Fronius, Un pistolet de sudare adecvat pentru orice provocare

În departamentul propriu de dezvoltare și fabricare a pistoletelor de sudare, Fronius reunește peste 70 de ani de know-how în domeniul sudării cu cerințe de calitate foarte stricte. La cererea în continuă creștere, liderul în tehnologie a reacționat prin dublarea capacităților de producție din fabrica aflată în Pettenbach, Austria. Portofoliul cuprinde o varietate semnificativă de pistolete de sudare MIG/MAG, WIG și cu plasmă pentru aplicații de sudare manuale, staționare și robotizate. 

La Fronius, clienții găsesc întotdeauna pistoletul de sudare potrivit pentru diversele cerințe și exigențe, pentru a-și putea manifesta liber întreg potențialul de sudare. Gama include de la pistoletele de sudare WIG ușoare, simplu de manipulat, care permit pătrunderea precisă în orice colțișor, până la pistoletele de sudare robotizată, cu o durată de viață îndelungată, care sunt fiabile și robuste, rezistând la temperaturi înalte în utilizarea continuă. Toate acestea au ca elemente comune tehnologia inovatoare, durabilitatea și posibilitatea de reparare, precum și confortul maxim în operare.

Capacitate extinsă în raport cu cererea în continuă creștere

„Prin dublarea capacităților de producție pentru pistolete de sudare au fost deschise noi linii de producție și au fost create noi locuri de muncă. Producția crește constant și acum suntem echipați pentru viitor, deoarece pistoletele noastre de sudare de calitate sunt apreciate în întreaga lume”, declară Harald Scherleitner, Global Director Sales and Marketing, Business Unit Perfect Welding, Fronius International GmbH. „Producția noastră este caracterizată în general prin faptul că energia necesară pentru alimentarea fabricilor noastre din Austria provine exclusiv din surse regenerabile, iar din 2023 producția noastră este 100 % fără emisii. Aceasta reduce amprenta ecologică a tuturor pistoletelor de sudare și a sistemelor de sudare.” 

Adaptare perfectă

Pistoletele de sudare de calitate și sistemele de sudare High-End sunt dezvoltate în același departament de către experții Fronius, fiind de la început adaptate perfect unele la altele. Astfel, este posibilă îmbinarea respectivelor avantaje și inovații tehnologice într-un sistem perfect și exploatarea potențialului maxim. De aceea, este firesc ca Pachetele de funcții cu calitate recunoscută, precum Low Spatter Control (LSC) sau Pulse Multi Control (PMC) să funcționeze cel mai stabil cu pistoletele de sudare originale de la Fronius. Desigur, pistoletele de sudare Fronius își etalează avantajele în materie de precizie și ușurință în utilizare și în combinație cu alte surse de curent de sudare. 

Control perfect la sudarea manuală

Indiferent dacă este vorba de pistoletele de sudare MIG/MAG, cu plasmă sau WIG: La sudarea manuală contează cum se simte pistoletul de sudare în mână – dacă, de exemplu. este echilibrat și cât de utile sunt funcțiile de control de pe mâner în timpul lucrului. Decisive sunt însă și preferințele personale ale sudorului, deoarece calitatea rezultatului e în mâinile lui. „Pe lângă detaliile tehnologice pe care le încorporăm în pistoletele noastre de sudare, factorul uman joacă un rol decisiv. Ergonomia și ușurința în utilizare a pistoletelor noastre de sudare reprezintă o prioritate pentru noi, subliniază Christian Aitzetmüller, Manager de produs pistolete de sudare și periferice robotizate, la Fronius International. „Pistoletele noastre de sudare sunt cât se poate de ușoare, cu mânere confortabile pentru a fi ținute în mână, pentru a oferi sprijin personalului specializat în timpul lucrărilor de sudare. De aceea, sortimentul nostru include diverse panouri de operare sau interfețe de utilizator. 

Gândite și create pentru a fi durabile 

Fie că este vorba despre pistolete de sudare pentru sudarea manuală sau de pistolete de sudare robotizată – toate sunt concepute pentru a fi durabile și sunt testate în amănunt. Toate pistoletele de sudare, la fel ca sistemele de sudare nou-dezvoltate sunt supuse unor teste de robustețe, înainte de a fi aprobate pentru producția de serie. Ele trebuie să reziste la încercări de expunere la căldură, căderi și teste de cicluri de durată activă, precum și la teste de protecție gazoasă, etanșeitate și teste de mișcare. Când e vorba despre eficiență, siguranță și fiabilitate, Fronius impune standarde mult mai stricte decât cele cerute de normele în vigoare. 

