UN BURGHIU DE ÎNCREDERE PENTRU PRELUCRAREA COMPONENTELOR DIN ALIAJE HRSA PE BAZĂ DE NICHEL

Sandvik Coromant lansează un nou burghiu cu carbură monobloc optimizat pentru găurirea materialelor din aliaje HRSA pe bază de nichel, cu o capacitate standard de găurire în adâncime de până la 8×D.

CoroDrill® 860 cu geometrie -SD garantează o durată de viaţă constantă şi previzibilă, şi un grad înalt de precizie a găurilor, aspect foarte important în industriile cu solicitări extrem de mari şi procese implementate în vederea asigurării calităţii, de exemplu, industria aerospaţială. 

Strategiile actuale pentru găurirea componentelor motoarelor de avion din aliaj de nichel, caz în care siguranţa procesului este esenţială, nu pot îndeplini solicitările ridicate ale industriei şi nu garantează durabilitatea maximă a sculei. Acesta nu este şi cazul noii soluţii CoroDrill® 860 cu geometrie -SD, care a fost concepută pentru prelucrarea de calitate superioară a aliajelor din nichel. Robert Smith, Manager de ofertă al departamentului de Găurire şi Compoziţi din cadrul Sandvik Coromant afirmă „CoroDrill® 860 cu geometrie -SD este un burghiu fiabil care garantează cel mai înalt nivel de performanţă şi siguranţă a procesului în cazul superaliajelor refractare.” 

Există câteva caracteristici esenţiale care, atunci când sunt combinate, contribuie la elevarea nivelului de performanţă a materialelor din aliaje HRSA. Se începe cu calitatea unică, S2BM, care combină un substrat de carbură cementată cu granulaţie fină, un strat de acoperire PVD multistrat şi tratarea ulterioară ce asigură durabilitatea maximă a sculei. Se adaugă o geometrie cu unghiuri de degajare optimizate, prelucrarea deosebit de controlată a muchiei, forma canalului, teşitura vârfului şi marginea dublă — rezultatul este un burghiu care garantează cel mai înalt nivel de performanţă şi siguranţă a procesului.

Procesul amplu de dezvoltare a designului şi testarea exhaustivă a produsului pe multiple materiale din aliaje HRSA au demonstrat că CoroDrill® 860 cu geometrie -SD prezintă o performanţă constantă în aplicaţii 3, 5 şi 8 × D care oferă un nivel excelent de stabilitate la prelucrare şi siguranţă a procesului. Acest lucru face ca planificarea procesului şi calcularea costurilor să fie mai fiabile în ceea ce priveşte estimarea duratei de viaţă a sculei şi analizarea costului pe piesă. „Clienţii se pot baza pe faptul că CoroDrill® 860 cu geometrie -SD este un burghiu fiabil care garantează cel mai înalt nivel de performanţă şi siguranţă a procesului, oferind cea mai mare durabilitate a sculei şi reducând costul pe gaură şi pe componentă.” afirmă Robert, adăugând: „CoroDrill® 860 cu geometrie -SD este burghiul fiabil pentru componentele de mare valoare.”