COPA-DATA ANUNȚĂ LANSAREA ZENON 14: AUTOMATIZARE INTELIGENTĂ PENTRU PRODUCȚIE, PROCESE ȘI ENERGIE

COPA-DATA, dezvoltatorul software-ului de automatizare industrială zenon, a anunțat lansarea zenon 14. Plin de caracteristici de ultimă oră și de îmbunătățiri ale capacităților existente, zenon 14 promite să revoluționeze planificarea proiectelor, conectivitatea, experiența utilizatorului și eficiența durabilă în diverse industrii, inclusiv în științele vieții, energie și industria alimentară și a băuturilor.

Noua iterație introduce numeroase îmbunătățiri pentru a spori experiența utilizatorului și eficiența în planificarea proiectelor. Printre progresele notabile se numără crearea și editarea simplificată a Smart Objects, facilitate de o funcție de căutare și înlocuire multiplă care economisește semnificativ timp în procesul cartografierii variabilelor. La crearea și editarea Smart Objects, a fost inclus suportul pentru inginerie distribuită pentru a asigura o colaborare perfectă între membrii echipei, îmbunătățind managementul centralizat fără a risca întreruperea fluxului de lucru. Serviciul de vizualizare web (WVS) al platformei a fost îmbunătățit considerabil, oferind soluții de interfață HMI atractive vizual și de înaltă calitate pe mai multe browsere web.

Cu zenon 14, utilizatorii pot importa configurațiile externe existente ale Process Gateway-ului în Engineering Studio, permițând o comutare ușoară după o actualizare și profitând de configurațiile integrate ale Process Gateway.

Angajamentul de a asigura conectivitatea

Noua versiune a zenon consolidează angajamentul pe termen lung al COPA-DATA față de conectivitate și deschidere. Acest lucru este exemplificat de certificarea OPC UA Gateway și de îmbunătățirile aduse interfeței GraphQL. Prin valorificarea SQL Server 2022, zenon 14 asigură compatibilitatea cu cea mai recentă tehnologie Microsoft.

Producție modulară pentru științele vieții

Fiind un instrument flexibil, zenon poate fi utilizat într-o gamă largă de contexte și include caracteristici special dezvoltate pentru a răspunde nevoilor unor sectoare specifice. Pentru științele vieții, zenon 14 oferă un suport de neegalat pentru orchestrarea proceselor – un instrument necesar pentru a accelera timpul de introducere pe piață a produselor farmaceutice.

Acest lucru este posibil prin integrarea standardului MTP (Module Type Package), un standard în continuă evoluție care permite producția modulară bazată pe conceptul Plug & Produce. În zenon 14, Orchestration Studio este integrat în mod nativ și include o extensie API pentru importul de fișiere MTP de pe o piață, MTP Device Management pentru o imagine de ansamblu a stării dispozitivelor, precum și blocuri de calcul gata făcute care pot fi adăugate cu ajutorul unei funcții de drag-and-drop. Cu ajutorul MTP Gateway este posibilă compatibilizarea cu standardul MTP a dispozitivelor care nu au capacitate MTP. Acest lucru deschide calea pentru trecerea la conceptul de producție modulară fără a fi nevoie să se revizuiască utilajele existente.

Young and Confident Industrial Engineer Working on Computer, on Screen CAD Software Showing New Electric Engine. Industrial Factory with High-Tech CNC Machinery

zenon pentru sectorul energetic

Pentru industria energetică, zenon 14 le permite utilizatorilor să navigheze cu ușurință în dinamica fluctuantă a sistemului, oferind siguranță, eficiență, operare ergonomică și conștientizare situațională îmbunătățite. Aceste caracteristici sunt esențiale pentru instalațiile energetice și companiile de utilități, pe măsură ce lumea continuă tranziția către sursele de energie regenerabilă.

Procesarea comenzilor din cadrul WVS a fost îmbunătățită pentru a permite operarea în siguranță a substațiilor prin intermediul clientului web HTML5. În plus, opțiunile de conectivitate îmbunătățite ale zenon facilitează integrarea fără probleme a surselor de energie volatile, asigurând în același timp stabilitatea rețelei. Capacitățile Extended Trend și de istoric de date ale platformei permit o analiză avansată a datelor, permițând utilizatorilor să ia decizii în cunoștință de cauză. În plus, zenon rămâne un brand vital în domeniul automatizării digitale a substațiilor din întreaga lume și asigură compatibilitatea rețelei cu provocările revoluției regenerabile.

Transformarea digitală în producție

zenon 14 este, de asemenea, potrivit pentru implementarea în toate tipurile de medii de producție. Platforma software îmbrățișează călătoria de transformare digitală a industriei și oferă caracteristici îmbunătățite special pentru producătorii de alimente și băuturi. De la drivere îmbunătățite și funcționalități logice până la servicii avansate de vizualizare web și inginerie de Smart Objects, zenon echipează producătorii cu instrumentele de care au nevoie pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate și net zero și pentru a conduce la excelență operațională. 

KREATRON AUTOMATION SRL

office@kreatron.ro

www.kreatron.ro