SANDVIK COROMANT EXTINDE OFERTA DE FREZE CILINDRO-FRONTALE MONOBLOC CU CAPUL SFERIC COROMILL® PLURA

Soluţii de freze cilindro-frontale monobloc optimizate pentru profilare de înaltă performanţă în titan şi aliaje HRSA.

Specialistul în scule de aşchiere Sandvik Coromant şi-a extins familia de freze cilindro-frontale monobloc CoroMill® Plura cu noul concept de cap sferic CoroMill® Plura, optimizat pentru operaţiuni de semifinisare până la profilare pentru finisare în aplicaţii ISO S.

„Capul sferic CoroMill® Plura pentru ISO S este un produs nou în sortimentul nostru optimizat”, a menţionat Liam Haglington, manager de produs pentru scule cu freze cilindro-frontale din carbură monobloc din cadrul Sandvik Coromant. „Această lansare vine cu două noi geometrii de produs, optimizate pentru piese de prelucrat din titan şi din aliaje HRSA. Produsele au fost dezvoltate pentru profilare, în special aplicaţii de semifinisare şi finisare, pentru operaţiuni precum prelucrarea rotoarelor monobloc şi paletelor.”

Deoarece productivitatea, durabilitatea extinsă a sculei şi siguranţa proceselor sunt cerinţe critice ale pieţei în ceea ce priveşte materialele ISO S, geometriile capului sferic CoroMill® Plura au fost dezvoltate ţinându-se cont de aceste calităţi.

„S-a acordat o atenţie deosebită designului sculei”, a mai precizat Haglington. „Sculele sunt dotate cu o geometrie a feţei nou dezvoltată, pentru a evita condiţiile nefavorabile de aşchiere din centru, un pas neuniform al dintelui un grad optim de stabilitate dinamică şi control al vibraţiilor, precum şi noile calităţi Zertivo™ 2.0, concepute special pentru domeniile de aplicare ale piesei de prelucrat, pentru o un nivel îmbunătăţit de rezistenţă la uzură şi de durabilitate a sculei.

Versatilitate în diverse domenii de aplicare

Având până la şase canale, capul sferic CoroMill® Plura permite rate mai mari de avans, fără a compromite calitatea suprafeţei, ceea ce înseamnă timpi de prelucrare reduşi şi un cost mai mic per piesă. Deşi au fost concepute iniţial pentru prelucrarea rotoarelor monobloc pentru motoarele din industria aerospaţială, sculele sunt suficient de versatile pentru a excela în multe alte domenii de aplicare.

„Aceste scule sunt optimizate pentru aplicaţii de profilare în aliaje HRSA şi aliaje din titan, oferind cea mai bună performanţă la prelucrarea lamelor şi componentelor structurale forjate”, a explicat Dr. Markus Groppe, manager de produs global şi aplicaţii digitale pentru scule de frezare cilindro-frontală din carbură monobloc din cadrul Sandvik Coromant. „Totuşi, ele reprezintă o alegere potrivită şi pentru domenii de aplicare din afara segmentului industriei aerospaţiale, cum ar fi sectorul medical şi sectorul auto. Operaţiunile, precum articulaţia şoldului şi prelucrarea turbosuflantelor, sunt exemple principale pentru domeniile în care capul sferic CoroMill® Plura excelează. În plus, cu domenii de aplicare secundare ale oţelului călit pentru sortimentul de aliaje HRSA şi ale oţelului inoxidabil pentru sortimentul de titan, sculele cu şase canale asigură un nivel maxim de productivitate şi de durabilitate a sculei pentru toate tipurile de aplicaţii pentru matriţe şi mulaje.”

O gamă largă de scule

Sortimentul standard cuprinde calităţi dedicate pentru titan şi aliaje HRSA, o gamă de diametre de la 3 la 20 mm şi de la 0,125 la 0,750 ţoli, patru până la şase canale, o adâncime de aşchiere de 1,5×D şi lungimi utilizabile de 3×D şi 5×D.

În cazul în care sortimentul standard nu corespunde cerinţelor specifice ale clienţilor, Sandvik Coromant oferă o selecţie largă de soluţii personalizate pentru a răspunde fiecărei cerinţe. „Pe lângă sortimentul standard, oferim şi o ofertă elaborată de soluţii personalizate, cu o gamă largă de funcţionalităţi care răspund cerinţelor diverse ale clienţilor.”, a menţionat Sathish D, manager de produs global pentru scule personalizate de frezare cilindro-frontală din carbură monobloc din cadrul Sandvik Coromant. „În cazul în care utilizatorul nu găseşte ceea ce caută, oferta noastră avansată va răspunde cerinţelor acestuia.”

Aflaţi mai multe despre familia de produse de frezare cilindro-frontală monobloc CoroMill® Plura accesând site-ul web.