TRENCHLESS ROMANIA CONFERENCE & EXHIBITION EDIȚIA A 8-A, 6 IUNIE 2024

Trenchless Romania Conference & Exhibition este cel mai important eveniment din regiune care prezintă tehnologiile de foraj orizontal dirijat pentru instalarea utilităților publice.

Evenimentul reunește an de an cele mai importante companii care activează în sectorul trenchless de la producători de echipamente de foraj la contractori si operatori de rețele. 

Trenchless Romania completează tabloul evenimentelor internaționale de profil, și prin acesta dorim creșterea gradului de awareness pe piața din regiune, în ceea ce priveste folosirea tehnologiilor trenchless, care sunt pe de o parte mai economice, pe de altă parte mai rapide cu un grad minim de intruziune a mediului.

Am fost onorați să îl avem alături de noi în această ediție pe Klaus Beyer – International Director ISTT- Asociația Internațională pentru Tehnlogii Trenchless precum și pe Florian Burnar – Președinte Asociația pentru Proiecte și Fonduri Europene, precum si specialistii BERD ( Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare) care ne-au prezentat planurile de investiții pentru România. 

Începând din 2022 Trenchless Romania Club este singura entitate afiliată la Asociația Internațională pentru Tehnologii Trenchless (ISTT) și anul acesta a reprezentat cu mândrie comunitatea trenchless a țării noastre,  în cadrul evenimentului EUROPEAN NO-DIG de la Berlin unde s-au reunit profesionisti din întreaga Europă pentru a dezbate și găsi soluții la provocările infrastructurii. 

Programul conferintei a inclus două paneluri dedicate prezentarilor tehnice, în cadrul cărora peste 12 specialiști și experți în domeniu și-au expus ultimele noutăți din gama de produse. Evenimentul a oferit și posibilitatea de expunere si prezentare a utilajelor si produselor atât în zona de expoziție exterioară cât și interioară.

Primul panel de prezentări tehnice a fost deschis de Dymitr Ganew Petrow, Senior Sales Manager HERRENKNECHT, acesta a prezentat Mega proiectul de infrastructură european Tunel de Bază BRENNER.  Tunelul de bază Brenner (BBT), aflat în plin proces de construcție, este un tunel de cale ferată drept și orizontal, cu lungimea totală de 55 de kilometri, care trece pe sub Pasul Brenner din Alpii Răsăriteni. Tunelul va uni localitățile Innsbruck (din Austria) cu Fortezza (din Italia), înlocuind o parte din actuala linie de cale ferată Brenner. Linia face parte din axa Berlin – Palermo a rețelei transeuropene de transport (TEN-T). 

Reducerea impactului social și economic prin utilizarea tehnologiilor fără săpătură în proiectele de reabilitare a conductelor pentru apă potabilă, canalizare, gaze, agent termic și industriale a constituit subiectul central prezentării realizată de către Daniel Turza, Deputy  Manager Blejkan Construct. Compania Blejkan Construct SRL este specializată în reabilitarea fără săpătură a conductelor de canalizare, apă, tehnologice și de gaze – și este parte a grupului BLEJKAN, lider pe piața de reabilitare fără săpătură din Polonia.

Partenerii celei de-a 8-a ediții Trenchless Romania Conference & Exhibition

 • INITIATOR – TRACTO
 • PLATINUM   Herrenknecht 
 • GOLD – Blejkan Construct
 • SILVER -Imo con, Steinzeug- Keramo, Inoveco Expert
 • BRONZ SPONSORS – Bam Construcții , CTE Solution Utilaje Specializate 
 • COFFEE BREAK SPONSOR – ABIKORP
 • CONFERENCE SPONSOR – DRILL ROCK TOOLS
 • Mobility Partener – PIAGGIO 

Ziua ne-a fost îndulcită de Sweet Partner – Kandia Romania – ROM

Evenimentul a găzduit cea de-a 8-a ediție Trenchless Romania Awards. Trenchless Romania Awards este singura sesiune de premiere pentru proiecte în domeniul tehnologiilor trenchless și este dedicată tuturor celor care au înţeles beneficiile folosirii tehnologiilor no-dig, şi mai ales care au aplicat aceste tehnologii în lucrările lor. Gala Trenchless Romania Awards nu este doar proiectele din domeniul trenchless, ci este mai ales despre oamenii din spatele acestor proiecte, oameni ce au reuşit ca prin întreaga lor activitate să contribuie semnificativ la dezvoltarea acestor tehnologii. 

Câștigătorii Trenchless Romania AWARDS 2024

Trenchless Pipe Rehabilitation 

Reabilitare statie de clorinare si amenajare incinta captare Izvarna; reabilitare si extindere conducta aductiune Izvarna – Craiova fir II Tronson I

BLEJKAN CONSTRUCT

Horizontal Directional Drilling

Utilizare tevilor din otel produse de Hatboru Romania, la Giurgiu, in foraje orizontale dirijate 

HATBORU ROMANIA

Pioneri ai forajului orizontal în ROMANIA

 • Colectiv Academic  UTCB (Technical University of Civil Engineering of Bucharest) represented by
 • Prof. Univ. Dr. Ing Valentin Șoimușan 
 • Prof. Univ. Dr. Ing. Cristian Pavel