Bosch lansează două noi instrumente profesionale ușor de utilizat pentru măsurarea și înregistrarea temperaturii suprafețelor: camera cu termoviziune GTC 230 C Professional oferă o privire de ansamblu rapidă, iar GIS 1000 C Professional oferă detaliile cu privire la aceasta. Cu ajutorul camerei de termoviziune, de exemplu, profesioniștii pot folosi imaginile termice pentru a urmări rapid și ușor punctele slabe în instalațiile electrice şi de încălzire. Detectorul evaluează, de asemenea, temperatura de suprafață în funcție de temperatura camerei și umiditate pentru a descoperi punțile termice și zonele de risc în câteva secunde.

Aceste noi instrumente oferă posibilitatea de a înregistra rezultatele de măsurare rapid și ușor. Camera GTC 230 C Professional cu termoviziune poate face acest lucru, nu numai prin fotografie, ci şi prin video. Datorită camerei integrate, detectorul GIS 1000 C Professional îşi poate face treaba, fie direct în instrumentul de fotografie sau folosind aplicația de potrivire. Acest lucru face mai ușor atribuirea și analizarea datelor de măsurare.

Găsiți punctele slabe folosind imagistica termică

Camera GTC 230 C Professional cu termoviziune oferă o privire de ansamblu a punctelor slabe și permite înregistrarea ușoară de măsurători a temperaturii. Instalatorii care se ocupă de încălzire o pot folosi, de exemplu, pentru a verifica dacă radiatoarele încălzesc în mod constant sau pentru a găsi conducte de aprovizionare. Electricienii pot detecta rapid și ușor prizele electrice supraîncălzite și siguranțele. GTC 230 C Professional excelează în comparație cu modelele concurente comparabile datorită afișajului color de 3,5 inch cu funcție de editare prin touchscreen şi poate captura nu numai fotografii, dar și clipuri video cu sunet. În imaginile termice stocate, cu o rezoluție de 80×60, fiecare dintre cei 4.800 pixeli reprezintă un ajutor în măsurare. Poate fi utilizat cu vârful degetului pentru vizualizarea temperaturii oricărui loc. Instrumentul marchează automat cel mai rece și cel mai cald pixel. Acest lucru face posibilă găsirea scurgerilor din conductele de apă.

Un câmp vizual mare oferă imagini și informații în detaliu. Utilizarea instrumentului prin intermediul ecranului și cele patru butoane este intuitivă. La apăsarea unui buton, de exemplu, poate fi activată funcția picture-in-picture. Aceasta afișează imaginea termică în contextul imaginii originale, ceea ce face mai ușoară atribuirea măsurătorilor. Cardul micro SD sau portul micro USB poate fi apoi folosit pentru încărcarea datelor obținute pe un PC, unde pot fi prelucrate ulterior.

Măsurători precise cu asistență la interpretare

Oricine vrea să facă măsurători de temperatură detaliate și apoi înregistrare ca pe urmă să le trimită imediat se poate folosi de modelul GIS 1000 C Professional. Măsurarea datelor se face prin fotografii realizate cu camera integrată și pot fi transferate prin interfața Bluetooth către o aplicație pentru Android, iOS şi tablete pentru prelucrare. Instrumentul are o lumină LED integrată, astfel încât să fie obținute rezultate bune în condiții dificile de iluminare. Punctele de măsurare individuale pot fi definite pe o fotografie făcută cu aplicaţia Gis Measure&Document, iar datele de măsurare pot fi transferate pe detectorul termic. Fotografiile pot avea note adăugate acestora, și pot fi stocate și trimise prin e-mail pentru a fi consultate de clienți sau colegi. Aceasta elimină riscul de erori rezultate din transferul manual. Toate datele unui proiect pot fi depuse și gestionate în dosare. Acest lucru asigură utilizatorului evidența proiectelor sale, chiar și atunci când el are mai multe locuri de muncă diferite. O altă metodă de transfer de date este folosirea unui cablu micro USB, pentru a permite utilizarea datelor de pe un PC.

bosch text

GIS 1000 C Professional poate fi folosit pentru a urmări rapid și ușor punțile termice și zonele de risc de mucegai.

Detectorul cu termoviziune este echipat cu un senzor extern precis pentru măsurarea temperaturii camerei și umidității relative. Instrumentul măsoară temperatura camerei, a suprafeței și umiditatea în conformitate cu modul selectat și evaluează aceste valori în relație una cu cealaltă. Este singurul detector cu termoviziune din clasa sa care ajută utilizatorii să interpreteze datele folosind o scară color care le arată temperatura atinsă și deviațiile de temperatură,

datorate zonelor umede sau podurilor termice. Datorită măsurării la fața locului, se realizează rezultate foarte precise, care sunt ușor de citit pe ecranul color de 2,8 inch. Instrumentul este operat prin intermediul unui meniu de navigare simplu.

Alimentare dublă

Bosch oferă alimentare dublă pentru ambele instrumente. Ele pot fi alimentate fie de o baterie reîncărcabilă de 10,8 V din gama profesională sau de patru baterii AA alcaline, împreună cu adaptorul AA1 Professional. Bateria reîncărcabilă este compatibilă cu toate instrumentele profesionale de la Bosch de 10,8 V.

Camera cu termoviziune și detectorul sunt disponibile la magazinele de specialitate. Camera GTC 230 C Professional cu termoviziune este furnizat în L-BOXX, inclusiv cu baterie reîncărcabilă de 10,8 V, un încărcător cu 1,5 Ah, un card micro SD de 4 GB și un cablu micro USB. Software-ul de editare este, de asemenea, inclus.

GIS 1000 Detectorul C Professional cu termoviziune este furnizat în L-BOXX cu baterie reîncărcabilă de 10,8 volți, un încărcător cu 1,5 Ah și un cablu micro USB. Apicatia GIS de măsurare şi documentare este disponibilă gratuit în Google Play Store și App Store. Accesoriile, precum o husa de protecție și adaptorul AA1 bateriei Professional sunt disponibile în gama de accesorii Bosch.

About The Author