default

SEPARAREA MATERIALELOR NECESITÃ DOAR CÂTIVA PASI SIMPLI

Cupele de sortare MB Crusher facilitează recuperarea deșeurilor C&D și transformă mașinile de operare într-un adevărat centru mobil de reciclare. Una dintre cele mai mari dificultăți în procesul de reciclare este managementul materialelor mixte: pentru ca să fie tratate și reutilizate în mod eficient, acestea trebuie mai întâi separate și împărțite în diferitele clasificări.

În reciclarea deșeurilor din construcții și demolări, cernerea resturilor este o practică esențială, care constă în preluarea deșeurilor și sortarea lor în funcție de dimensiuni.

Separarea poate fi făcută manual, dar necesită prea mult timp. Alternativ, materialele pot fi transportate la centrele de reciclare, dar acest lucru este dificil din punct de vedere logistic, costisitor și are implicații asupra sănătății și siguranței antreprenorilor și a publicului in general, din cauza numeroaselor vehicule în tranzit care intră și ies din șantier. 

Așadar, este atât de dificil și de costisitor să punem în practică întregul proces? 

Nu chiar! Este destul de simplu dacă lucrurile se privesc dintr-o altă perspectivă. Cea a cabinei. Cu alte cuvinte, din punctul de vedere al operatorului. Practic, tot ce trebuie să faceți este să cerneți materialul amestecat exact acolo unde se află, folosind utilajele de operare disponibile la fața locului și o cupă de sortare MB Crusher. 

Dacă ne gândim bine, accesoriile sunt adevărate extensii ale brațului excavatorului care permit operatorului să îndeplinească mai multe sarcini decât doar săparea. Prin urmare, cupa de sortare MB Crusher facilitează și accelerează separarea materialelor amestecate, reducând astfel cantitatea de moloz din depozitele de deșeuri și economisind timp, forță de muncă și bani. 

Aceste echipamente sunt foarte simplu de utilizat și pot fi aplicate la orice tip de utilaje pentru construcții.

Spații înguste și centru de reciclare compact

J& L Equipos din Columbia ne arată că majoritatea deșeurilor pot rămâne la fața locului și își pot găsi o nouă utilizare, chiar și într-o zonă urbană mică. Cum? Prin simpla folosire a unei cupe de sortare cu excavatorul aflat deja la fața locului, pământul este curățat de resturile de demolare și poate fi apoi reutilizat. Care este următorul pas? Reducerea volumetrică a molozului cu ajutorul cupei MB Crusher. Astfel, toate materialele pot fi refolosite.

În schimb, compania Norván din Puerto Rico trebuia să maximizeze utilizarea tuturor materialelor: pe insulă, aprovizionarea poate deveni complicată. Cu o cupă de sortare rotativă de la MB Crusher au accelerat toate operațiunile. Ei au cernut materialul fin într-un camion și au descărcat ceea ce a rămas într-un alt camion. Operațiune finalizată! A fost nevoie doar de un operator și un excavator, iar materialul amestecat a fost separat și curățat, gata să fie reutilizat sau concasat de cupa concasorului cu fălci. Nu-i așa că e un centru de reciclare frumos?  

Potrivit pentru toate tipurile de mașini

Pe insula Majorca, compania Trans Pep Soler dispune de un buldoexcavator Komatsu WB 97 S5 de 8 tone, la care a instalat o cupă de sortare MB-LS170. Inițial, materialul amestecat a fost transportat la o stație de reciclare: gresia era amestecată cu ciment și resturi de demolare și nu putea fi refolosită pe șantier. După instalarea cupei de sortare, aceștia au putut curăța singuri materialul, evitând costurile de transport la stația  de reciclare și au recuperat toată gresia pentru a o reutiliza pe alte șantiere de construcții.