MICHELIN ALPIN6 SI MICHELIN CROSSCLIMATE+ IN SIGURANTA CU ANVELOPE CARE ISI MENTIN ACEEASI PERFORMANTA DE LA PRIMUL LA ULTIMUL KILOMETRU

Michelin Alpin, cea mai recentă generație de anvelope de iarnă Michelin, este disponibilă, încă din luna mai a anului 2019, în 21 de noi dimensiuni. Anvelopele Michelin ALPIN6 sunt proiectate pentru a face față condițiilor severe de iarnă. Oferă siguranță și tracțiune excelente în condiții de iarnă, atât pe carosabil umed, cât și pe zăpadă și au o longevitate crescută care durează, în medie, cu 20% mai mult decât a concurenților premium.

Anvelopa de iarna Michelin oferă performanță de vârf atunci când este nouă, dar își demonstrează cu adevărat superioritatea atunci când este rulată. Testele efectuate de TÜV SÜD au demonstrat că Alpin6 rulată se oprește cu 5,9 metri mai repede pe zăpadă decât media concurenților și, de asemenea, are o mai bună tracțiune în pantele alunecoase.

Performanța anvelopei se datorează tehnologiilor Michelin Evergrip:

– profil evolutiv al benzii de rulare – canelurile apar și se lărgesc pe măsură ce anvelopa se uzează;

– compuși multistrat de ultimă generație care oferă performanță ridicată în condiții de iarnă și stimulează tracțiunea și aderența mărită pe zăpadă;

Anvelopa nu are un indicator de uzură de 4 mm, ci are o viață extinsă până la uzarea maximă a benzii de 1,6 mm. În plus, deține o nouă treaptă – indicator de uzură care oferă posibilitatea de a citi cu ușurință procentul dintre caneluri la 75%, 50% și 25%.

Alpin6 este parte din gamă de produse

Michelin cu “Performanță de lungă durată” – anvelope care sunt “sigure atunci când sunt noi și sigure atunci când sunt rulate”.

Michelin Crossclimate+, nivel ridicat de performanță și siguranță, indiferent de condițiile meteo.

Michelin CrossClimate+ combină cele mai bune tehnologii ale anvelopelor de vară și de iarnă și oferă siguranță ridicată de la primul, la ultimul kilometru, având totodată și nivel foarte ridicat de longevitate. Michelin CrossClimate+ are performanțe excelente de frânare pe carosabil uscat, dar și pe carosabil umed și totodată oferă tracțiune excelentă pe zăpadă.

Tracțiunea unei anvelope noi Michelin

CrossClimate+ pe zăpadă este similară celei a anvelopelor all-season premium. Tracțiunea pe zăpadă a unei anvelope rulate, în stadiu intermediar, este similară cu cea a anvelopelor all-season premium. De la primul până la ultimul kilometru, performanțele sale se schimbă foarte puțin, în timp ce performanțele anvelopelor concurente scad semnificativ.

Un compus inovator la banda de rulare

Flexibilitatea compusului de la banda de rulare asigură aderență maximă, indiferent de temperatură. 

Un profil unic pentru mobilitate sporită pe zăpadă

Profilul în formă de V maximizează efectul de șenilă pe zăpadă, pe toată durata de viață a anvelopei. Acest profil contribuie și la îmbunătățirea duratei de viață a anvelopei: CrossClimate+ durează mai mult decât Energy Saver+, anvelopa de referință pe piața anvelopelor de vară. Aceasta înseamnă cu 25% mai mult decât media anvelopelor all-season premium*. În plus, MICHELIN CrossClimate+ este prevăzută cu blocuri de profil rigide și teșite, care oferă siguranță optimă pe suprafețe uscate. Designul rigid și blocurile de profil teșite îmbunătățesc semnificativ frânarea pe suprafețe uscate.

Lamele de înaltă performanță pentru siguranță și mobilitate pe orice tip de vreme

CrossClimate+ dispune de lamele 3D adânci pentru mobilitate de durată pe zăpadă și de lamele auto-blocante pentru o frânare eficientă pe suprafețe uscate. În plus, atunci când anvelopa se uzează, în banda de rulare apar caneluri noi care mențin tracțiunea pe zăpadă, până la ultimul kilometru.