UNELTELE HIDRAULICE POT USURA MUNCA?

Chicago Pneumatic Tool Company produce maşini-unelte hidraulice şi pneumatice încă din anul 1901, iar astăzi oferă o gamă largă de echipamente, pornind de la: demolatoare pneumatice şi hidraulice, scarificatoare, perforatoare pentru rocă, rotopercutoare, ciocane de dăltuit, pompe de evacuare sau de noroi şi multe altele. Născută în oraşul de la care a preluat numele, Chicago Pneumatic este în prezent o companie globală, cu organizaţii de vânzare în toată lumea.

Distribuitor pentru echipamentele Chicago Pneumatic în România este compania B.T. Best Tools Company. A fost înfiinţată în anul 2006 începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie si echipamente de salubrizare, a doua de grupuri electrogene iar a treia o reprezintă partea de reprezentare si distribuţie a echipamentelor de construcţii.

CP produce o gamă completă de echipamente destinată, în special, companiilor care au nevoie de scule manevrabile, portabile şi versatile, în special acelor companii care se deplasează zilnic în noi puncte de lucru. Acestea trebuie să fie eficiente din toate punctele de vedere, un exemplu reprezentând sursa de energie folosită, care trebuie să fie, în primul rând, puternică, dar, în acelaşi timp şi redusă ca volum şi greutate. Ca alternativă, în locul unui compresor de dimensiuni mari, Chicago Pneumatic produce şi pune la dispoziție, de asemenea, şi un agregat energetic hidraulic compact şi portabil.

Aceste unelte pot primi puterea hidraulică de la agregat de dimensiuni mai mici, în mod direct. Uneltele, nu numai că se simt mult mai puternice în lucru, dar şi depăşesc efectiv alte echipamente comparabile. Un exemplu este ferăstrăul circular CP de 16 ţoli, care la turaţii maxime, produce o putere comparabilă cu un motor de 18 CP.

Maşinile hidraulice reprezintă soluţia ideală pentru lucrări de renovare, întreţinerea drumurilor, utilităţi şi orice alte situaţii în care portabilitatea şi flexibilitatea ajută la câştigarea timpului şi scăderea efortului. Se pot folosi oriunde, în orice anotimp, independent de sursele de energie sau de cele pneumatice.

Ele reprezintă un avantaj şi din punct de vedere economic, în special pentru firmele mici de construcţii sau de închirieri. Spre exemplu, la preţul unei combinaţii compresor/demolator se pot cumpăra două seturi complete de agregat energetic hidraulic/demolator.

Răcitorul de ulei cu termostat permite încălzirea rapidă la pornire şi protejează sistemul hidraulic de supraîncălzire. Temperatura corectă de lucru este atinsă în câteva minute, chiar şi iarna. Supapa de pornire/oprire cu debit variabil permite schimbarea simplă a uneltei şi o pornire lentă, iar indicatorul arată când trebuie schimbat filtrul.

O mare parte din agregatele energetice sunt echipate cu sistemul „Power On Demand”. Acest sistem trece automat motorul în ralanti atunci când unealta nu este folosită şi demarează rapid când unealta este pusă în funcţiune. Economiseşte combustibil şi reduce zgomotul.

Demolatoarele hidraulice CP acoperă game pornind de la modele uşoare şi flexibile până la cele de sarcină foarte grea, cu o energie de percuţie de 140 jouli, la o frecvenţă medie de 1.276 lov/min. Pentru orice fel de lucrări, uşoare sau grele, CP oferă maşina potrivită în gama sa de demolatoare.