BOSCH: PRIMELE POLIZOARE UNGHIULARE “CONECTATE” DIN LUME

Utilizatorii care se bazează pe eficiența și ușurința utilizării pot, în viitor, să se îndrepte către noua generație de polizoare unghiulare profesionale fără fir, de la Bosch – GWS 18V-115 și -125 C Professional, precum și GWS 18V-115, -125 și -150 SC Professional. Acestea sunt primele polizoare unghiulare din lume care au funcția de conectivitate, datorită unui modul Bluetooth integrat și funcției “MyTools” din aplicația Bosch Toolbox, prin care utilizatorii pot conecta noile unelte fără fir la smartphone. Această funcție permite profesioniștilor să-și personalizeze instrumentul, să-l configureze individual și să apeleze toate informațiile disponibile despre unealtă, cum ar fi numărul de serie și data de fabricație.

Utilizatorii pot primi informații despre starea instrumentelor lor, precum și sfaturi pentru depanare. De exemplu, dacă unul dintre instrumentele lor se închide din cauza supraîncălzirii, utilizatorul primește o notificare direct pe telefonul mobil. În plus, mașinile de tăiat unghiulare GWS 18V-115, -125 și -150 SC Professional vin cu o interfață multifuncțională în premieră, ceea ce înseamnă că profesioniștii au întotdeauna o imagine de ansamblu asupra stării instrumentelor.

Pe polizor, interfața informează utilizatorii despre starea instrumentului, starea de încărcare și dacă instrumentul se supraîncălzește. În plus, oferă o preselecție de viteză cu trei trepte. Viteza este ușor de reglat doar prin atingerea unui buton pentru a se putea potrivi materialelor și accesoriilor, cu scopul de a obține rezultate optime de lucru. Lumina cu LED-uri este, de asemenea, utilă, deoarece facilitează lucrul în zone întunecate.

Putere și durată mai mare de funcționare

Noua generație de polizoare unghiulare fără fir oferă până la 35% mai multă putere și o durată de funcționare a acumulatorului cu până la 100% mai mare decât modelele anterioare de 18 volți, care au un acumulator de 5,0 Ah. Baza pentru această îmbunătățire este motorul EC fără perii și noul acumulator de înaltă performanță GBA 18 V 6.3 Ah EneRacer Professional. Atunci când lucrează împreună, ele oferă o putere similară cu cea a unei unelte cu fir de 1000 W. Ceea ce înseamnă că polizoarele unghiulare fără fir pot fi folosite și pentru aplicații extrem de mari, cum ar fi aplicațiile de tăiere sau de șlefuire mai lungi – și, pentru prima dată, gama include un polizor unghiular cu un disc de 150 milimetri pentru o tăiere de mare adâncime.

Acumulatorul EneRacer, datorită conectorilor de alimentare îmbunătățiți și o nouă procedură de fabricare – sudarea prin laser, asigură o rezistență mai mică, ceea ce înseamnă că mai mult curent poate fi extras din acumulator pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru are ca rezultat o putere sporită care poate fi utilizată, de asemenea, având cea mai compactă dimensiune a bateriei și cea mai mică greutate în comparație cu alte baterii de înaltă performanță din clasa de 18 volți. Datorită tehnologiei îmbunătățite CoolPack, GBA 18 V 6.3 Ah EneRacer Professional oferă o durată de viață mai mare cu 135% în comparație cu un acumulator convențional. În plus, sistemul Flexible Power de la Bosch garantează compatibilitatea cu toate uneltele electrice profesionale existente și încărcătoarele de aceeași capacitate.

Îmbunătățirea ergonomiei

Polizoarele unghiulare cu conectivitate stau confortabil în mână, datorită unei circumferințe de prindere de doar 156 milimetri și a greutății de 2,8 kilograme, incluzând bateria de 6,3 Ah. În plus, garantează o muncă neobositoare. Ele se remarcă, de asemenea, datorită unei protecții sporite a utilizatorilor: acestea fiind primele polizoare din lume care au “Drop Control”. Dacă unealta cade, această funcție o oprește imediat ce atinge podeaua. Noile mașini de tăiat unghiulare fără fir au și “KickBack Control” – dacă senzorul integrat detectează o blocare bruscă a discului polizorului unghiular – de exemplu, dacă discul se blochează – senzorul integrat oprește imediat motorul. Sistemul inteligent de frânare asigură faptul că discul ajunge la o oprire completă în doar două secunde. Acest echipament este completat de un sistem de pornire ușoară, protecție la pornire și un mâner suplimentar cu amortizare pentru vibrații.

Polizoarele unghiulare cu conectivitate și acumulatorul de înaltă performanță GBA 18 V 6.3 Ah EneRacer Professional sunt disponibile acum la magazinele specializate de vânzare. Acestea sunt completate de gama completă de accesorii Bosch cu discuri de tăiere, clapă, discuri diamantate și de șlefuit, perii și apărători de praf.