosistemul existent de control al accesului, software de închiriere și plată, software de management, resurse umane etc., pentru a asigura o experiență de utilizare și o gestionare a facilităților mai puțin complicată.

E.E: Care au fost cele mai dificile proiecte?

G.J: Cele mai provocatoare proiecte sunt, de obicei, și cele mai interesante proiecte la care să lucrezi. Rezultatul final este întotdeauna o utilizare unică și inovatoare a dulapurilor, complet adaptată la dorințele și nevoile clientului. Suntem întotdeauna încântați să vedem cum soluțiile noastre de dulapuri inteligente contribuie la creșterea afacerii clientului, la reducerea timpului și a costurilor de întreținere, la susținerea dinamicii zilnice a utilizatorilor de dulapuri și la îmbunătățirea experienței și a stării de bine a acestora.

E.E: Ce produse/soluții au fost utilizate în cadrul proiectelor?

G.J: Metra Workplace Lockers este denumirea soluțiilor inteligente Metra adaptate pentru vestiarele personale din birouri, clădiri de birouri și alte locuri de muncă (de ex. în domeniul sănătății). Dulapurile sunt utilizate în principal de angajați, dar pot fi folosite și de vizitatorii zilnici ai firmei și de alte persoane. Datorită specificului lor legat de locul de muncă, aceste soluții sunt utilizate și de studenți, cadre didactice și angajați din școli, campusuri și alte unități de învățământ.

Dulapurile Delivery Metra sunt soluții inteligente pentru a permite utilizarea dulapurilor de tip livrare/preluare. Acestea sunt utilizate mai ales în mediile corporative, educaționale sau de sănătate. Acestea oferă un spațiu de depozitare securizat și ușor de utilizat pentru predare, ridicare și transfer pentru schimbul de active IT, documente de afaceri sau pentru a colecta diverse produse comandate. Dulapurile pot fi folosite de angajați, clienți sau alte persoane, în funcție de soluție.

Soluția Metra Delivery Lockers este uneori utilizată împreună cu soluția Metra Workplace Lockers, pentru a oferi funcționalitate de depozitare personală și de schimb pentru utilizatorii de dulapuri din anumite clădiri, campusuri sau facilități.

Soluția Metra Entry-to-Exit pentru facilități de recreere este o soluție preferată pentru piscinele moderne, parcurile acvatice și alte facilități de agrement, care doresc să aducă managementul accesului la instalația lor și experiența clienților la un nivel cu totul nou. Soluția combină accesul inteligent Metra și dulapurile inteligente Metra pentru oaspeți cu sistemul de plată într-o soluție închisă și completă, care permite un acces fără întreruperi al utilizatorilor și o experiență de plată în întreaga instalație de agrement (Blue Lagoon, Islanda).

Metra Rental Lockers este soluția inteligentă a Metra pentru clienții care doresc să monetizeze utilizarea vestiarelor de către oaspeți, vizitatori sau clienți prin intermediul punctelor de vânzare, al autoservirii sau o combinație a ambelor modalități în parcurile de distracții, stațiunile de schi și în alte locuri.

Deși fiecare soluție Metra este unică, deoarece niciun proiect de vestiare inteligente nu este la fel, soluțiile de mai sus sunt alese de majoritatea clienților care doresc să își transforme vestiarele și să schimbe percepția, utilizarea și funcționalitatea acestora în beneficiul utilizatorilor, al afacerii și al impactului asupra mediului.

E.E: Care sunt provocările obișnuite pe care le întâmpinați? 

G.J: Provocările pot fi diferite, însă cele mai plăcute și satisfăcătoare sunt cele unice. Rezultatul este, de obicei, o soluție creativă care optimizează procesele clientului și ale utilizatorilor de dulapuri și/sau economisește diferite resurse pentru client. Un client extrem de apreciat și mulțumit este un adevărat câștig.

E.E: Cum ați depășit provocările?

G.J: Fiind unul dintre inițiatorii industriei sistemelor inteligente de vestiare, cu o experiență de peste treizeci de ani, am avut, desigur, partea noastră de provocări diferite legate de progresul tehnologic, evoluțiile macroeconomice și geopolitice, tendințele generale și diverse altele. Cu siguranță are legătură cu filozofia companiei noastre de a rămâne inovatoare, fiabilă și flexibilă, astfel încât să ne putem adapta instantaneu la schimbări și provocări. La fel ca sistemele noastre inteligente pentru dulapuri.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse/soluții din gama dumneavoastră?

