RIDGID REVOLUTIONEAZA MUNCA ELECTRICIENILOR

Cu 70 de ani în urmă, la Sissach în Elveţia a fost înfiinţată compania Von Arx, care începea producţia de echipamente pentru prelucrat pardoseli de beton. Inginerii de la Von Arx au început să dezvolte la sfârşitul anilor ’90 echipamente electro-hidraulice pentru presat fitinguri sanitare din cupru şi oţel inox. După câţiva ani, în anul 2001, Ridge Tool Co., parte a concernului american Emerson, achiziţionează compania elveţiană şi investeşte în cercetare în domeniul nano-hidraulicii. Din acel moment până în prezent, echipamentele de presat fitinguri marca Ridgid fabricate în Elveţia devin din ce în ce mai reduse ca dimensiuni şi greutate, dar cu o performanţă în continuă creştere.

Astăzi, noile echipamente Ridgid revoluţionează munca electricienilor, permiţând efectuarea a trei operaţiuni cu un singur echipament. Acest echipament cuprinde o serie de inovaţii Ridgid, începând cu noul sistem de schimbare rapidă a celor trei capete (de tăiere, sertizare şi poansonare), dimensiunile reduse şi masa de numai 1,5 kg, cât şi forma ergonomică şi noile baterii de 18V de 2.0 şi 4.0 Ah. Durata ciclului de încărcare a bateriilor a scăzut la 20 minute pentru cea de 2.0 Ah şi la 40 minute pentru cea de 4.0 Ah.

Dispozitivul de sertizat papuci pentru cabluri electrice Ridgid RE-60 revoluţionează munca electricienilor, permiţând efectuarea a trei operaţiuni cu un singur echipament. Nu mai este necesară o investiţie în trei echipamente separate pentru sertizarea papucilor electrici de la 6 mm² până la 300 mm², tăierea cablurilor electrice cu diametrul de până la 50 mm şi poansonarea găurilor de maximum 65 mm în diametru, în pereţii tablourilor electrice.

În plus, pentru cei care lucrează în atelier la producţia de tablouri electrice, Ridgid oferă un alimentator de reţea de 5 metri lungime la 230V care se poate monta în locul bateriei, asigurând astfel o funcţionare fără întreruperi cauzate de ciclul de încărcare. Un set complet care cuprinde maşina RE-60 şi cele trei capete, două baterii şi un încărcător inteligent, care recunoaşte şi generaţiile anterioare de acumulatori Ridgid, costă 2.990 EUR + TVA, iar versiunea care cuprinde doar capul de sertizat, bateriile şi încărcătorul costă 2.390 EUR + TVA.

RIDGID text

Oferta Ridgid cuprinde şi bacuri de sertizare de la de la 6 mm² până la 300 mm², poansoane până la 65 mm diametru, cât şi un cap de sertizare pentru bacuri pătrate, cu o capacitate maximă de sertizare de 240 mm2.

Ridgid, brand deţinut de Ridge Tool Company, este unul dintre liderii în producţia de scule de mână şi electrice, în portofoliul său intrând de asemenea maşini de filetat şi pentru curăţat conducte, cât şi peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instalaţiilor sanitare, HVAC/R, sectoare industriale, energie, petrol, utilităţi publice şi domeniul comercial.

Subsidiară a Emerson Professional Tools, compania Ridge Tool este prezentă în România din anul 2005, unde a început activitatea de producţie în anul 2008. Ridge Tool a inaugurat în urmă cu trei ani, în cadrul Campusului Emerson din Cluj-Napoca, primul Centru Regional Ridgid din Europa Centrală şi de Est, incluzând o Unitate de Producţie, un Centru de Training, Suport Tehnic, un Showroom şi un Centru de Relaţii cu Clienţii.

 

www.ridgidblog.ro