CÂND CUPA DE CONCASOR SE TRANSFORMàÎN CONCASOR PRIMAR. ELEMENTE CHEIE DE LUAT ÎN CONSIDERARE LA ALEGEREA CONCASORULUI CU CUPàCA SI INSTALATIE PRINCIPALÃ

Carierele supun la grea încercare utilajele utilizate în mod tradițional pe șantierele de construcții. Este nevoie de un utilaj fiabil, durabil, ușor de întreținut și sigur, care să garanteze o productivitate ridicată pentru a face față ritmului frenetic de lucru.

Așadar, care sunt elementele cheie care i-au determinat pe clienți să aleagă un concasor cu fălci MB Crusher ca principal concasor în carieră? 

Rentabilitate

În Egipt, un client acumulase o cantitate mare de bazalt nefolosit în cariera sa. Depozitarea acestei cantități uriașe de material era însă o risipă de bani, așa că a instalat un concasor cu fălci MB Crusher BF120.4 pe excavatorul său Doosan 340 pentru a procesa rocile direct în carieră și a le reutiliza la fața locului pentru lucrări de întreținere a drumurilor interne.

Înainte de a utiliza concasorul, MB Crusher avea două opțiuni: fie să ducă materialul la o altă carieră unde exista un concasor mobil de mari dimensiuni, fie să aducă o instalație mobilă la carieră cu un transport excepțional. Două soluții care s-ar fi dovedit la fel de scumpe. La fel de costisitoare ca și acumularea materialului. 

Versatilitate

Continuând exploatarea carierelor din întreaga lume, un client din Italia folosește un concasor cu fălci MB Crusher ca instalație primară pentru a zdrobi talcul extras din mine pentru a fi refolosit pentru producția de beton. De asemenea, cupa de concasor este folosită și pentru pregătirea agregatelor pentru betonul necesar în mineritul subteran. Prin instalarea cupei de concasor BF135.8 pe excavatorul Cat 365 aflat deja în carieră, activitatea devine mult mai flexibilă: excavatorul poate ajunge cu ușurință în diferite zone ale carierei pentru a concasa materialul, fără a fi nevoie să transporte alte utilaje sau materiale. Un proces foarte profitabil.

Economisirea timpului este crucială pentru reducerea costurilor, iar cupele MB Crusher permit o economisire semnificativă de timp. Este suficient să menționăm că instalarea echipamentului și reglarea fălcilor pentru a schimba dimensiunea granulometriei la ieșire durează mai puțin de o jumătate de oră, evitându-se astfel transportul utilajului la atelier.

Flexibilitate și calitate

Un exemplu concret este dat de un client indian care lucrează cu bazalt. Prin instalarea cupei de concasare BF90.3 pe un excavator Komatsu PC200, clientul a reușit, prin adaptarea dimensiunii materialului de ieșire la solicitările clientului său, să obțină un produs final de o calitate excelentă, ceea ce a dus la creșterea cererii comerciale.

Cupele de concasor MB Crusher sunt adevărate concasoare cu fălci mobile care funcționează cu ajutorul sistemului hidraulic al utilajului de exploatare pe care sunt instalate. Acestea sunt fiabile și se caracterizează prin construcție robustă, ușurință în întreținere și siguranță în exploatare. Ele reprezintă practic soluția ideală pentru orice exigență în domeniul carierelor. Flexibilitatea lor extremă asigură o productivitate excelentă și, în plus, datorită mobilității lor cu utilajul de exploatare, nu necesită un transport excepțional. O soluție extrem de ușoară!

Mai ales dacă luați în considerare faptul că, la instalarea unui nou concasor sau la înlocuirea unei instalații fixe, trebuie să luați în calcul mai mulți factori, cum ar fi producția dorită, cantitatea estimată, faza de instalare, costurile de întreținere și toate etapele de prelucrare. Cu toate acestea, alegerea trebuie să fie orientată în primul rând spre rentabilitate și profitabilitate. Iar noi v-am recomandat deja o opțiune.