G.J: Soluțiile inovatoare Metra pot permite unui utilizator să acceseze, să utilizeze și să gestioneze un locker atât ca un dulap personal, cât și ca un vestiar de schimb. Uneori, locația în care sunt disponibile dulapurile cu sistem Metra poate fi o soluție inovatoare în sine.

Metra a fost primul care a oferit acces mobil la vestiare, care permite utilizatorilor să acceseze vestiarele personale și pentru colete cu ajutorul telefoanelor mobile și al ceasurilor inteligente prin intermediul aplicațiilor mobile sau al portofelelor mobile precum Apple Wallet. Aceasta poate fi identificată ca fiind cea mai recentă tendință în industria accesului.

E.E: Care a fost cercetarea care a stat la baza produselor/soluțiilor?

G.J: Cercetarea se concentrează pe identificarea și rezolvarea nevoilor actuale și viitoare ale clienților și utilizatorilor finali, precum și pe alte elemente care credem că sunt sau vor fi importante în industria noastră. Îmbunătățirea în continuare a fiabilității, funcționalității și ușurinței de utilizare a încuietorilor inteligente Metra și a sistemului smart Metra face, de asemenea, întotdeauna parte din procesul de cercetare.

E.E: Cu ce probleme / provocări se confruntă de obicei utilizatorii?

G.J: Clienții noștri doresc să își sporească și să își îmbunătățească activitatea de zi cu zi prin reducerea sau eliminarea completă a problemelor costisitoare și consumatoare de timp cauzate de utilizarea zilnică, de întreținerea necesară și de gestionarea încuietorilor lor obișnuite sau care funcționează cu baterii. Companiile și organizațiile de pe diverse piețe devin din ce în ce mai conștiente de faptul că astfel de dulapuri pot afecta în mod direct siguranța cu care sunt depozitate în ele obiectele personale sau de afaceri, precum și ușurința de acces și de utilizare a acestor dulapuri. Deoarece acești factori afectează experiența, percepția și bunăstarea angajaților, oaspeților sau a altor persoane aflate în biroul, în parcul acvatic sau în alte facilități ale clientului.

E.E: Cum sunt utilizate produsele/soluțiile dvs. în rezolvarea problemelor utilizatorilor?

G.J: Dulapurile, echipate cu sistemul inteligent Metra, oferă o depozitare inteligentă sigură și adaptată la utilizator, care sprijină dinamica utilizatorilor și îmbunătățește experiența și bunăstarea. Din punctul de vedere al clienților, Sistemul inteligent Metra permite ca vestiarele clienților să devină o parte integrantă și integrată a biroului sau a mediului inteligent al clădirii, ceea ce ajută la optimizarea diferitelor activități de gestionare a instalațiilor, de acces și de resurse umane. 

Datorită tehnologiei Metra de închidere inteligentă a dulapurilor, compania sau organizația economisește timp, bani, energie și nu numai, reduce personalul de întreținere, contribuie la îmbunătățirea atractivității vizuale a interiorului, sporește percepția pozitivă a utilizatorilor asupra instalației și serviciilor clienților, atrage și reține talentele, face ca mediul să fie mai centrat pe utilizator, reduce amprenta de mediu a afacerii și are alte efecte pozitive care sunt importante pentru client.

E.E: Care sunt previziunile voastre pentru 2024?

G.J: Observăm că piețele corporatiste și clienții individuali înțeleg din ce în ce mai bine diferitele avantaje și efecte pozitive ale echipării vestiarelor lor cu sisteme de vestiare inteligente Metra asupra nivelului de experiență a angajaților, satisfacției clienților și bunăstării lor generale, asupra brandului lor, asupra operațiunilor de afaceri și, nu în ultimul rând, asupra creșterii și succesului afacerii lor.

În cazul în care doriți ca vestiarele dvs. să ofere un nivel de securitate a vestiarelor pregătit pentru viitor, o utilizare fără fricțiune a vestiarelor și o experiență fără întreruperi pentru a optimiza fluxurile de lucru și a ridica nivelul de bunăstare în biroul, clădirea sau unitatea dvs., nu ezitați să ne contactați la https://ultravisionconsult.com/ro/contacteaza-ne/.