PAS CU PAS, PÂNĂ LA CALITATEA DORITĂ A SUDĂRII

Sudarea eficientă și fără erori cu Fronius WeldCube Navigator, devine o simplă joacă datorită funcției sale de ghidare integrată, instrucțiunilor vizuale pas cu pas și parametrilor de sudare prestabiliți fixați. Împreună cu WeldCube Navigator, atât TPS/i, cât și iWave, devin sisteme de secvențiere a sudării – Weld-Sequencing – perfect coordonate. În combinație cu dispozitivul de avans sârmă Dual, sudorul specialist are acces într-o clipă la două bobine de sârmă diferite. Cei care doresc să se convingă de manevrarea ușoară și de calitatea rezultatelor, au posibilitatea să testeze noul software Navigator cu ajutorul versiunii de probă (trial).

Mai apar și erori și acest lucru este firesc. Însă, în producție, îmbinările sudate defectuoase pot atrage după ele costuri enorme, afectând negativ productivitatea și calitatea generală. Astfel, Weld Sequencing reprezintă o soluție eficace de asigurare a calității și un mijloc cu eficiență dovedită de a contracara deficitul tot mai mare de lucrători calificați. 

Prevenirea încă de la început a erorilor de sudare în procesul de producție economisește timp, costuri și resurse. „WeldCube Navigator este de un mare ajutor în acest sens“, își exprimă convingerea Anita Beck, Strategic Product Management, Industrial Welding Solutions la Fronius International GmbH. „În editorul de instrucțiuni este stabilită de fiecare dată, ca standard, cea mai bună succesiune de sudare. Toți lucrătorii – indiferent de experiență – urmează procedura structurată și unitară și execută pașii corect, în limitele de toleranță definite. În acest fel, companiile își optimizează procesele de sudare, reduc rebuturile și asigură o calitate ridicată a producției.“

Secvență digitală de sudare

Software-ul WeldCube-Navigator îi arată sudorului ce trebuie să facă în continuare la postul de lucru. Pe un ecran suplimentar este prezentat vizual fiecare pas de lucru aferent unei piese, în ordinea corectă, iar parametrii de sudare ai job-ului respectiv sunt setați automat. Sudorul este ghidat pas cu pas printre sarcinile care îi revin. Acest lucru facilitează menținerea secvenței corecte de sudare și garantează utilizarea parametrilor definiți.

Monitorizarea calității și controlul erorilor

Dacă sudorul se abate de la secvența de sudare, el este atenționat imediat. Iar dacă se detectează abateri (nerespectarea valorilor limită) la suduri definite ca relevante din punct de vedere al siguranței, continuarea sudării nu mai este posibilă până la aprobarea de către supraveghetorul procesului de sudare. În acest fel, erorile nu se multiplică sau perpetuează, ci sunt corectate imediat.

Încercați gratuit WeldCube Navigator

WeldCube Navigator își demonstrează cel mai bine beneficiile în practică. Cu posibilitatea de a încerca gratuit software-ul, în combinație cu licența de probă (trial) a sistemelor noastre de sudare, nimic nu mai împiedică testarea în propria companie, în combinație cu TPS/i, iWave sau Dual Wire Feeder. Manevrarea simplă se evidențiază în orice situație – indiferent dacă este vorba despre digitalizarea instrucțiunilor de lucru în editor sau de respectarea toleranțelor predefinite, precum și de reacția la nerespectarea valorilor limită în cazul sudurilor critice din punct de vedere al siguranței. În timpul sudării propriu-zise, specialistul poate naviga comod prin job-ul de sudare direct de la pistoletul de sudare: selectare, confirmare, trecere la pasul următor!

CM METAL Trading SRL

300127 TIMIŞOARA, Intrarea Fortăreţei nr. 4

Tel.: 0256-49.59.87

Email: office@cmmetal.ro

www.cmmetal.ro

https://www.facebook.com/cmmetaltrading

https://www.linkedin.com/company/cm-metal-trading