NOILE SERII DE POLIZOARE ORBITALE PENTRU PROFESIONISTI MARCA BOSCH

Extrem de folositor și flexibil – acestea sunt calitățile noilor modele de la Bosch. Noile serii de polizoare sunt folosite în lucrări mici de șlefuire pregătitoare și cuprind trei instrumente cablate: GSS 140-1 A Profesional, GSS 160-1 A Profesional și GSS 160 Multi Profesional. Odată cu lansarea GSS 18 V-10 Profesional, Bosch aduce pe piață și primul 18 V polizor orbital fără cablu. Instrumentele oferă comercianților profesioniști din piața prelucrării lemnului și pentru zugravi flexibilitate mărită atunci când polizează în comparație cu alte modele ale competitorilor.

Baza constă în trei plăci de bază diferite pe care utilizatorii profesioniști le pot folosi pentru a modifica polizoarele lor orbitale ușor și rapid pentru lucrul manual: O placă pentru șlefuire pătrată, una dreptunghiulară și una triunghiulară. Placa pentru șlefuire este fixată folosind menghina ”Easy Fit” sau folosind sistemul Velcro de micro-înșurubare, depinzând de placa de bază folosită. Cântărind între 1.1 și 1.5 Kilograme, instrumentele sunt cu mult mai ușoare ca predecesorii lor și, mulțumită mânerului ergonomic cu o aderență ușoară, pot fi ușor mutate în poziții diferite și manevrate folosind o singură mână.

Polizoare orbitale versatile pentru diferite aplicații

Bosch oferă instrumentul ideal pentru fiecare aplicație. GSS140-1 A Profesional vine cu o placă de bază pătrată și se potrivește pentru polizări mici, chiar și pentru a satina. Noua placă de bază face instrumentul să fie mult mai robust ca versiunile precedente. Utilizatorii pot lucra fie cu o fâșie de polizare standard fie cu una pe care să o taie ei înșiși, deoarece pot fi atașate fie cu sistemul Velcro de micro-înșurubare,  cu menghina ”Easy Fit”.

 

Varianta GSS 160-1 A Profesional vine cu o placă de polizare dreptunghiulară standard și este potrivită mai ales utilizării pentru prelucrarea muchiilor ascuțite, precum cele ale meselor. În comparație cu plăcile de bază plate, cu cât baza este mai îngustă, cu atât se minimizează riscul alunecării polizării orbitale peste margini, deci ajutând la rotunjire. Fâșia de polizare este fixată cu sistemul Velcro, ceea ce o face ușor de înlocuit.

În plus față de placa de bază pătrată sau dreptunghiulară, modelul GSS 160 Multi Professional oferă o placă de polizare triunghiulară pentru prelucrarea simplă a muchiilor, ramelor de geamuri, ușilor și panouri de toate tipurile. Cu modelul de polizare orbitală fără fir GSS 18 V- 10 Profesional, lucrul deasupra capului și în locuri greu de ajuns devine acum mai ușor pentru utilizatorii profesioniști. Totodată, face mai ușoară polizarea materialelor sensibile, deoarece nu există niciun cablu care ar putea defecta suprafețele finisate. Polizorul orbital fără fir este disponibil cu o placă de polizare pătrată sau cu cele trei plăci.

Toate cele patru modele au drept caracteristică un sistem eficient de eliminare a prafului pentru a proteja sănătatea utilizatorului și ustensila în timpul lucrului. Praful este fie absorbit de un micro-filtru aflat în cutia ustensilei, fie eliminat direct de un aspirator atașat. Polizorul orbital cu fir este disponibil acum prin magazinele specializate, iar cel fără fir urmând să fie lansat în toamnă. Modelele sunt oferite împreună cu o cutie din carton sau o cutie L-Boxx cu o gamă variată disponibilă.