BOSCH, NOUA GAMÃ DE LAME PENTRU FERASTRAIE

Bosch își extinde gama de lame de ferăstrău cu tehnologia cu carbură, prin adăugarea a trei noi produse capabile să rezolve problemele ” anduranță pentru situații de urgență”, “anduranță pentru metale grele” și “anduranță pentru demolarea ferestrelor”. Toate lamele au dinți de carbură sudați individual care sunt extrem de rezistenți la uzură, dovedindu-și utilitatea chiar și în cazul celor mai dificile cerințe. Ele pot tăia oțel cu rezistență mare sau ultra-înaltă și oferă o gamă mult mai largă de aplicații, împreună cu noi domenii de utilizare pe care lamele convenționale, din metal, nu le-au putut acoperi. În același timp, noile lame au o viață prelungită, care este de până la 20 de ori mai mare decât pânzele de ferăstrău din metal.

Rapidă și sigură

Lama “anduranță pentru situații de urgență” este disponibilă în două lungimi diferite și a fost special dezvoltată pentru a îndeplini cerințele serviciilor de salvare oferite de către departamentul de pompieri, lucrătorii de salvare și Agenția Federală pentru Ajutor Tehnic (Technisches Hilfswerk) pe de o parte, precum și celor din dezmembrarea autoturismelor, pe de altă parte. Aceasta taie prin piloni din oțel cu diferite aliaje, prin plafon de mașină din tablă, mânere de uși, precum și parbrize din sticlă, în condiții de siguranță. Noua geometrie a lamei are mai multe avantaje suplimentare: datorită vârfului în formă de V, lama ferăstrăului este mai ușor de ghidat și nu se blochează în material. Primul dinte pe lama este, de asemenea, proiectat astfel încât pânza de ferăstrău să perforeze direct materialul care urmează să fie tăiat, fără a fi nevoie de o găurire consumatoare de timp. Lama de ferăstrău are, de asemenea, o formă conică. Deoarece este mai îngustă decât în partea din față permite accesul în spații înguste care, de multe ori, nu pot fi atinse cu ajutorul echipamentelor de salvare hidraulice.

Precizie în cele mai dure aplicații

Beneficiile lamelor din gama “anduranță pentru metale grele” pot fi văzute, de exemplu, atunci când este necesară instalarea sau înlocuirea conductelor de apă sau oriunde este necesară tăierea oțelului cu rezistență mare sau ultra-înaltă. Cu o lamă de 25 mm, acestea sunt cu 30 de procente mai late decât alte lame comparabile de ferăstrău. Acest lucru oferă o orientare mai precisă și o stabilitate mai mare la tăiere și, prin urmare, o tăietură mai curată. Disponibile în patru lungimi diferite, profesioniștii pot folosi aceste lame pentru tăierea diferitelor diametre ale țevilor sau chiar și lacăte.

text2

O lamă pentru mai multe materiale

Cu funcția “anduranță pentru demolarea ferestrelor” ferăstrăul poate tăia rame de ferestre, cu un miez de oțel sau cele realizate din materiale diferite, cum ar fi lemn, aluminiu și plastic, precum și eliminarea șuruburilor de fereastră, fără a fi nevoie să se schimbe lama. Înclinarea dinților pe întreaga lamă fac tăieturile în tipuri de materiale diferite, rapide și fiabile. Iar dacă aparatul vine în contact cu ipsos, mortar sau cărămizi în mod accidental, atunci când se realizează aceste lucrări, lamele pot face față cu ușurință. Cu scopul de a menține vibrațiile la minimum în toate aplicațiile, lungimea lamelor a fost optimizată la 150 mm. Dincolo de aceasta, lamele cu funcția “anduranță pentru demolarea ferestrelor” au o formă conică, sunt mai înguste în față decât în spate și pot, prin urmare, să fie utilizate și în spații înguste.