RIDGID – EFICIENTA SI SIGURANTA CA NICIODATA PANA ACUM

Cum faci ca un proces complicat, care poate dura zile de încercări și care necesită oameni specializați și echipamente multiple, să se transforme într-o operațiune simplă, precisă, care poate fi efectuată în câteva ore chiar și de către un operator fără o experiență prealabilă? Simplu: cu un echipament compact și ușor de folosit. Vorbim aici despre șanfrenarea unei țevi sau a unei foi de tablă, un procedeu complex și des utilizat în industrie, până nu de mult consumator de timp și energie. Șanfrenarea cu metode tradiționale poate fi greu de realizat, în ciuda unei vaste experiențe în prelucrarea și tăierea materialelor pentru a fi sudate. În cele mai multe cazuri calea către un rezultat satisfăcător evoluează de la ore, uneori zile de exercițiu și erori.

Șanfrenarea se poate executa prin:

– frezare – pentru șanfrenuri de calitate și precizie ridicată;

– rectificare – pentru materiale dure și șanfren mare;

– forfecare – pentru rezervoare, containere, construcții navale;

– decupare cu flacără autogenă – pentru oțeluri cu conținut de carbon sub 0,3%

tăiere cu raze laser, plasmă – pentru oțeluri groase, cu viteză și precizie sporite;

– tăiere cu jet de apă de foarte înaltă presiune, viteza jetului ajungând până la 1.000 m/s, aportul de căldură fiind foarte scăzut.

De ce șanfrenare?

Fiecare industrie în parte are provocările ei în ceea ceprivește nivelul de sofisticare al pregătirii materialelor pentru sudare. Șanfrenarea este o operațiune folosită în construcții, agricultură, silvicultură, minerit, petrol și gaze, precum și în construcții navale. Aceste industrii folosesc șanfrenarea ca parte a procesului de pregătire pentru sudură. Marginile teșite în diverse unghiuri permit o sudură mai rezistentă, care poate susține greutatea sau prelua sarcinile unor astfel de mașini și structuri.

Indiferent de gradul de dificultate al preparării materialelor pentru sudură, pentru un rezultat bun este nevoie de două elemente cheie: un echipament capabil și precis și oameni calificați.

Ce a schimbat RIDGID?

La începutul anului 2016, RIDGID a lansat pe piața din Europa o mașină compactă pentru șanfrenat țevi și foi de table, modelul B-500, cu o masă de doar 24 kg. Echipamentul a fost astfel proiectat încât să diminueze impactul factorului uman asupra rezultatului final. Utilizarea sa este de o simplitate absolută, astfel încât orice operator fără o experiență prealabilă poate executa un șanfren perfect.

Mașina realizează un șanfren cu o finisare similară cu prelucrarea pe strung, care se datorează celor şase cuțite care lucrează simultan.

Poate realiza trei unghiuri de șanfrenare (37,5°,30°, 45°), acoperind astfel plaja necesară pentru majoritatea procedeelor de sudură.

easy engineering - ridgid text

Datorită acurateții unghiului de șanfrenare este necesară o singură trecere în jurul țevii sau de-a lungul foii de tablă. Poate prelucra țevi cu diametrul mai mare de 3 1/2”cât și foaie de tablă plană de oțel carbon şi inoxidabil. Este ușor de pus în funcțiune și de utilizat, timpul necesar montării și șanfrenării unei țevi de 12″ Sch 40 este mai mic de două minute. Țeava va fi rece la atingere și se poate manipula și suda imediat după terminarea operațiunii.

RIDGID®– brand deţinut de Ridge Tool Company, este lider în producţia de scule de mână şi electrice, în portofoliul său intrând, de asemenea, maşini de filetat şi pentru curăţat conducte, cât şi peste 300 de tipuri de scule utilizate în domeniul instalaţtiilor sanitare, HVAC/R, sectoare industriale, energie, petrol, utilităţi publice şi domeniul comercial.

Subsidiară a Emerson Professional Tools™ – compania Ridge Tool este prezentă în România din anul 2005, unde a început activitatea de producţie în anul 2008. Ridge Tool a inaugurat în anul 2007, în cadrul Campusului Emerson™ din Cluj-Napoca, primul Centru Regional RIDGID din Europa Centrală şi de Est, incluzând o Unitate de Producţie, un Centru de Training şi Suport Tehnic, un Showroom şi un Centru de Relaţii cu Clienţii.