KNIPEX – scule profesionale create sa reziste

Fabrica de scule de mână KNIPEX a fost înfiinţată de către Carl Gustav Putsch în anul 1882, în Wuppertal, localitate aflată într-o zonă a Germaniei renumită pentru industria sa metalurgică – triunghiul Wuppertal-Remscheid-Sollingen. O experienţă îndelungată, de peste 125 de ani în prelucrarea sculelor de mână, folosirea oţelurilor de înaltă calitate cât şi menţinerea peste ani a principiului “Made in Germany”, asigură cleştilor şi patenţilor KNIPEX un nivel de calitate neegalat în piaţă.

Electricienii trebuie să aibă întotdeauna sficul “lor” la îndemână. KNIPEX a proiectat un nou model de patent multifuncţional care completează în mod ideal sficul. Acest patent deţine funcţiile de bază a patru scule esenţiale în instalaţiile electrice: patent cu vârf, dezizolator, scula de sertizat ferule şi foarfecă de cabluri. Această funcţionalitate extinsă inclusă într-o unealtă o face ideală pentru electricienii din construcţii şi industrie care schimbă frecvent locaţia de lucru.

Cel mai convingator argument pentru noul patent multifuncţional de la KNIPEX este designul său orientat către spiritul practic. Funcţiile esenţiale pentru un electrician au fost combinate în această unealtă.

Patentul Knipex pentru instalaţii electrice poate dezizola, tăia, debavura şi lărgi, prinde şi sertiza ferule. În ceea ce priveşte tăierea cablurilor, a atins cel mai înalt nivel în performanţă, reducând cu 70% efortul necesar pentru a tăia curat cablurile de cupru de 35 mm² diametru.

Patentul multifuncţional cu închidere cu arc poate fi folosit în două poziţii: închis sau deschis. În poziţia închis, foarfeca de cabluri este închisă şi tăierea neintenţionată a cablului este evitată. Toate celelalte funcţii sunt disponibile. Funcţia de tăiere este activată prin eliberarea piedicii.

Pentru prevenirea deteriorării izolaţiei de cablu, vârfurile patentului multifuncţional sunt plate şi suprafetele de prindere sunt fine. Împreună, sficul şi patentul pentru instalaţii electrice formează o forţa mobilă de intervenţie pentru electricieni.

Knipex Alligator XL oferă performanţele şi confortul unui cleşte pentru ţevi dar la o greutate redusă cu 50% şi o capacitate de prindere mărită (3 ½”). Cu o lungime optimă de 400 mm, Knipex Alligator XL îşi găseşte locul în orice trusă de scule.

De asemenea, îmbinarea întrepătrunsă a celor două fălci de prindere măreşte şi mai mult stabilitatea uneltei, iar existenţa protecţiei speciale împotriva lovirii degetelor ajută la un lucru precis şi fără riscuri.

Fiecare cleşte şi patent fabricat aici este testat individual în cadrul controlului final de calitate. KNIPEX oferă profesioniştilor un sortiment de peste 1.000 de cleşti şi patenţi pentru cele mai diversificate nevoi. Sculele sunt gândite pentru a face munca mai uşoară, mai rapidă şi mai sigură. O atenţie deosebită a fost acordată ergonomiei şi comodităţii în lucru, totul pentru creşterea eficienţei.

Autor:

Daniela Rădeanu

 

Urdorea Răzvan Lucian

Product Manager Romania

Tel: 0744 605010

Fax: 0264 448911

E-Mail:  razvan@knipex-romania.com

Web: www.knipex.com

 

Sesto International SRL

Str. Teleorman 38 A

400573 Cluj Napoca

Tel:  0264 462628

Fax: 0264 448911

E- Mail: info@sesto.ro

Web: www.sesto.ro