CU AJUTORUL CUPELOR MB CRUSHER RECUPERAREA DESEURILOR DIN DEMOLÃRI DEVINE MAI USOARÃ

Asirienii și egiptenii au văzut deja dincolo de beton: și-au dat seama că puteau obține produse de orice formă doreau. De fapt, originile utilizării acestui conglomerat nu sunt ușor de precizat, dar este un fapt că până și grecii cunoșteau această tehnică. Să nu mai vorbim despre romani.

Povestea este lungă și ajunge până în Abruzzo, o regiune din centrul Italiei, unde compania Sismex folosește o cupă BF120.4 MB Crusher pentru campaniile sale de concasare la fața locului și pentru a produce un nou material, un beton ecologic neportant.

Betonul ecologic, un experiment de succes

Sismex srl a început ca o companie de lucrări de pregatirări de teren și, de-a lungul anilor, a evoluat și cu alte servicii: un serviciu de furnizare de bene remorcabile, pe care le aduce direct pe șantierele de construcții: în acest fel, companiile pot sorta deșeurile și molozul, apoi le colectează și le duc la depozietele lor. Pe șantier au, de asemenea, un concasor cu fălci MB Crusher, un BF120.4, pe care îl folosesc pe Caterpillar-ul lor.

“Am început să folosim concasorul cu cupă pentru a zdrobi materialele rezultate în urma demolărilor, pentru a le reutiliza la fundațiile drumurilor”, spun cei de la companie, “apoi am descoperit că poate fi folosit și pentru a crea un material reciclat cu dimensiuni speciale, potrivit pentru producerea de beton neportant. Ei amestecă apoi materialul produs de BF120.4 cu ciment și produc blocuri de beton ecologic. “Eco” tocmai pentru că nu folosesc materii prime naturale, ci materiale reciclate datorită concasorului cu cupă. Soluții care dețin caracteristici și performanțe comparabile cu cele ale materialelor naturale tradiționale.”

Aceste blocuri de beton ecologic reprezintă o inovație în industria construcțiilor, deoarece oferă o modalitate durabilă de a construi structuri solide folosind materiale reciclate. Concasorul cu cupă MB Crusher a fost indispensabil pentru această lucrare: a transformat materialele de demolare într-un nou material reciclat, contribuind astfel la reducerea deșeurilor și la utilizarea conștientă a resurselor.

De la producția de eco-beton la reciclarea betonului însuși

Din Italia până în Las Vegas pare un drum lung, dar în realitate nu este așa. În orașul care nu doarme niciodată, cupele de concasor și cupele de sortare MB Crusher au făcut spectacol la unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale industriei, World Of Concrete. Răspunzând la o întrebare simplă: de ce să folosim beton reciclat? Simplu cum este și răspunsul: pentru că este foarte versatil, reduce impactul asupra mediului asociat cu eliminarea betonului vechi și necesită mai puțină energie pentru producție.

Cu ajutorul echipamentelor MB Crusher, procesul devine și mai ușor: tot ceea ce aveți nevoie este acelaș utilaj de operare deja prezent pe șantier, un operator și un concasor cu fălci MB Crusher, cu ajutorul căruia puteți obține un material de înaltă calitate – care poate fi, de asemenea, sortat direct pe șantier cu ajutorul cupei de sortare MB – pentru a fi refolosit, de exemplu, ca substrat rutier, pentru umpluturi, fundații și multe alte utilizări. 

Armarea nu mai este de temut 

Betonul poate conține armături, dar cu concasoarele MB Crusher acest lucru nu este o problemă. În cazul materialelor cu armătură, costurile și timpii de eliminare cresc adesea vertiginos. Cea mai mare problemă este fierul, care poate tăia banda transportoare, provocând timpii morți. În schimb, cu cupa de concasor MB Crusher, fierul iese datorită gravitației, împreună cu materialul concasat. Dacă echipați apoi cupa concasorului cu un dispozitiv de magnet, puteți colecta fierul din grămadă în timp ce stați în cabină.

Pe scurt, strămoșii noștri au prevăzut acest lucru. Au înțeles că, cu ajutorul betonului, puteau face roci artificiale de orice formă. Imaginați-vă doar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi avut la dispoziție o cupă de concasare MB Crusher!