Bogdan Mustăţea, Cosmin Andronescu

Sculele electrice cu acumulator Bosch nu sunt numai puternice, ci stabilesc totodată noi standarde în ceea ce priveşte dimensiunile şi greutatea redusă. Ele conving prin greutate optimă, robusteţe şi durată îndelungată de funcţionare a acumulatorului. Bosch oferă un sortiment complet de produse în fiecare clasă de tensiune.

 

Efficiency System Bosch

Pentru utilizarea mobilă, Bosch oferă un sistem unitar constând din trei componente: scule electrice cu acumulator compacte şi performante, o tehnologie inovatoare a acumulatorului iar prin L-BOXX, un sistem inteligent de transport şi depozitare.

Sculele electrice cu acumulator Bosch se remarcă printr-o durată de viaţă îndelungată, performanţe ridicate şi, datorită noului acumulator de 4,0 Ah, printr-o autonomie de funcţionare şi mai îndelungată. În plus, lucrul zilnic pe şantier devine mai eficient datorită sistemului L-BOXX Bosch.

Noua tehnologie „EC Bosch”

În sportul cu motor, performanţele maxime se obţin numai prin adaptarea precisă a autovehiculului. Bosch a adaptat exact şi a perfecţionat în acelaşi mod, în funcţie de cerinţele profesioniştilor, noile scule electrice cu acumulator, cu tehnologia motorului EC, fără perii colectoare. Randamentul deosebit de ridicat al motoarelor EC Bosch permite realizarea unor scule electrice extrem de uşoare şi compacte, care conving prin performanţe mari. Rezultatul: scule electrice cu acumulator foarte eficiente, cu un raport optim între putere şi greutate dar şi o durată de viaţă cu până la 100% mai îndelungată.

Tehnologia unică CoolPack Bosch

Celulele acumulatorilor litiu-ion speciali, de 14,4–36 V, sunt perfect protejate deoarece materialul cu o foarte bună conductibilitate de pe partea inferioară, conduce direct în exterior căldura degajată, împiedicând astfel posibila supraîncălzire a celulelor. În plus, prin utilizarea celei mai moderne tehnologii a celulelor, noii acumulatori de 4,0 Ah asigură o autonomie de funcţionare cu până la 65% mai îndelungată.

 

Dispare efectul de memorie:

– Indiferent de starea de încărcare, acumulatorul poate fi încărcat oricând, fără ca celulele de acumulator să se deterioreze.

– Nu există scădere de putere: acumulatorul furnizează putere maximă de la primul până la ultimul şurub, respectiv de la prima până la ultima gaură.

– Autodescărcare redusă: un acumulator încărcat la capacitate maximă rămâne în întregime gata de utilizare şi după mai multe luni.

– Încărcare rapidă: acumulatorii litiu-ion cu o capacitate de 4,0 Ah se încarcă complet deja în 45 minute.

 

Flexible Power System Bosch

Acumulatorul întotdeauna potrivit în funcţie de puterea şi greutatea sculei electrice. Utilizatorii au posibilitatea de a alege între diferiţi acumulatori de mare performanţă pentru toate sculele electrice profesionale cu acumulator litiu-ion, dintr-o clasa de tensiune XL – pentru o autonomie de funcţionare îndelungată ori acumulatorul din clasa Compact – uşor, pentru o utilizare mai plăcută.

 

Electronic Cell Protection (ECP)

Acest sistem unic protejează acumulatorul litiu-ion, asigurându-i astfel o durată de viaţă mai îndelungată.

Modulul electronic special oferă:

– Protecţie la suprasarcină: în caz de solicitare prea puternică a acumulatorului, se reduce puterea sculei electrice.

– Protecţie la supraîncălzire: înainte ca acumulatorul să se încălzească prea mult, modulul electronic intervine, reducând puterea sculei electrice.

– Protecţie la descărcare profundă:  Electronic Cell Protection (ECP) Bosch face ca acumulatorul să nu se descarce complet, protejându-l astfel împotriva defecţiunilor ireparabile.

 

www.bosch.com.ro