Ciprian Rotaru

Wacker Neuson va expune întreaga sa gamă de produse pe o suprafaţă de aproximativ 6.000 mp în cadrul târgului Bauma 2013. „Bauma este cel mai important târg internaţional pentru industria noastră. În aprilie, anul acesta, vom prezenta clienţilor noile soluţii inovatoare care fac munca pe şantier mai eficientă, mai confortabilă şi mai sigură” declară Cem Peksaglam, CEO of Wacker Neuson SE. „Ca unul dintre cele mai importante târguri, Bauma este foarte important pentru Wacker Neuson”.

Wacker Neuson va crea practic o lume de experienţe pentru toţi vizitatorii săi. În aria de expoziţie, vor fi multe zone de promovare în care vizitatorii vor putea testa şi experimenta produsele. Vor avea loc şi demonstraţii în mod regulat cu prezentări impresionante, în combinaţie cu atleţi curajoşi.

În zona de expoziţie, toate aspectele cu privire la piese de schimb originale, reparaţii, întreţinere, garanţie, maşini second hand, cursuri de formare şi întrebări financiare vor fi soluţionate, contribuind astfel la o experienţă unică. Zona a fost în special pentru a crea o atmosferă de neuitat. De asemenea, magazinul cu suveniruri Wacker Neuson a fost pregătit cu colecţia specială pentru Bauma, cu multe noi articole. În premieră va fi lansat şi sub-brandul „Wacker Neuson Kids”, în care compania va prezenta colecţia sa pentru copii.

Întreaga gamă de produse a grupului va fi disponibilă la acest târg. Gama este compusă din tehnologii pentru beton, de compactare şi pentru şantiere, cu produse din gamele de demolare, generatoare, iluminare, pompe şi utilaje precum excavatoare, încărcătoare, dumpere şi încărcătoare compacte.

Produsele sub marca Kramer Allrad, de asemenea, vor fi expuse într-o zonă integrată în spaţiul Wacker Neuson. Gama include încărcătoare frontale şi stivuitoare.

„Desigur, nu putem divulga încă noua noastră gamă de produse pentru Bauma. Cu toate aceastea, a fost deja dezvăluit că inginerii noştri au lucrat din greu la îmbunătăţirile şi inovaţiile cerute de piaţă, oferim acum clienţilor noştri un plus de valoare” declară Martin Lehner, Chief Technology Officer.

S-au înregistrat multe realizări la Wacker Neuson în privinţa tehnologiei pentru demolări. Astfel, ciocanele demolatoare vor fi prezentate sub un nou nume la Bauma 2013. Greutatea nu va mai indica tonul numelui. Începând cu 2013, accentul va fi pus în schimb pe energia de impact. Ciocanele demolatoare BH 55, BH 65 şi modelul revizuit tehnologic EH 75, vor rămâne prima alegere atunci când vine vorba de cerinţele utilizatorilor profesionişti. O trăsătură specială o are modelul BH 55rw, care este în mod special construit pentru lucul la căile ferate, având o rată de percuţie ridicată. Chiar mai uşor în termeni de greutate decât predecesorul său, EH 24, noul model – EH 50 are cu puţin peste 20 kg, o performanţă de impact uniformă de 50 jouli iar nivelul de vibraţii redus, oferind un plus de confort utilizatorilor.

Tocmai la timp pentru Bauma, va fi prezentată şi noua gamă, complet revizuită, de ferăstraie care cuprinde patru modele, de dimensiuni diferite. Gama de tăietoare pentru asfalt-beton oferă diametre cuprinse între 350, 400, 450 şi 500 mm. Toate versiunile sunt cu 20% mai rapide comparabile cu alte echipamente din clasa lor şi oferă o viteză de tăiere rapidă combinată cu o funcţionare silenţioasă.