NOUL PIRELLI CINTURATO P7 PNEUL CU O COMPOZITIE „INTELIGENTA” CARE SE ADAPTEAZA LA TEMPERATURA SI CONDITIILE DE DRUM

Pirelli lansează noul Pirelli Cinturato P7, un pneu de vară de înaltă performanță, care oferă o siguranță îmbunătățită, eficiență și sustenabilitate. Acesta continuă marea tradiție Cinturato, având 70 de ani de istorie în urma sa, capitalizând de asemenea, și toate lecțiile învățate prin dezvoltarea continuă a precedentei generații P7. Acest nou pneu este deja prezent în oferta comercială pentru această vară, debutând pe toate piețele europene și asiatice.

Siguranța a devenit o prioritate și mai mare

Un studiu comandat de Pirelli, care a avut loc între finalul lunii aprilie și începutul lunii mai printre șoferii care utilizează pneuri de 18 inch sau mai mari, a subliniat o tendință de creștere a duratei de utilizare a mașinii în viitor – în special atâta timp cât măsurile de distanțare socială sunt în vigoare. În China, 68% dintre respondenți au spus că vor utiliza mai mult propriile automobile, în Italia cifra a fost de 31%, iar în Germania de 20%.

Peste 50% dintre cei chestionați au declarat că vor să își schimbe penurile înainte de finalul anului pentru a beneficia de o siguranță optimă din partea propriilor mașini. Criteriile care stau la baza acestei decizii arată atenția acordată fiabilității și calității pneurilor: procentul de respondenți care au prioritizat caracteristicile de siguranță a crescut cu 59% în Germania, 78% în Italia și 86% în China.

Noul pirelli cinturato P7

Începând de la precedenta generație lansată în 2009, care a devenit lider al omologărilor, Cinturato P7 a fost constant actualizat și îmbunătățit grație parteneriatelor strânse dintre Pirelli și producătorii de automobile premium din întreaga lume.

Cea mai nouă generație a Pirelli Cinturato P7 subliniază care sunt cele mai importante priorități ale motoriștilor din ziua de azi: siguranță și eficiență. Inginerii Pirelli, printr-un vast program de cercetare și dezvoltare, au venit cu un produs care înglobează cel mai înalt nivel de tehnologie, capabil să depășească compromisurile tipice asociate pneurilor. Noile tehnologii dezvoltate pentru Cinturato P7 sunt capabile  să reconcilieze caracteristicile conflictuale, precum performanța pe ud și rezistența redusă la înaintare, obținându-se un nou standard tehnologic pentru a satiface șoferii și producătorii din toată lumea. Inovațiile tehnice ale noii generații Cinturato includ o nouă compoziție ce dispune de un fel de „inteligență mecanică” care se poate schimba în funcție de temperaturile ambientale: ca și cum ar fi două compoziții într-una singură.

Siguranța înainte de toate

Siguranța este o caracteristică cheie a noului Pirelli Cinturato P7. Asemenea îmbunătățirii manevrabilității pe carosabil uscat față de modelul precedent, noul pneu premium al Pirelli este îmbunătățit și la capitolul manevrabilitate pe ud, acvaplanare și frânare, în mod special: având nevoie de patru metri mai puțin pentru a opri de la 100km/h la zero. Inovațiile introduse de inginerii Pirelli îmbunătățesc de asemenea acustica și confortul, noul pneu putând absorbi mai bine denivelările din carosabil. Una peste alta, durata de viață a pneului a crescut cu șase procente, ceea ce înseamnă că pneurile trebuie înlocuite mai rar. Rezistența la rulare a scăzut de asemenea, în medie cu o clasă (minus 12%), îmbunătățindu-se consumul de carburant cu patru procente (măsurat în ciclul WLTP) precum și emisiile de CO₂.

Compoziția „inteligentă” care se adaptează la temperatură

Inovațiile noii generații Cinturato P7 pornesc de la elementul cheie al oricărui pneu: modelul benzii de rulare, care se află în contact cu drumul. Modelul benzii de rulare special creat pentru noul Cinturato P7 este îmbogățit cu o anumită rășină siliconică care ajută la îmbunătățirea aderenței și care crește eficiența polimerilor pneului. Acestea sunt materiale elastice sintetice care sunt modificate chimic pentru a îmbunătăți interacțiunea cu siliconul – iar acești polimeri se pot schimba în funcție de temperatura la care lucrează pneul. Aceasta înseamnă că noua compoziție beneficiază de un fel de „inteligență mecanică” mulțumită unei mai bune distribuții a particulelor de silicon și a unei mult mai eficiente interacțiuni între acestea. Drept rezultat, caracteristicile pneului se pot schimba în funcție de modul de conducere și temperatură, oferind șoferului o gamă optimă extrem de largă.

Un model al benzii de rulare inspirat de realitate virtuală

Fiecare parte care formează profilul benzii de rulare al noului Cinturato P7 are o funcție specifică: de la canelurile laterale și longitudinale ale căror modele sunt special concepute pentru a evacua apa în cel mai eficient mod posibil, la blocurile specifice create pentru a oferi cele mai mici posibil distanțe de oprire atât pe ud cât și pe uscat. Și nu doar atât, dar actualul design și rigiditatea acestor blocuri permite noului Cinturato să aibă cea mai mare pată de contact posibilă în viraje, oferind o experiență de condus sigură și precisă în orice condiții (fără a fi compromis confortul). Fiind practic un produs al realității virtuale creat pe computer și apoi testat fizic, în urma procesului de design a fost opitimizată atât călătoria, cât și confortul acustic pentru șofer.