MAKITA – NOILE CIOCANE ROTOPERCUTOARE

Makita lansează două noi ciocane rotopercutoare, modelele HR2611F și HR2621, ambele dotate cu sistem anti-vibrații „AVT” – un sistem inovator de contrabalansare internă, proiectat în interiorul instrumentului. Sistemul reduce semnificativ vibrațiile prin mutarea unei contragreutăți în direcția opusă pistonului de acționare.

„Reducerea vibrațiilor și creșterea preciziei ciocanelor rotopercutoare, au fost premisele la dezvoltarea noilor echipamente, adresându-se astfel nevoilor utilizatorilor”, afirmă Adam Livingston, Product Manager la Makita USA. „Ciocanele rotopercutoare sunt utilizate frecvent pentru operaţiuni de găurire deasupra capului, iar vibrațiile reduse sunt un „must-have” atunci când se vorbeşte despre acest tip de muncă, având scopul de a ajuta la creșterea preciziei de găurire. Cele două modele, HR2611F și HR2621 cu sistemul „AVT”, fac exact acest lucru” continuă Adam.

Cu ajutorul sistemului AVT, atunci când pistonul de acționare se deplasează în interiorul sculei, contragreutatea se va deplasa automat în direcția opusă. Mai mult de atât, un alt sistem suplimentar de amortizare pe bază de arc, a fost proiectat pentru a reduce vibrațiile burghiului. Ambele ciocane oferă trei moduri de funcționare în funcţie de operaţiunile întreprinse. Modurile pot fi schimbate cu ușurință prin selectarea funcției, cu ajutorul unui buton aflat sub carcasa de viteze.

Modelul HR2621 are un mâner ergonomic în forma literei D, acoperit de un cauciuc moale, conferind un confort sporit utilizatorului. De asemenea, are și un cârlig retractabil. Modelul HR2611F dispune şi de o lumină LED la baza de prindere a pistolului care iluminează suprafața de lucru în condiții de lumină scăzută.

Cele două modele sunt proiectate pentru o gamă largă de aplicații, inclusiv pentru găurirea în beton, lemn, metal și multe altele. De asemenea, sunt ideale în meserii precum cele de zidari, electricieni, instalatori, echipaje de intervenţie și antreprenori care doresc un ciocan rotopercutor de calitate.