BOSCH NOUA NIVELA ROTATIVA CU LASER

Bosch a lansat două versiuni ale nivelei rotative cu laser GRL 500 H/HV + LR 50 Professional, cu o rază de 500 de metri (diametru): GRL 500 H + LR 50 Professional pentru nivelare orizontală și GRL 500 HV + LR 50 Professional pentru nivelare orizontală și verticală. Receptorul Profesional LR 50 inclus servește ca telecomandă pentru laser astfel că nu este necesar ca utilizatorul să folosească o altă telecomandă în spațiul de lucru.

Noul instrument este primul de pe piață care are o protecție eficientă anti furt pentru că nu poate fi folosit decât împreună cu LR 50 Professional, neexistând panou de control pe corpul instrumentului. Mai mult, în cazul în care instrumentul este mutat fără receptorul LR 50 Professional, se activează o alarmă, acesta fiind dotat cu un senzor de mișcare care se declanșează automat, dezactivând funcțiile de laser.

Sistem de încărcare “All-in-one”

GRL 500 H / HV Professional și LR 50 Professional pot fi încărcate simultan. La numai douăzeci de minute de la conectarea la o sursă de curent, instrumentul va avea suficientă energie pentru patru ore de rulare. După o oră, bateriile sunt încărcate la 60 la sută, iar o încărcare completă durează trei ore. Aceasta corespunde cu o rulare de aproximativ 25 de ore.

Funcționare rapidă, ușoară și precisă

GRL 500 H / HV + LR 50 Professional are opțiuni funcționale care permit nivelarea rapidă, ușoară și precisă. De exemplu, utilizatorul poate calibra instrumentul ușor după ce a fost bruscat sau dacă aceasta a fost așezat în afara intervalului de temperatură de stocare autorizat. LR 50 Professional indică atunci când calibrarea trebuie verificată, acest lucru se realizează prin senzorii care monitorizează instrumentul chiar și atunci când este oprit.

bosch text

Precizia de nivelare orizontală este de ± 0,05 milimetri pe metru, în timp ce precizia de nivelare verticală este de ± 0.1 milimetri pe metru. Sistemul Anti-Drift (ADS) ajută la prevenirea apariției erorilor de nivelare. Sistemul este activat de îndată ce precizia instrumentului ar putea fi compromisă de un șoc sau de vibrații, de exemplu, de vânt puternic. De asemenea, instrumentul are sisteme de protecție împotriva acumulării de praf și intră automat în modul Sleep dacă nu este utilizat pentru mai mult de 30 de minute, pentru a economisi bateria. Dacă intră în repaos, toate setările sunt salvate în mod automat.

LR 50 Professional este echipat cu un display iluminat ce poate fi citit ușor. O funcție specială permite laserului să găsească automat centrul receptorului și să alinieze laserul cu el. Panta existentă este prezentată în procente. O altă funcție este de afișare a înălțimii relative în milimetri. Acest lucru este folosit, de exemplu, atunci când utilizatorul doreşte să verifice planeitatea unui etaj. În afară de aceasta, versiunea HV Are funcția “Control Line” pentru modul vertical folosită, de exemplu, pentru a poziționa piloni în rând exact, în proiecte de construcții.

GRL 500 H + LR 50 Professional este disponibil la puncte de vânzare de specialitate începând cu octombrie 2014. Instrumentele sunt livrate într-o geantă de transport și includ accesorii pentru măsurare și un adaptor de alimentare cu cablurile necesare pentru încărcare. Receptorul LR 50 va fi disponibil separat din ianuarie 2015. Accesorii precum trepiede, rigle sau ochelarii pentru laser sunt disponibile în gama de accesorii Bosch.