TESTO: ASIGURAREA UNEI BUNE FUNCTIONÃRI A SISTEMELOR DIN DOMENIUL INDUSTRIAL

Când vine vorba despre fabrici sau uzine industriale, există foarte multe activități ce trebuie făcute pentru a asigura atât buna funcționare a sistemelor, dar și pentru a limita emisiile acestora. O serie de măsurători pot fi realizate astfel încât totul să funcționeze la parametrii optimi și să se păstreze conformitatea cu reglementările legale privind nivelul de emisii.

Una dintre cele mai eficiente metode pentru a asigura mentenanța sistemelor industriale, motoarelor, sau componentelor mecanice este termografia. Cu ajutorul termografiei puteți să vă asigurați că echipamentele nu ajung niciodată într-un blocaj neprogramat, că procesele funcționează întotdeauna fără probleme, iar costurile de energie scad în loc să crească.

Mai exact, ce puteți afla atunci când folosiți o cameră de termoviziune? Identificați anomaliile termice din componentele instalațiilor mecanice sau sistemelor electrice din timp. Evitați perioadele de inactivitate foarte costisitoare ale instalațiilor, totul doar cu o verificare non-contact în timpul funcționării continue ale sistemelor.

Aplicații ale camerelor de termoviziune din domeniul mentenanței industriale

Mentenanța electrică

Defecțiunile instalațiilor electrice sunt adesea precedate de o creștere a temperaturii. Cu ajutorul unei camere de termoviziune, le identificați imediat și puteți planifica reparațiile înainte de apariția unor erori de funcționalitate costisitoare. În instalațiile de înaltă și medie tensiune, cum ar fi stațiile de post și liniile aeriene, de obicei, o defecțiune este precedată de încălzirea termică. Cu ajutorul unei camere de termoviziune cu infraroșu, puteți identifica și evalua aceste anomalii pentru a planifica măsuri de întreținere înainte de întreruperea alimentării.

Mentenanță mecanică

Când vorbim despre componentele mecanice, creșterea temperaturii este datorată creșterii uzurii, lipsei de lubrifiant sau suprasarcinii sistemului. Puteți identifica toate aceste riscuri cu ajutorul unei camere de termoviziune, fără contact și chiar în timpul operațiunilor continue, de la o distanță sigură. De asemenea, prin măsurarea cu infraroșu puteți monitoriza și nivelurile de umplere ale sistemelor. În instalațiile cu temperaturi ridicate din industria metalelor, a produselor chimice și a materialelor de construcții, termografia este utilizată atât pentru monitorizarea calității produselor, cât și pentru întreținerea preventivă. Cu ajutorul camerei de termoviziune puteți obține imagini termice de până la 1200 °C, iar modul de asistență panoramic vă ajută pentru a realiza imagini termice complete al instalațiilor de dimensiuni crescute.

Măsurarea emisiilor

Analizarea gazelor de ardere din instalațiile industriale trebuie realizată deseori în condiții extreme, care presupun temperaturi extreme, umiditate ridicată sau un conținut mare de praf din gazul de ardere, de exemplu. Măsurătorile emisiilor sunt realizate în procese cu consum mare de resurse și energie, în timpul cărora sunt generate cantități mari de monoxid de carbon (CO), dioxid de carbon (CO2), oxizi de azot (NOX) sau dioxid de sulf (SO2).

Aceste emisii fac obiectul unor reglementări stricte pentru a asigura că valorile limită sunt respectate și pentru a optimiza procesele și metodele. Cu mai multe sonde pentru gazele de evacuare, senzori și opțiuni speciale precum diluarea automată sau prepararea gazelor Peltier, analizatoarele gazelor de evacuare de la Testo au fost concepute în special pentru solicitări extreme.

Analizor de gaze de ardere testo 350

• până la 6 senzori ( CO, CO2, NO, NO2, SO2, H2S sau CxHy)

• ecran mare și carcasă robustă

Camera de termoviziune testo 883

• rezoluție IR de 320 x 240 pixeli

• NETD <40 mk

• focus manual și lentile interschimbabile

• software-ul profesional intuitiv testo IRSoft  inclus

Analizor de gaze de ardere testo 340

• cu 4 senzori (O2, CO(H2), NO și SO2)

• imprimantă rapidă Testo IrDA

• senzorii de gaz precalibrați permit înlocuirea de către utilizator