Când vine vorba de instrumente de 10,8 volți, Bosch se distinge prin baterii puternice, de 2,5 AH, cu cea mai lungă durată de funcţionare. Noile baterii de 2,5 Ah au o speranţă de viaţă cu până la 25% mai mare faţă de celalalte baterii de pe piață. În același timp, acestea au cea mai mare densitate de energie în raport cu propria lor greutate. Sunt de aceeași dimensiune ca și bateriile anterioare de 2,0 Ah devenind, astfel, cele mai puternice şi compacte baterii din clasa lor.

Diferenţele între tipurile de baterii, se văd în timpul lucrului. Spre exemplu, cu ajutorul unei baterii de 2,5 AH pot fi țăiați până la 7,5 m de lemn de esenţă moale, în timp ce cu o baterie de 2,0 Ah se pot atinge maximum 6 m de lemn tăiat.

Utilizarea bateriilor 2,5 Ah crește semnificativ productivitatea în tâmplărie, profesioniștii preferând instrumentele la îndemână și ușoare, care să le permită să lucreze mai mult timp pe baterie. De asemenea, a fost redus și timpul de încărcare a acesteia. Mai mult decât atât, aceste baterii ușoare și compacte ajută la minimizarea oboselii utilizatorului în timpul muncii continue.

Compatibilitate

Oricine cumpără un acumulator de la Bosch îl poate folosi imediat, fără a fi nevoie să îşi facă griji dacă se va potrivi cu restul sculelor sale electrice. Sistemul de alimentare flexibil este încercat și testat, asigurând compatibilitatea cu toate sculele electrice existente și încărcătoarele din aceeași clasă de tensiune. Acesta este și cazul bateriei de 2,5 Ah cu 10,8 volți.