BOSCH TINE PRAFUL LA DISTANTA!

Bosch îşi extinde gama de sisteme de îndepărtare a prafului, acum fiind disponibilă o curăţare mai uşoară, chiar şi pentru operațiunile cu polizoare unghiulare. Astfel, Bosch oferă profesioniștilor nu numai o gamă largă de produse ce asigură un nivel scăzut de praf, atunci când se efectuează diverse găuri sau operațiuni de dăltuire, ci şi soluţii pentru a face tăierea și spargerea materialelor din piatră, mai uşoare, mai sigure pentru sănătatea utilizatorilor, dar şi a instrumentelor de lucru.

Aceste sisteme de îndepărtare a prafului se potrivesc tuturor polizoarelor unghiulare de la Bosch, fiind disponibile cinci modele diferite: două modele ale gamei “Easy Adjust”, care sunt deosebit de rapide și ușor de montat împreună cu trei versiuni “Full Cover”, ce au un design închis pentru extragerea eficientă a prafului. De asemenea, utilizatorii nu mai au niciun fel de grijă privind curăţarea locului de muncă. Acest lucru le permite tinichigiilor, electricienilor și instalatorilor, să lucreze într-un mediu mai prietenos cu sănătatea lor şi într-un mod mai rapid, dar și mai precis.

“Easy Adjust”

GDE 125 EA-S Professional și GDE 125 EA-T Professional “Easy Adjust” sunt foarte de rapide și ușor de montat. Ambele modele sunt proiectate pentru polizoarele unghiulare mici, cu diametrul de 125 mm și sunt armonizate cu diferite tipuri de apărători de protecție, care se folosesc pe fiecare sistem: S este prescurtarea de la „Screw”, iar T de la „Toolless”. Ambele modele se trag pur și simplu peste protecțiile existente și se conectează la instrument prin intermediul unui mecanism cu click. Gama ” Easy Adjust” este adecvată în special pentru aplicații care implică schimbări semnificative frecvente, montarea lor făcându-se foarte rapid. Mai mult decât atât, acestea asigură rezultate precise datorită greutății reduse.

bosch text

“Full Cover”

GDE 115/125 FC-T Professional, GDE 230 FC-S Professional și GDE 230 FC-T Professional “Full Cover” sunt versiuni ce îndeplinesc cele mai înalte cerințe de protecție împotriva prafului. Spre deosebire de gama ” Easy Adjust”, nu sunt trase peste gărzile de protecție existente, ci mai degrabă le înlocuiesc complet. Reușesc extragerea prafului chiar mai eficient, datorită designului închis. Acest nivel ridicat de eficiență a fost confirmat prin teste independente făcute de către instituția germană de asigurări împotriva accidentelor și de prevenire în domeniul construcțiilor (BG Bau). În același timp, versiunile “Full Cover” oferă o manevrabilitate precisă datorită designului echilibrat, a greutății reduse și a rotiței integrate. GDE 115/125 FC-T Professional este conceput pentru polizoare unghiulare mici, cu un diametru de 115 de milimetri și 125, în timp ce GDE 230 FC-S Professional și GDE 230 FC-T Professional sunt proiectate pentru polizoare unghiulare mari cu diametru de 230 milimetri. Ca și modelele din gama ” Easy adjust”, acestea au posibilitatea reglării adâncimii de tăiere și o linie marcantă de tăiere pentru a permite utilizarea precisă.

“Click & Clean”

Toate instrumentele de îndepărtare a prafului sunt compatibile cu Bosch “Click & Clean System”. Acesta cuprinde scule electrice, aspiratoare pentru praf umed sau uscat, accesorii pentru aspiratoarele de praf și L-Boxxes, toate fiind armonizate unele cu altele, îmbunătățind astfel mediul de lucru, făcându-l mai prietenos, mai ușor și mai precis. Acestea sunt, prin urmare, o parte importantă a îndeplinirii cerințelor ridicate de sănătate și siguranță la locul de muncă.

Gamele Easy Adjust” și “Full Cover” pentru polizoarele unghiulare sunt disponibile la punctele de vânzare de specialitate începând cu luna mai 2015.