O NOUĂ INOVAȚIE DE LA TESTO: CÂNTARUL DIGITAL PENTRU REFRIGERANT, TESTO 560I

Măsurătorile în domeniul refrigerării devin acum și mai simple. Noul cântar digital pentru refrigerant, testo 560i, revoluționează încărcarea sistemelor frigorifice și a pompelor de căldură. Cântarul cu supapă inteligentă, în combinație cu un manifold digital de la Testo și/sau cu aplicația testo Smart App, asigură umplerea automată a sistemelor de refrigerare și a pompelor de căldură, mai rapid și mai precis decât oricând. Astfel, tehnicienii în refrigerare și climatizare vor avea mai mult timp pentru alte responsabilități. Totodată, cu ajutorul cântarului digital se va alimenta întotdeauna cantitatea exactă de refrigerant specificat, asigurându-se funcționarea optimă a sistemelor. Acest lucru este facilitat de conectarea Bluetooth automată a cântarului și a supapei la manifoldurile digitale Testo (generația actuală testo 557s/550s/550i și seria precedentă testo 557/550) și cu aplicația testo Smart App pentru telefon sau tabletă. În plus, cântarul este deosebit de manevrabil și foarte robust.

Încărcarea complet automată conform valorii țintă

Cu noul cântar pentru refrigerant, testo 560i, cu supapă inteligentă și algoritm patentat, încărcarea sistemelor de refrigerare și a pompelor de căldură este mai ușoară și mai precisă decât oricând. Se pot specifica diferiți parametri țintă: supraîncălzire, subrăcire sau masa refrigerantului. Selectați meniul adecvat din manifoldul testo sau din testo Smart App, introduceți valoarea țintă și cântarul cu supapa vor face restul, complet automat. Avantaje: economie de timp pentru alte sarcini de lucru și umplerea precisă și fără erori a sistemului.

Cântarul și supapa se conectează automat prin Bluetooth cu manifoldul Testo și/sau cu aplicația pentru smartphone sau tabletă. Manifoldul și aplicația afișează valorile măsurate în istoric sau sub formă tabelară. Toate datele de măsurare sunt memorate în aplicație pentru documentare și pentru generarea de rapoarte. Conexiunea wireless a cântarului și supapei la manifold sau aplicație, cu o arie de acoperire de până la 30 m, oferă astfel flexibilitate deplină, chiar și în spații închise, greu accesibile.

Dimensiunile compacte, masa redusă și mânerul practic îi conferă cântarului o manevrabilitate excelentă. Alte caracteristici practice: colțurile 3D facilitează poziționarea cu precizie a buteliei de refrigerant care este, de obicei, grea, suprafețele cauciucate și texturate asigură o aderență sigură a buteliei cu refrigerant, iar durata de viață lungă a bateriei cântarului susține nenumărate operațiuni de umplere. Mai mult, cântarul este ideal și pentru utilizare în exterior, având o construcție foarte robustă, cu protecție împotriva stropirii cu apă și prafului. 

Cântarul este compatibil cu generația actuală de manifolduri testo 557s/550s/550i și cu testo Smart App. Cu toate acestea, prin aplicație, cântarul se poate folosi și împreună cu generația anterioară de manifolduri testo 557/550.

De la 1 aprilie 2022, testo 560i este disponibil într-un set practic cu supapă inteligentă, baterii și geantă de transport la toți distribuitorii specializați. Funcționalitatea de umplere complet automată va fi disponibilă prin aplicație de la sfârșitul lunii aprilie.