COMPANY STORIES. INTERVIU RATIO TERM

RATIO TERM, înființată în aprilie 2009, este un importator şi distribuitor de materiale de instalații termosanitare, cu acțiune în marile orașe importante din țară, precum Satu Mare, Timișoara, Oradea, Cluj, Alba Iulia și Iași, unde au atât birouri, cât și depozite de materiale. Compania este recunoscută ca fiind un partener de încredere atât de clienți, consumatori, furnizori, cât şi de comunitățile unde își desfășoară activitatea. 

RATIO TERM oferă clienților şi partenerilor o gamă largă de produse de instalații, pachete complete, tehnologii noi, asigurându-le suport tehnic, consultanță, proiectare și customer service.

Easy Engineering: Care sunt domeniile de activitate în care activați?

RATIO TERM este specializat în comercializarea echipamentelor de instalații pentru construcții de tip rezidențial, comercial sau industrial, precum și crearea și oferirea unor soluții pentru toate genurile de proiecte, într-un sistem complex de consultanță.

E.E: Care sunt cele mai semnificative proiecte din istoria companiei?

Fiecare proiect în parte este semnificativ și unic pentru noi, având fiecare caracteristici particulare. Însă, ne bucurăm că am luat parte la proiectul Optibelt, anul trecut, astfel am instalat 1,2 MWp montaj panouri fotovoltaice, la fabrica din Baia Mare.

Suntem mândri de dezvoltarea unor astfel de proiecte care contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la creșterea eficienței energetice! 

Având o suprafață de 6.000mp, sunt montate pe acoperișul fabricii, aproape 3.000 de panouri, care generează 1,2 MWp.

  • Centrul logistic Autonet de la Satu Mare care are instalat sistem solar termic și fotovoltaic, încălzire / răcire cu pompă de căldură, sistem de acumulare Oskar si sistem inteligent de control.
  • Extindere depozit și construcție pensiune la singurul producător din țară de șampanie după metoda champagne, Carasia, echipată cu sistem de încălzire / răcire in tavan / pardoseală alimentată de o pompă de căldură, sistem de ventilație cu recuperare de căldură, sistem de incendiu, control inteligent al tuturor sistemelor instalate.
  • Extindere hotel 5 stele Leul de Aur de la Sebeș, județul Alba, singurul hotel de 5 stele cu încălzire/răcire în tavan din țară.

E.E: Care dintre proiecte au fost cele mai solicitante?

Nu putem să le numim proiecte solicitante ci doar proiecte care solicită mai multă atenție, mai multe cunoștințe și care ne oferă mai multă experiență în acest domeniu care cu trecerea anilor devine tot mai revoluționar din punct de vedere al tehnologiilor noi, dar și a schimbărilor condițiilor climatice.

E.E: Care sunt gamele de produse și ce tipuri de servicii oferiți?

Oferim soluții eficiente energetic prin comercializarea următoarelor game de produse:  sisteme de încălzire/răcire pardoseală/pereți/tavan, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, sisteme de aspirație centralizată, sisteme de climatizare, sanitare, pompe de căldură, panouri solare termice și panouri fotovoltaice.

Împreună cu firme specializate în instalații oferim clienților noștri siguranța unei execuții de calitate a lucrării, asigurând proiectare, consultanță, execuție, customer service și suport tehnic.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse/servicii și ce caracteristici speciale au?

Ca urmare a majorării costurilor mari la energie și gaze, majoritatea oamenilor încearcă să găsească soluții optime pentru a-și diminua cheltuielile. Printre aceste soluții se numără și pompele de căldură, noua soluție pentru încălzirea casei.

Așadar, putem spune că cele mai inovatoare produse din ultimii doi ani sunt pompele de căldură reprezintă una dintre tehnologiile cheie pentru a realiza tranziția energetică în Europa.

O caracteristică cheie a sistemelor cu pompe de căldură este dependența lor de electricitate, mai degrabă decât de combustibili fosili, cum ar fi gazele naturale.

E.E: Care a fost cercetarea din spatele produselor/soluțiilor și cât de important este R&D-ul?

Cercetarea și dezvoltarea o facem în fiecare an, o dată cu participarea la evenimente dedicate noilor tehnologii, precum ISH Frankfurt, sau MCE Milano, unde avem ocazia de a vizita furnizorii existenți, dar avem posibilitatea de a lega noi colaborări cu alte companii din domeniul HVAC, termosanitarelor și nu numai. 

Aceste evenimente se țin pe parcursul unei săptămâni întregi în care se prezintă noi tehnologii și soluții ce țin în primul rând de reducerea emisiilor de carbon și de o încălzire ecologică.

Organizăm și participăm anual la zeci de seminarii si workshop-uri tematice pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi tehnologii si metodologii de lucru din domeniu.

E.E: Ce produse/soluții veți lansa în viitor?

În momentul de față nu avem stabilit un produs nou sau soluții noi.

E.E: Cât de importante sunt serviciile post-vânzare?

Din punctul de vedere al performanței în utilizarea echipamentelor, un serviciu calificat și rapid de asistență tehnică post-vânzare, constituie cu certitudine o modalitate de reducere a costurilor, dar în același timp și de prelungire a duratei de funcționare oportună a echipamentelor și de îmbunătățire a performanțelor.

Astfel, încercăm sa oferim clienților noștri acest serviciu pentru prelungirea duratei de viață a echipamentelor.

E.E: Ce rol joacă sustenabilitatea în companie?

Încălzirea globală, poluarea, rarefierea resurselor și inegalitatea socială, toate acestea reprezintă provocări esențiale in secolul al 21-lea.

În compania noastră sustenabilitatea este parte integrantă a strategiei corporative și a modelului de afaceri. Astfel, primul lucru sustenabil pe care îl promovăm în cadrul companiei este reducerea consumului de hârtie prin digitalizare.

https://ratioterm.ro