Utilizând sistemul de polizare Bosch “în două etape” pentru polizoare unghiulare, profesioniștii pot șlefui suprafețele ușoare și din oțel inoxidabil în doar două etape. Sistemul optimizat oferă o rată de îndepărtare chiar mai mare decât sistemul precedent și asigură economii de timp de până la 25%, comparativ cu procesul de polizare convențional cu discuri cu fibre multiple și dimensiuni diferite de granulație.

Sistemul acoperă toate aplicațiile obișnuite, cum ar fi îndepărtarea surplusului de sudură grosier până la fin. Procesul constă în utilizarea unui disc fibră și a unui disc SCM (SCM = Material de condiționare a suprafeței), care se potrivesc perfect între ele: în primul rând, discul fibră este utilizat pentru a îndepărta surplusul de sudură, apoi discul SCM este utilizat pentru a obține o suprafață netedă cu o structură fină.

Disc de fibre ceramice pentru o rată de îndepărtare chiar mai mare în prima etapă

Discurile noi de fibre “Best for Metal + Inox” au o durată mai mare de viață și oferă o rată mai mare de îndepărtare decât discurile anterioare de fibre de zirconiu datorită granulelor ceramice. Granulația este mai aspră, mai dură și se rupe mai bine decât zirconul, ceea ce înseamnă că se auto-ascute continuu. Ca urmare, pentru procesul de polizare este necesară o presiune mai mică. Soluția aplicată de răcire minimizează decolorarea. Noul disc de fibre “Best for Metal + Inox” este la fel de potrivit pentru lucrul la oțel ușor și inox.

Discuri SCM optimizate pentru suprafețe mai fine la al doilea pas

Noua generație a discului SCM asigură, de asemenea, o rată mai mare de îndepărtare în comparație cu discul anterior, datorită unei cantități mai mari de granule. În același timp, oferă o suprafață netedă și uniformă, fără zgârieturi vizibile. Oțelul moale este, prin urmare, pregătit în mod optim pentru vopsire sau acoperire cu pulbere, iar oțelul inoxidabil pentru finisarea satinată. Baza pentru buna calitate a suprafeței după polizare este elasticitatea discului SCM. Atașat la materialul purtător flexibil sunt fibrele de nylon la fel de flexibile, combinate cu granulație abrazivă fină. Aceste materiale acționează ca un arc și împiedică pătrunderea abrazivă a piesei de lucru. Mai mult, discul SCM urmează structura de suprafață existentă. Acest lucru înseamnă că rezultatele bune de polizare pot fi obținute chiar și pe suprafețe inegale.

Discurile din fibre ceramice și SCM sunt disponibile în dimensiuni standard pentru polizoare unghiulare, indiferent de marcă. Bosch oferă o varietate de instrumente profesionale, inclusiv GWS 19-125 CIE Professional. Datorită vitezei sale variabile, acest lucru este deosebit de potrivit pentru lucrul cu sistemul de polizare “în două etape”.

Experiența Bosch în segmentul abraziv

Cu gama sa abrazivă, Bosch acoperă întreg spectrul de la șlefuirea manuală, până la șlefuirea cu scule electrice, prin utilizarea instrumentelor fixe pentru diferite materiale. Bosch folosește mai mult de 135 de ani de experiență prin compania sia Abrasives, un producător mondial de abrazive inovatoare, achiziționat de Bosch în 2008, pentru dezvoltarea produsului și procesului de fabricație.