Seria de excavatoare compacte ET de la Wacker Neuson reprezintă rezultatul unei evoluții inovatoare, descrisă prin creșterea clară a puterii, performanţelor şi a eficienţei. Un accent deosebit a fost pus pe optimizarea confortului din cabină dar şi pe funcţionalitate, fiind introdus un model nou şi optimizat de roţi şi multe inovaţii tehnice.

Excavatoarele din seria ET fac parte din clasa compactă. Acestea pornesc de la 1.7 până la 2.4 tone. “Inovațiile deja existente pe excavatoare au fost combinate cu noile noastre direcţii şi abordări de dezvoltare “, declară Gert Reichetseder, Managing Director Wacker Neuson Linz GmbH. Această combinaţie pare a fi optimă şi promite un plus de putere și eficiență.

Motoarele diesel de mare volum cu care sunt dotate, sunt performante şi corespund tuturor standardelor de emisii existente în momentul actual. Pentru a reduce consumul de combustibil, opţional, pot fi dotate cu un sistem de control automat al turaţiei de ralanti. În acest caz, conduce la o reducere a consumului şi a nivelului de zgomot produs. O altă inovaţie este conceptul unic de răcire, cu o nouă tubulatură, care face posibil lucrul la capacitate maximă chiar şi la o temperatură ambientală de 45°C, crescând astfel viaţa pieselor utilajului. Unităţile de filtrare sunt amplasate optim iar capacele de acces sunt uşor detaşabile având un unghi de deschidere mare. Toate aceste dotări contribuie practic la o întreținere mai uşoară a utilajului.

O caracteristică importantă a acestei game constă în extinderea interiorului cabinei operatorului. Pe lângă faptul că asigură o vizibilitate mai mare în timpul operării dar şi creşte confortul. De asemenea, comenzile importante sunt amplasate într-un mod ergonomic şi uşor de accesat, fără mare efort. Intrarea în cabină a fost amplasată mai jos iar dimensiunile uşii au fost extinse, permiţând astfel o intrare şi ieşire rapidă. Excavatoare compacte din seria ET18, ET20 ET24 au şi o precizie îmbunătăţită datorită noului joystick modular de control şi a pedalelor acţionate hidraulic.

Parbrizul de mari dimensiuni este echipat cu un mecanism inovator, care permite şoferului să regleze şi partea superioară cât şi cea inferioară a acestuia, sub plafonul cabinei, protejându-l astfel în poziţiile în care este complet deschis.