BOSCH – CURATENIE SISTEMATICA

În calitate de profesionist se cere în primul rând să se lucreze într-o manieră curată. În acest sens, sistemul Click & Clean de la Bosch sprijină într-un mod fiabil utilizatorii, indiferent dacă este vorba despre lucrul în construcţii la roşu, renovări, reabilitări sau în spaţii interioare de locuit. Numai sistemul potrivit transformă profesioniştii în experţi desăvârşiţi. Pentru că în sistemul Click & Clean fiecare detaliu este bine gândit, la Bosch, aspiratoarele, sculele electrice şi accesoriile au fost dezvoltate împreună şi adaptate perfect unele în raport cu celelalte.

Noul sistem Click & Clean combină direct sistemele de aspirare a prafului cu aproape toate sculele electrice Bosch. Dacă este necesar, acestea pot fi schimbate rapid. Sistemul potrivit nu asigură numai curăţenia, ci şi ordinea. De exemplu, fiecare L-BOXX se poate fixa printr-un click direct pe noile aspiratoare Bosch, oferind spaţiu pentru scule electrice şi accesorii. Astfel, aspiratorul se transformă într-o staţie de lucru mobilă care uşurează munca zilnică.

 

Avantaje:

– Se lucrează mai precis şi mai rapid pentru că există o bună vizibilitate asupra suprafeţei de lucru, iar după muncă nu mai este necesară curăţenia obositoare.

– Sănătatea este menajată, deoarece praful nociv este aspirat imediat.

– Se prelungeşte durabilitatea sculelor şi accesoriilor, deoarece praful, fiind aspirat, nu se mai poate depune în motor sau pe accesorii.

Aspiratoarele universale Bosch cu sistem de curăţare automată a filtrului (AFC) oferă, datorită curăţării regulate a filtrelor-burduf plate, un debit volumic ridicat pentru rezultate excelente de lucru – şi în cazul aspirării unor cantităţi mari de material, filtrul-burduf plat suportă pană la 500 kg de praf, fără o scădere perceptibilă a capacităţii de aspirare. Datorită funcţionării optime a curăţării automate şi a duratei îndelungate de viaţă a filtrelor-burduf plate, acestea trebuie înlocuite numai după aspirarea unor cantităţi mari de material, economisind astfel timp şi bani.

Nu toate tipurile de praf sunt la fel, de aceea nici toate sistemele nu sunt identice. Fiecare tip de praf este altfel iar tratamentul aplicat este diferit. Normele internaţionale reglementează cerinţele tehnice pe care trebuie să le satisfacă sistemele de aspirare. Aspiratoarele sunt împărţite, conform standardului internaţional EN / IEC 60335-2-69 Anexa AA, în clasele de praf L, M şi H. Fiecare ţară în parte stabileşte apoi clasele de aspiratoare adecvate pentru fiecare tip de praf. Această diferenţiere este valabilă pentru întreg sistemul de aspirare, nu numai pentru filtru. Aşadar, care este sistemul potrivit pentru dumneavoastră, depinde în primul rând de materialele pe care le prelucraţi.

GAS 55 M AFC Professional

Este un aspirator universal multifuncţional, cu sistem de curăţare automată a filtrului şi cu un volum mare al recipientului pentru praf. Filtrul burduf plat, cu economie de spaţiu, pentru exploatarea optimă a recipientului de 55 l – ideal pentru cantităţi mari de praf. Dezvoltă o putere permanentă de aspirare pentru un avans continuu de lucru prin curăţarea automată a filtrului (AFC). Acoperă o mare parte a pulberilor prin apartenenţa la clasa de praf M, conform standardului UE – pentru un grad ridicat de protecţie a utilizatorului. Roţile, cârligul pentru furtun, mufa pentru scula electrică şi furtunurile antistatice sunt acoperite cu un strat special care nu lasă urme în sectorul de lucru.

Prin frecarea prafului, furtunul de aspirare şi accesoriile se încarcă electrostatic. Aceste descărcări statice se simt în funcţie de influenţele mediului şi de starea fizică de moment. În setul de livrare standard al aspiratoarelor Bosch certificate M este cuprins un furtun antistatic, pentru a creşte la maximum confortul la locul de muncă.

 

GAS 35 M AFC Professional

Este un aspirator universal multifuncţional cu sistem de curăţare semi-automată a filtrului. L-BOXX-urile pot fi îmbinate, ca soluţie practică de transport şi depozitare pentru utilizările mobile. Dezvoltă o putere permanentă de aspirare pentru un avans continuu de lucru prin curăţarea automată a filtrului şi acoperă o mare parte a pulberilor prin apartenenţa la clasa de praf M.

Praful nu este numai neplăcut, ci şi dăunător sănătăţii, din acest motiv, se recomandă pentru anumite lucrări, utilizarea sculelor electrice cu certificat M. Pentru aspirarea fără reziduuri a pulberilor dăunătoare sănătăţii sunt recomandate aspiratoare verificate extrem de sever, de exemplu pentru aspirarea prafului de stejar, de fag cât şi pulberile care conţin cuarţ.

Filtrele-burduf plate performante pot fi schimbate foarte rapid, fără ca murdăria să fie atinsă. Acţionându-se o clapetă situată pe capul aspiratorului, filtrul poate fi extras foarte uşor.

Prinderea L-BOXX nu este numai o soluţie confortabilă pentru transportul sculelor electrice şi al accesoriilor. Fixat prin îmbinare pe aspirator, acesta devine o staţie de lucru mobilă, permiţând lucrul la o înălţime plăcută.

 

www.bosch-pt.ro