BOSCH – NOILE LAME DE FERASTRAU CU TEHNOLOGIE CU CARBURA

Bosch a adăugat noi soluții în gama de lame pentru ferăstraie cu tehnologie cu carbură, dedicate lucrărilor ce necesită tăierea lemn/metal și pentru laminat de înaltă presiune. Ambele lame de ferăstrău sunt primele de pe piață care oferă tehnologia cu carbură pentru aceste game de aplicații. Mai mult decât atât, lamele „Clean for Plastic Composites” fac posibil lucrul pe materiale compozite din plastic și lemn.

La fel ca toate lamele din gama cu carbură de la Bosch, noile lame pentru ferăstrău oferă avantaje semnificative pentru profesioniștii din industrii precum construcții, construcții stradale, tâmplărie sau instalații. Gamele selectate de carbură și tehnologia specială de sudură permit o tăiere sigură cu uzură redusă – fie că sunt tăiate cele mai grele materiale, precum oțelul de înaltă rezistență și oțelul de înaltă calitate sau materialele abrazive. Lamele bimetale tradiționale nu sunt capabile să acopere aceste aplicații. În același timp, durata de viață a lamelor de ferăstrău Bosch cu tehnologia cu carbură este de până la 20 de ori mai mare decât celor tradiționale.

Tăiere rapidă pentru orice tip de material: „Progressor for Wood+Metal”

Lama „Progressor for Wood+Metal” se distinge datorită dinților de carbură sudați individual care au creștere progresivă. Acest lucru înseamnă că pot fi făcute tăieri rapide cu o gamă foarte largă de materiale de construcții, indiferent de grosime. Lama de ferăstrău este potrivită în special pentru tăieri rapide și groase care separă materialele compozite din lemn/metal, precum plăci din lemn îmbrăcat în metal și din lemn armat cu metal, care au șuruburi sau cuie în ele.

Rezolvarea problemelor cu materialele care sunt predispuse la rupere

Lama „Clean for HPL” este proiectată pentru tăieri deosebit de clare în materiale precum laminatele de înaltă presiune sau panourile de fațadă. Lamele au o bandă dublă de dinți din carbură aranjate în unghiuri opuse. Aceste lame sunt potrivite pentru tăieri curate în materialele predispuse ruperii.

Potrivit pentru materialele compozite din lemn/plastic: „Clean for Composites”

Lama „Clean for Composites” este potrivită pentru reglarea tăierilor în materialele abrazive. Acestea includ compozite din lemn/plastic, precum panouri de terasă sau sisteme de gard, precum și materiale compozite minerale-organice. Datorită dinților din carbură de tungsten lustruiți, lama realizează tăieturi curate chiar și în materiale compozite dificil de realizat.

Gama largă de carburi de la Bosch cuprinde, de asemenea, și lame de ferăstrău pentru alte aplicații speciale, de exemplu pentru oțeluri de înaltă calitate („Endurance for Stainless Steel”), materiale pentru ghips-carton, precum plăcile din fibre de ciment („Endurance for Fiber Plaster”), ceramică („Special for Ceramics”) și fibră de carbon („Clean for Fiber Carbon”).