Razvan Urdorea PRODUCT MANAGER ROMANIA – KNIPEX WERK

 

Easy Engineering: O scurtă istorie a companiei Knipex.

Răzvan Urdorea: Înființată în 1882 de către Carl Gustav Putsch, Knipex exportă cleştii săi încă din perioada interbelică. În 1954 este creată divizia de export cu scopul de păstra renumele excelent de care se bucură cleştii Knipex în Europa. Pas cu pas, cleştii Knipex pătrund şi pe pieţele îndepărtate din America, Australia, Asia şi Africa. Rămas fidel conceptului “Knipex Quality – Made în Germany”, Knipex exportă astăzi în peste 100 de ţări de pe întreg mapamondul, fiind unul dintre liderii de piaţă în producţia de cleşti, patenţi şi scule profesionale.

 

Easy Engineering: O scurta istorie a companiei Knipex în Romania.

Răzvan Urdorea: România este o pagina recentă în istoria Knipex, munca mea fiind uneori una de pionierat. Numele Knipex câştigă tot mai mulţi adepţi între meseriaşii din diferite domenii. Firma Sesto International din Cluj Napoca a început să distribuie cleştii Knipex în România încă din 1999. Îmbinând vizitele dese la clienţii finali cu un sprijin tehnic dedicat, au reuşit să îşi pună la punct o reţea de clienţi bine dezvoltată şi în continuă creştere. În calitate de Product Manager al Knipex pentru România pot spune că Sesto International reprezintă un sprijin major în activitatea mea de vânzări şi suport tehnic.

Easy Engineering: Cum se realizează distribuţia sculelor?

Răzvan Urdorea: Sculele Knipex se vând exclusiv prin intermediul dealerilor de specialitate, vânzători de scule profesionale, materiale electrice sau sanitare.

 

Easy Engineering: Ce ne puteţi spune despre service?

Răzvan Urdorea: Din fericire, cazurile de garanţie sunt rare şi sunt rezolvate pe loc, dacă defectul s-a produs din cauze independente clientului. În funcţie de disponibilitatea pe stoc, scula de schimb  se livrează a doua zi sau în maximum cinci zile lucrătoare.

Easy Engineering: Ce caracteristici inovatoare au sculele?

Răzvan Urdorea: Inovaţiile nu se opresc doar la detalii tehnice care dau acel anumit „extra” sculelor noastre. Inovativ este şi modul în care acestea sunt prezentate clienţilor, prin prezentări practice în cadrul cărora avantajele sculelor Knipex devin evidente. Knipex Cobra – un cleşte pentru instalatori care odată fixat pe ţeavă sau pe piesa de lucru îşi face cu siguranţă treaba. Inovaţia constă atât în geometria specială a dinţilor cât şi în tratamentul combinat (termic şi inductiv) la care sunt supuşi. Alunecarea pe piesa de lucru este astfel exclusă. Mai mult, fălcile sunt întrepătrunse, ceea ce oferă o stabilitate laterală excelentă.

 

Easy Engineering: Ce noutăţi şi promoţii există?

Răzvan Urdorea: Knipex E-Crimp este un produs nou în programul Knipex pentru 2013. Dezvoltat împreună cu specialistul nostru în sisteme de crimpare, firma Rennsteig, simplifică enorm procesul de sertizare a papucilor de dimensiuni mari, care necesita un efort manual considerabil. Totul este posibil prin intermediul unui dispozitiv electro-mecanic, fără ulei, fără efort, cu mentenanţă redusă şi acumulator Li-Ion de mare capacitate. Acest produs va fi prezentat pe larg în următorul număr al Easy Engineering. O altă noutate este cleştele multifuncţional Knipex pentru electricieni, care a fost foarte bine primit in Romania. În ceea ce priveşte promoţiile, pregătim două oferte speciale pentru Romania, active în vara şi toamna 2013. Detalii vor fi prezentate în Easy Engineering şi pe www.sesto.ro.

 

Easy Engineering: Cum a fost anul 2012?

Răzvan Urdorea: A fost un an cu fluctuaţii destul de importante, create în primul rând de situaţia politică instabilă din România. Piaţa reacţionează prima în aceste cazuri, mai ales o piaţă atât de sensibilă la preţ cum e Romania. Totuşi am avut o creştere de 15% faţă de 2011, în condiţiile în care 2011 a fost cel mai bun an pe plan mondial în istoria de 130 de ani a firmei Knipex.

 

„În anul 2013 estimăm o creştere moderată a vânzărilor iar pentru Knipex, îmi doresc consolidarea poziţiei ca furnizor de top pentru cleşti, patenţi, sficuri şi scule de crimpare premium „made in Germany”

 

Urdorea Razvan Lucian

Product Manager Romania

Tel: 0744 605010

Fax: 0264 448911

E-Mail: razvan@knipex-romania.com

Web: www.knipex.com

 

Sesto International SRL

Str. Teleorman 38 A

400573 Cluj Napoca

Tel:  0264 462628

Fax: 0264 448911

E- Mail: info@sesto.ro

Web: www.sesto.ro

About The Author