TENROM, SOLUTII PENTRU DESPRAFUIRE INDUSTRIALA

Desprăfuirea industrială este o categorie aparte a aspirației industriale. Dacă aspirația industrială ne ajută să eliminam pulberile și reziduurile depuse pe pardoseală sau utilaje, desprăfuirea industrială ne ajută să eliminăm pulberile în suspensie rezultate în urma proceselor de fabricație. Fie că discutăm de pulberi organice: făina, cacao ori condimente sau de pulberi precum praful de metal, aceste desprăfuitoare ajută la menținerea unui mediu de lucru curat și sănătos pentru operatori.

Înființată în 2010, compania TENROM a preluat încă din ianuarie 2011 rolul de importator pentru piața din România al echipamentelor de curățenie Tennant. Cu un portofoliu impresionant, servicii de suport tehnic on-line, precum și prima care a pus la dispoziția clienților echipamente de curățenie Tennant recondiționate, lansând un centru de recondiționări din 2013 la Cluj.

Viziunea TENROM, începând cu anul 2011,a fost sa devină compania numărul unu ca și prestări servicii conectate cu echipamente de curățenie: închirieri, recondiționări și service cu echipă proprie pentru mașini de curățenie la nivel național.

Interviu realizat cu Valentin Marin, Industrial Cleaning Machines Specialist, TENROM CLEANING SOLUTIONS SRL.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Valentin Marin: Domeniul de activitate al companiei este vânzarea, închirierea, recondiționarea și service a echipamentelor profesionale de curățenie TENNANT, aspiratoare industriale DELFIN, echipamente de curățenie urbană GREEN MACHINES.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

V.M: Ca și noutăți pentru acest an, putem menționa gama de desprăfuitoare industriale produse de producătorul italian DELFIN SRL, precum și gama aspiratoare de mare capacitate destinate sistemelor de aspirație industrială centralizată.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

V.M: Portofoliul de echipamente profesionale de curățenie Tenrom este alcătuit din: echipamente de curățenie pentru spălat pardoseli, echipamente de măturat, aspiratoare profesionale şi industriale, utilaje de curăţenie urbană, echipamente pentru curățarea de mochete, monodiscuri și echipamente de igienizare NO-TOUCH.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

V.M: Din cauza pandemiei este foarte clar că și această industrie a curățeniei a suferit un regres, dar în ultimele 2-3 luni am putut constata o ușoară revigorare a pieței.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

V.M: Este clar că tendința pieței este de creștere, atât în mediul industrial, cât și în retail. Dacă în retail piața este oarecum stabilă, firmele de cleaning activând în toate centrele comerciale, în domeniul industrial în schimb, constatăm o creștere, punându-se din ce în ce mai mult accentul pe curățenie, dar și pe un mediu de lucru cât mai curat pentru angajați.

E.E: Care este locul business-ului de aspiratoare industriale in cadrul TENROM?

V.M: Având o echipă experimentată de vânzări și service la nivel național, dorim să aducem clienților industriali cel mai bun know-how legat aspirația industrială, atât prin echipamente standard cât și prin soluții personalizate cu rețele de aspirație proiectate special pentru nevoile liniei de fabricație.

Din aceasta perspectivă, colaborarea cu producătorul italian DELFIN este foarte importantă și completează cu succes activitățile de bază ale TENROM.

Gama de desprăfuitoare  industriale DELFIN

Desprăfuitoarele industriale sunt potrivite pentru recuperarea prafului suspendat în mediul de producție. Acestea sunt proiectate în funcție de caracteristicile specifice date de client ale liniei de producție pentru o eficiență maximă.

Colectoarele industriale de praf sunt sisteme de aspirație cu debit mare de aer (de la 1350 la 5400 mc / h). Sunt concepute pentru recuperarea pulberilor suspendate în mediile de producție din orice sector industrial. Colectoarele industriale de praf sunt alegerea potrivită pentru mediile de lucru care necesită controlul prafului in suspensie. Filtrele utilizate pentru tratarea prafului sunt extrem de eficiente și asigură o muncă continuă, sigură și eficientă.

Zefiro Cube 10

Desprăfuitorul Zefiro Cube 10 este echipat cu un ventilator care asigură un debit mare de aer (1350 m3/h), asigurând colectarea rapidă a prafului sau fumului, a vaporilor, etc.

Unitatea de filtrare este formată dintr-un filtru cartuș antistatic, plasat în interiorul camerei de filtrare de oțel; cartușele sunt fabricate din poliester antistatic și au o suprafață de filtrare ridicată (100.000 cmp în total) care reduce înfundarea chiar și atunci când se prind cantități mari de praf, chiar și praf fin, datorită eficienței de filtrare clasa M de 1 micron.

Opțional, se poate adăuga un filtru activ Carbon sau filtru Hepa H13 pentru o eficiență maximă de filtrare.

Zefiro Cube 10 este ușor de utilizat și de întreținut, asigurând un acces facil la camera de filtrare pentru a permite înlocuirea și întreținerea rapidă a cartușului filtrant.

Materialul aspirat este colectat într-un container cu acces ușor (capacitate de 5 litri), ceea ce face posibilă eliminarea ușoară și sigură a materialului aspirat.

Echipamentul este echipat cu un comutator de pornire / oprire ABB cu cablu din cauciuc neoprenic, cu mufă 16 amp.

Aspiratorul este montat pe un șasiu robust din oțel dotat cu roți; toate părțile metalice sunt vopsite epoxidic. Este disponibil cu braț de extracție flexibil D150 mm.

Zefiro Cube 40

Desprăfuitorul Zefiro Cube 40 este echipat cu un ventilator care asigură un debit mare de aer (5400 mc/h), asigurând colectarea rapidă a prafului sau fumului, a vaporilor, etc.

Unitatea de filtrare este formată din 4 filtre tip cartuș, plasate în interiorul camerei de filtrare din oțel; cartușele sunt fabricate din poliester antistatic și oferă o suprafață de filtrare ridicată (400.000 cmp în total) permițând aspirarea unor cantități foarte mari de praf fin.

Un sistem inteligent de curățare automată (cu jet de aer comprimat) permite curățarea filtrelor frecvent și eficient: un compresor furnizează un jet de aer comprimat, care este suflat alternativ în fiecare cartuș. Sistemul este complet automat (frecvența de curățare este automată și pornește atunci când cartușele sunt murdare de praf, datorită unui senzor de presiune diferențială care verifică saturația filtrului și începe ciclul de curățare numai atunci când este necesar) și permite creșterea duratei de viață și menținerea performanțe aspirației echipamentului, chiar și pe perioade lungi.

Materialul aspirat este plasat într-un container montat pe roți (capacitate 90 litri), ceea ce face posibilă eliminarea ușoară și sigură a materialului aspirat.

Echipamentul este dotat cu un panou electric metalic, standard CE, cu cablu din cauciuc neoprenic, cu mufă 16 amp.

Aspiratorul este montat pe un șasiu robust din oțel fix; toate părțile metalice sunt vopsite epoxidic.

www.tenrom.ro