GBH 36 V-LI Professional

Acest ciocan rotopercutor este la fel de puternic ca o sculă electrică alimentată de la reţea: până la 145 de găuri (6 x 40 mm în beton C30/37) cu acumulatorul încărcat, optim în mediul exterior. Este dotat cu un mecanism de percuţie pneumatic, optimizat pentru găuri de 8-16 mm în beton (maximum 26 mm). De asemenea, este la fel de rapid comparativ cu varful de gamă a ciocanelor de 2 kg alimentate de la reţea, datorită energiei de percuţie ridicate (2,8 J).

Sistemul Bosch Electronic Cell

Protection (ECP) protejează acumulatorul împotriva suprasolicitării, supraîncălzirii şi a descărcării profunde.

Dispare efectul de memorie: indiferent de starea de încărcare, acumulatorul putând fi încărcat oricând, fără ca celulele de acumulator să se deterioreze

SDS-max GBH 5-38 D Professional

Este un ciocan rotopercutor robust cu sistem de prindere a accesoriilor de tip SDS-max, pentru executarea găurilor cu diametre de până la 38 mm. Are o funcţie de dăltuire pentru utilizare universală.

Durată de viaţă este mare chiar şi în condiţii foarte grele de utilizare datorită carcasei metalice robuste şi desginului compact.

Este dotat cu un motor puternic de 1.050 W. Are un randament extrem de eficient la găurirea în beton datorită tehnicii optimizate a mecanismului de percuţie iar sistemul Vario-Lock permite 12 poziţii diferite ale dălţii.

SDS-max GBH 5-40 DCE Professional

Este unul dintre cele mai rapide ciocane cu utilizare diversificată, dotate cu amortizor de vibraţii Vibration Control.

Are un avans rapid la găurire datorită motorului puternic de 1.150 W. Sistemul de amortizare a Vibration Control asigură lucrul plăcut chiar în cazul utilizării intensive. Are o rozetă de reglare variabilă a numărului de rotaţii şi de percuţii pentru performanţe optime, patentat Bosch.

Există şi un întrerupător cu posibilitatea de blocare, pentru lucrul fără efort la dăltuire, de asemenea, patentat Bosch.

Este dotat şi cu un display de service şi afişaj standby asigurând utilizatorului un lucru mai confortabil. Cablul cu prindere în sistem cu bilă, este ideal pentru o rază de acţiune mare şi pentru evitarea ruperilor de cablu.

GBH 14,4 V-LI

Compact Professional

Reprezintă unul dintre cele mai compacte ciocane rotopercutoare profesionale cu acumulator de 14,4 V, cu o lungime totală de numai 278 mm – incluzând prinderea SDS-plus.

Mecanismul de percuţie este pneumatic, pentru găuri până la 12 mm diametru în beton. Ciocanul este adecvat şi pentru lucrări mai mici sau medii, de înşurubare şi găurire în lemn şi metale.

Înşurubări: şuruburi cu diametrul de până la 6 mm în lemn. Tehnologia unică Premium litiu-ion Bosch oferă o durabilitate mai mare şi o durată neîntrecută de funcţionare a acumulatorului.

Bosch Electronic Cell Protection (ECP): protejează acumulatorul împotriva suprasolicitării, supraîncălzirii şi a descărcării profunde. Este dotat şi cu un indicator practic cu 3 LED-uri al nivelului de încărcare a bateriei.

Există şi un LED integrat pentru iluminarea sectorului de lucru pentru în locurile întunecoase, iar cu sistemul Bosch Hyper Charge de încărcarea rapidă, acumulatorii sunt încărcaţi deja la 75 % din capacitatea lor nominală după numai jumătate din timpul de încărcare. De asemenea, dispare efectul de memorie: indiferent de starea de încărcare, acumulatorul putând fi încărcat oricând, fără ca celulele de acumulator să se deterioreze.

www.bosch.com

Autori: Ciprian Rotaru

             Silviu Mustățea