Chicago Pneumatic – putere si performanta industriala

Fondată cu peste 100 ani în urmă, Chicago Pneumatic are o istorie puternică. Totul a început în anul 1889, atunci când fondatorul, John W. Duntley şi-a dat seama că, în special lucrătorii din construcţii, au nevoie de mai multe tipuri de scule, în funcţie de aplicaţii, dar care din păcate încă nu erau disponibile. Astfel, a fondat Chicago Pneumatic Tool Company, pornind într-o misiune de-o viaţă, pentru a furniza toate tipurile de scule pentru toate industriile, necesare acestora pentru a avea succes.

De-a lungul anilor, Chicago Pneumatic a crescut, în special prin intermediul inovaţiilor aduse, întotdeauna insistând pe calitate şi fiabilitate. Astfel, numele Chicago Pneumatic a devenit cunoscut şi apreciat de lucrătorii din întreaga lume pentru unelte sale durabile şi fiabile, care au făcut muncile grele zilnice să fie mai uşoare, datorită designului special pentru fiecare nevoie specifică. Astăzi, Chicago Pneumatic, reprezintă un brand global care produce scule ce pot fi folosite pentru nenumărate aplicaţii industriale.

Gama CP3850

Chicago Pneumatic produce mai multe game de polizoare unghiulare robuste, durabile şi uşor de manevrat, folosite la îndepărtarea materialelor, cu un efort minim rezultând un finisaj de înaltă calitate. Gama CP3850 cuprinde polizoarea unghiulare ce pornesc de la 50 mm până la 180 mm.

Polizoarele industriale unghiulare şi maşinile de şlefuit ce fac parte din această gamă, deţin unul dintre cele mai bune rapoarte de putere şi greutate din clasa lor. Disponibile în mai multe variante, sculele din gama CP3850 au o greutate redusă dar în acelaşi timp sunt şi foarte durabile, conducând astfel la costuri reduse de operare.

Sculele au fost concepute pentru utilizare în condiţii extreme, precum operaţiile de şlefuire sau tăierea materialelor foarte dure. Operatorii vor găsi acum motorul de 2.100 W cu multiple îmbunătăţiri, având 8.500 rpm – pentru variantele cu discuri abrazive de 180 mm şi 6.500 rpm – pentru cele de 230 mm. Acest motor a fost construit în special pentru a oferi un cuplu superior şi o productivitate maximă.

Pe lângă puterea mare a acestei clase, există şi multe caracteristici ergonomice avansate care au fost incluse pentru a îmbunătăţi confortul operatorului, dar şi siguranţa sau productivitatea. Aceste îmbunătăţiri conferă o poziţie de top. Spre exemplu, vibraţiile sunt amortizate datorită mânerului lateral reglabil, iar zgomotul produs este redus datorită amortizorului de zgomot. Sistemul de echilibrare automată optimizează contactul dintre discul abraziv şi suprafaţa de aplicare, pentru o productivitate mai mare. Câteva dintre operaţiunile la care pot fi folosite sunt: conturarea, tăierea, şlefuirea sau prelucrarea metalelor dure.

www.best-tools.ro