Bosch oferă profesioniştilor două modele noi de ferăstraie verticale fără fir pentru mai multă flexibilitate la locul de muncă. GST 18 V-LI S Professional este primul ferăstrău fără fir de 18 V de la Bosch cu sistem de prindere şi cu un mâner rotund. Mânerul modelului GST 18 V-LI Professional a fost optimizat pentru tăierea de dedesubt şi este potrivit, de exemplu, pentru a face decupaje în blaturi cu un minim de rupere.

Modelul asigură o manipulare confortabilă pe parcursul timpului de lucru deoarece are o lungime de numai 282 mm şi o greutate de 2,4 KG. GST 18 V-LI Professional este cel mai compact ferăstrău fără fir din clasa sa.

Acest ferăstrău fără fir poate oferi mai multă precizie care este, de asemenea, facilitată de circumferinţa mânerului de prindere. Acest lucru permite utilizatorilor precum dulgherii şi constructorii să facă tăieri curate şi precise atunci când efectuează lucrări de reglare. O lumină de tip LED permite pornirea şi oprirea instantanee asupra liniei de tăiere în timpul lucrului. De asemenea, pânza ferăstrăului se opreşte instantaneu atunci când unealta este oprită, datorită unei funcţii inteligente. Aceasta protejează piesa de lucru de la deteriorările nedorite.

Bosch înlocuieşte modelele anterioare de ferăstraie din clasa 14.4 şi 18 volţi cu noile ferăstraie GST 18 V-LI B Professional cu mâner tip arc. Ca şi variantă cu mâner de prindere, acesta este foarte compact şi foarte uşor – 2,4 KG. Datorită raportului de viteze optimizat, ferăstrăul atinge o vuteză cu până la 30% mai mare de tăiere faţă de modelul precedent. În plus, capacitatea de tăiere în adâncime a fost optimizată faţă de modelele anterioare: la 120 de milimetri este, de asemenea, cu 30% mai mare.

Ambele ferăstraie folosesc o baterie de 4.9 Ah care face parte din sistemul fără fir de 18 V pentru a oferi o rată de tăiere mai rapidă, combinată cu un timp de rulare mai lung – independent de reţeaua electrică. Datorită tehnologiei CoolPack, bateriile pot exploata pe deplin capacitatea ferăstrăului fără a-l supraîncălzi, chiar şi în aplicaţii grele. Mai mult, Protecţia Electronică a Motorului (PEM) şi Protecţia Celulei Electronice (PCE) protejează maşina şi acumulatorul împotriva supraîncărcării pentru o durată de viaţă mai mare. Indicatorul pentru nivelul de încărcare a bateriei poate fi vizualizat în orice moment pentru a afla cât de multă energie a rămas.

About The Author