Înlocuirea consumabilelor și reparații simplificate

Datorită gradului ridicat de solicitare, consumabilele trebuie înlocuite periodic, pentru a asigura o calitate constantă. De aceea, piesele originale se potrivesc perfect și asigură un grad maxim de precizie. Gama de consumabile de la Fronius, precum duzele de gaz sau duzele de curent MIG/MAG și tuburile de ghidare a sârmei sau capacele pistoletului WIG și electrozii din wolfram este foarte cuprinzătoare. Comanda din catalogul online de piese de schimb devine o joacă, datorită orientării impecabile a utilizatorilor. 

Însă, în cazul termenelor de întreținere sau reparații, motto-ul este „Timpul înseamnă bani”. Din acest motiv, lucrările de întreținere, dar și micile reparații la pistoletele de sudare Fronius pot fi efectuate în regie proprie, astfel încât pistoletele de sudare să devină funcționale din doar câteva mișcări. Parteneri și centre de reparații certificate Fronius de pe întreg mapamondul oferă sprijinul necesar.

Brevete de invenții și inovații numeroase pentru pistoletele de sudare

Sortimentul este extins cu consecvență de către dezvoltatorii și experții interni. Fronius a impresionat deja prin numeroase soluții brevetate, inovatoare pentru pistolete de sudare, de exemplu cu sistemul practic Multilock pentru schimbarea rapidă a corpului pistoletului. Aceasta permite rotirea pistoletului de sudare cu 360° – astfel, pot fi realizate suduri impecabile chiar și în locuri foarte greu accesibile. O altă inovație: Soluții de răcire care prelungesc durata de viață a pistoletelor fără a influența greutatea și manevrabilitatea. La pistoletele de sudare WIG se remarcă în special noul sistem Tungsten-Fast-Clamp (TFC) pentru înlocuirea rapidă a electrozilor și ghidajul optimizat al sârmei, iar la MIG/MAG se evidențiază sofisticatul pistolet de sudare cu absorbție Exento, care absoarbe fumul de sudare imediat la locul de generare, contribuind în mod semnificativ la protejarea sănătății operatorilor. 

Pe scurt: Cu capacități de producție extinse, experiența de decenii și controlul strict al calității, oferta Fronius cuprinde pistolete de sudare potrivite pentru orice provocare. 

Producție dublată: Moderna fabrică Fronius pentru pistolete de sudare din Pettenbach a fost adaptată la cererea în continuă creștere. Începând din 2023 întreaga producție se realizează absolut fără emisii și este alimentată în proporție de 100 % cu energie regenerabilă. 

Fronius dezvoltă pistolete de sudare ușoare, ergonomice și bine echilibrate, care pot fi adaptate stilului de lucru al sudorului, de ex. în materie de ghidare, asigurându-le acestora un sprijin important în activitatea de zi cu zi. 

„Posibilitatea ca acestea să fie reparate este extrem de importantă pentru noi, deoarece pe de o parte acest lucru asigură eficiența costurilor, iar pe de altă parte, prelungim enorm durata de viață a pistoletelor noastre de sudare. Aceasta este o contribuție decisivă în direcția protejării resurselor și reducerii deșeurilor”, subliniază Christian Aitzetmüller, Manager de produs pistolete de sudare și periferice robotizate, la Fronius International.

Control de calitate strict: Fiecare sistem de antrenare a sârmei este verificat temeinic înainte de a livra pistoletele de sudare. Fronius verifică 100 % și nu se bazează doar pe controlul prin sondaj.

Sistemul unic Fronius Multilock economisește costuri și resurse și este extrem de flexibil. Corpurile pistoletelor de sudare WIG și MIG/MAG pot fi înlocuite fără unelte – doar prin apăsare și rotire – astfel încât, cu un singur pistolet de sudare să poată fi realizate diverse aplicații de sudare.

Sistemul patentat de fixare a electrozilor de wolfram TFC (Tungsten Fast Clamp) eliberează și fixează electrodul din wolfram printr-o singură apăsare de buton, iar noul sistem de alimentare cu sârmă rece poate fi montat simplu la pistoletele de sudare WIG inteligente.

Pentru mai multe informații, contactați echipa:

CM METAL Trading SRL

300127 TIMIŞOARA, Intrarea Fortăreţei nr. 4

Tel.: 0256-49.59.87

Email: office@cmmetal.ro

www.cmmetal.ro