BOSCH: NOILE CIOCANE ROTOPERCUTOARE DE 18 VOLTI

La fel de puternice ca uneltele cu cablu – GBH 18V-26 Professional și GBH 18V-26 F Professional – cele două ciocane de înaltă performanță sunt cele mai recente completări la gama Bosch de ciocane rotopercutoare cu motoare EC. Ambele generează o energie de impact de 2,6 jouli – 50 la sută mai mult decât cel mai puternic ciocan rotopercutor de 18 volți. Acest lucru le face comparabile cu ciocanele cu cablu, precum GBH 2-26 Professional. Acesta este locul unde motorul EC își arată clasa. Este extrem de eficient și complet fără întreținere.

Utilizatorul poate alege între modelul cu mandrina fixă și modelul cu mandrina interschimbabilă care este, de asemenea, furnizat cu o mandrină fără cheie pentru burghie cu terminație rotundă. Pentru a permite instalatorilor să rămână în controlul complet chiar și atunci când efectuează lucrări cu materiale dure – la găurire în beton armat, de exemplu – Bosch a echipat GBH 18V-26 Professional și GBH 18V-26 F Professional cu funcția KickBack Control. În cazul în care ciocanul rotopercutor se mișcă brusc sau impredictibil pe axa sa de găurire, așa cum se poate întâmpla dacă burghiul se blochează în beton armat, senzorul integrat oprește motorul într-o fracțiune de secundă. Acest lucru previne reculul neașteptat al sculei și, prin urmare, poate reduce riscul de rănire. Caracteristica integrată de control electronic de precizie (EPC) sprijină forajul în materiale delicate, cum ar fi gresia. În cazul în care funcția EPC este activată, puterea maximă a ciocanului rotativ este limitată la 70 de procente cu o pornire lentă. Aceasta permite setarea modul de impact de la bun început facilitând munca profesioniștilor prin omiterea unui pas de lucru. Bitul este împiedicat să alunece atunci când utilizatorul începe forarea, iar rezultatele exacte pot fi realizate rapid și ușor.

Ergonomie excelentă și vibrații reduse

În timpul dezvoltării noii generații de ciocane rotopercutoare de 18 V, Bosch a reproiectat, de asemenea, forma instrumentelor și le-a optimizat pentru lucrul ergonomic. Mânerul este acum în conformitate cu axa de foraj de pe ambele instrumente. Această formă L reduce efortul și oboseala implicate în munca cu echipamentul. În plus, ambele ciocane rotopercutoare sunt dotate cu amortizarea eficientă a vibrațiilor. Un element de amortizare decuplează mânerul principal de unitatea de ciocan, reducând vibrațiile în mod activ.

Primul ciocan Bosch cu extractorul activ integrat de praf

Pentru a permite profesioniștilor să lucreze într-un mediu lipsit de praf – de exemplu la echiparea accesoriilor de iluminat – Bosch oferă pentru prima dată noile ciocane rotative de 18 V cu extractorul integrat activ al prafului – la GDE 18V-16 Professional extractorul de praf poate fi pur și simplu atașat la mașina de găurit atunci când este necesar. Are un motor propriu, care este, de asemenea, alimentat de acumulatorul ciocanului. Pentru a permite forajului să fie realizat ușor și curat folosind funcția de aspirare a prafului, aspiratorul de praf are o funcție de putere on/off. Acesta începe automat în același timp cu ciocanul rotativ. Cu toate acestea, pentru a asigura extracția optimă a prafului, aceasta continuă să funcționeze timp de două secunde după ce se termină operația de găurire. Filtrul HEPA integrat oferă protecție împotriva prafului și, la fel ca recipientul de praf, poate fi curățat și golit în doar câteva mișcări ușoare.

Alte caracteristici ale ciocanelor rotative 18 V includ o lumină cu LED-uri pe carcasă care luminează zona de lucru, precum și un acumulator puternic de 6.0 Ah. Cu încărcătorul rapid GAL 1880 CV Professional, bateria este complet încărcată în doar 50 de minute – 30 la sută mai rapid decât modelul precedent. Noua generație de ciocane rotopercutoare de 18 volți face parte din sistemul flexibil de alimentare și este, prin urmare, compatibil cu întregul sistem de 18 volți profesional Bosch.