Noua bormaşină LXPH03 oferă cu 18% mai multă viteză, în acelaşi timp fiind şi mult mai compactă, cântărind mai puţin decât modelul precedent. Noul model face parte din gama de 18V Makita, în care există mai mult de 50 de modele de scule electrice, alimentate de această baterie.

„Makita continuă să fie unul dintre liderii de piaţă pentru gama de 18V Lithium-Ion, iar noua bormaşină LXPH03 schimbă jocurile în categoria fără fir”, declară Mario Lopez, Makita Product Manager, Cordless Tools. „Noua bormaşină deţine cuplul necesar pe care companiile îl cer. Cunoaştem de asemenea că muncitorii lucrează în medii foarte dure, în special pentru acest lucru a fost proiectată bormaşina. Rezistă foarte bine în condiţii cu mult praf sau apă”, adaugă dl. Lopez.

Este dotată şi cu sistemul inovativ XPT Makita, în traducere Tehnologie pentru Protecţie Extremă. XPT este de fapt un sigiliu de protecţie localizat în echipament, special conceput pentru a rezista condiţiilor cu multă apă, acţionând ca un canal, conducând apa şi praful departe de piesele interne importante.

Ambreiajul are 21 de setări iar două lumini L.E.D. ajută la iluminarea suprafeţei cu care se lucrează. De asemenea, are şi un sistem de prindere cauciucat, reproiectat, pentru un confort sporit, inclusiv o zonă ergonomic conturată în partea de sus-spate a mânerului proiectată într-o formă optimă pentru o prindere eficientă.