VOLVO CE INTRODUCE O NOUA GAMA DE CAMIOANE RIGIDE

Noile excavatoare rigide din seria D oferite de Volvo Construction Equipment sunt construite pe baza unui concept de camion de calitate dovedită și sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră care optimizează eficiența consumului de combustibil și disponibilitatea.

Volvo Construction Equipment și-a îmbogățit portofoliul de camioane de top prin introducerea camioanelor rigide R45D, R60D și R70D. Cu sarcini utile cuprinse între 41 și 65 de tone (45t-72t), aceste utilaje sunt proiectate să ajute la reducerea costului de exploatare principal suportat de clienți – combustibilul – și să promoveze totodată efectuarea în siguranță a operațiunilor și ușurința în utilizare.

Camioanele rigide din seria D sunt noi, dar au în spate o istorie bogată care datează de mai bine de 70 de ani, din momentul în care echipa noastră de experți tehnici și ingineri a introdus primul autocamion cu benă basculantă din lume, produs în uzina Volvo CE din Motherwell, Scoția. Susținute de valorile de proiectare și fabricație de bază ale Volvo CE, camioanele rigide din seria D sunt construite în aceeași uzină care produce camioane rigide de decenii întregi. Aceste camioane de ultimă oră combină tradiția puternică, expertiza tehnică și procesele moderne, oferindu-le clienților un echipament de înaltă calitate, fiabil și productiv.

Eficiența ca standard

Acționate de motoare de înaltă calitate, camioanele rigide R45D, R60D și R70D conferă un nivel înalt de performanță, cuplu de torsiune și o putere de până la 567 kW (760 CP), chiar și la turații reduse ale motorului. În plus, intervalele lungi de service și utilizarea eficientă a combustibilului asigură un nivel excepțional de scăzut al cheltuielilor de exploatare.

Integrarea electronică dintre motor și transmisie permite utilajelor să se bucure de o schimbare lină a treptelor de viteză, pentru o accelerare și energie cinetică constante în cadrul tuturor aplicațiilor de transport. Performanța și eficiența consumului de combustibil sunt sporite de sistemul integrat de schimbare a treptelor de viteză, care include două moduri de schimbare a treptelor de viteză ale transmisiei – Putere (Power) și Economie (Economy) – pentru o funcționare adaptată în toate condițiile de transport. Operatorul poate pre-selecta modul de funcționare a transmisiei pentru a se adapta la diferitele încărcături transportate. Totodată, sistemele hidraulice furnizează fluxul necesar sistemelor de acționare și răcire, conferind nivelul de performanță productivă necesar pentru asigurarea unor timpi de ciclu rapizi și eficientizarea performanței.

Utilaje puternice și productive

Eficiente și inteligente, camioanele Volvo dispun de un raport putere/greutate competitiv, schimbare eficientă a treptelor de viteză și o distribuție optimă a greutății, permițându-le operatorilor să își îndeplinească mai rapid obiectivele de productivitate. Datorită forței de tracțiune impresionante, generată de configurația și designul întregului grup motopropulsor, camioanele rigide R45D, R60D și R70D reprezintă utilajele ideale pentru traversarea pantelor abrupte aflate adesea pe șantierele de minerit și carieră. Prin sporirea cuplului de torsiune transmis osiei din spate pe care sunt montate treptele joase de viteză, calibrarea întregului grup motopropulsor furnizează niveluri ridicate de tracțiune la nivelul roților, asigurând o productivitate excelentă în condiții de teren precare și pe pantele înclinate mai abrupte.

Benele de înaltă capacitate rezistente la abraziune oferă un nivel bun de reținere a materialului, fiind fabricate din oțel HARDOX 400 și încălzite de gazele de evacuare, pentru o descărcare curată și reducerea la minimum a volumului de material rămas în benă. Pentru a optimiza eficiența și productivitatea pe șantier, atât pentru proiectele actuale cât și pentru cele viitoare, clienții au acces la o varietate de sisteme inteligente, cum ar fi sistemul Volvo de simulare a condițiilor de pe șantier (Volvo Site Simulation), care oferă informații cu privire la utilaje, opțiunile de parc auto și configurația șantierului. Productivitatea operatorului este sporită de caracteristicile sensibile, cum ar fi sistemul de direcție și elementele de comandă aflate la îndemână.