VOLVO SOLUTII PERFORMANTE DE NIVELARE

Autogrederele din seria C oferite de Volvo Construction Equipment sunt dotate cu motor puternic conform cu Tier 4 Final/Stage IV, conferind o productivitate sporită şi o precizie de nivelare îmbunătăţită. Atunci când seria G900 de autogredere Volvo a fost introdusă pentru prima dată, în anul 2006, au fost prevăzute cu funcţii nemaiîntâlnite până atunci pe piaţa de profil, care includ o transmisie cu 11 viteze, o funcţie de schimbare automată programabilă, un schimbător alternativ şi un mod de deplasare la viteză lentă.

De atunci, compania Volvo a adus în permanenţă îmbunătăţiri acestei game de utilaje ca răspuns la cerinţele clienţilor şi în conformitate cu valorile sale de bază cu privire la siguranţă, calitate şi grija faţă de mediul înconjurător, fiind acum recunoscută ca unul dintre liderii în industria de profil în ceea ce priveşte confortul operatorului, stabilitatea şi productivitatea. Seria C de utilaje conforme cu Tier 4 Final/Stage IV include patru modele: G930C, G940C, G946C (cu tracţiune integrală) şi G960C, adaptate la aplicaţiile de nivelare tipice ale clienţilor. Grederele G900C sunt construite în uzina Volvo din Shippensburg, PA şi vor fi puse la dispoziţia clienţilor din America de Nord şi Europa.

Consum de combustibil cu 5% mai scăzut

Grederele G900C oferite de Volvo încorporează motoarele D8J de ultimă oră proiectate şi construite de Volvo, conferind combinaţia supremă de performanţă înaltă, funcţionare silenţioasă şi consum redus de combustibil. Motoarele G900C oferă trei domenii de putere variabilă atunci când sunt echipate cu transmisie cu opt trepte de viteză şi opt domenii de putere variabilă atunci când sunt echipate cu transmisie cu 11 trepte de viteză. Testele preliminare au indicat o economie de până la 5% din punct de vedere al consumului de combustibil, un nivel superior de fiabilitate şi durabilitate, precum şi uşurinţă în operare. Ambele tipuri de transmisii, cea unică prevăzută cu opt trepte de viteză sau cea opţională prevăzută cu 11 trepte de viteză, au beneficiat de îmbunătăţiri suplimentare, care includ o funcţie de auto-calibrare pentru o schimbare mai lină a treptelor de viteză şi trepte de viteză automate adaptate.

volvo text

Cabină confortabilă

Mediul curat şi confortabil al operatorului, prevăzut cu izolaţie fonică şi sistem de climatizare eficiente, ajută la eliminarea oboselii operatorului pentru asigurarea unor schimburi de lucru precise şi productive. În interiorul cabinei spaţioase cu certificare ROPS/FOPS, operatorul dispune de vizibilitate excelentă asupra lamei, precum şi de vizibilitate panoramică asupra şantierului de lucru. Nivelul de reglare al elementelor de comandă standard a fost îmbunătăţit pentru a face faţă diferitelor cerinţe ale operatorilor. Elementele de comandă opţionale de tip joystick uşurează şi mai mult operarea utilajului. Sistemul de direcţie este acţionat fie de la joystick, fie cu ajutorul volanului tradiţional. Comenzile pentru treptele de viteză şi direcţie sunt încorporate în elementele de comandă de tip joystick şi includ o comandă de oprire în centru a articulaţiei.

Urmărire uşoară a utilajului

Tabloul de bord „Volvo Contronics”, uşor de citit, afişează performanţa şi funcţionarea utilajului în timp real. Integrat cu sistemul MATRIS creat de Volvo, grederul înregistrează numeroase date operaţionale, furnizând diagnostice clare. Sistemul „CareTrack” exclusiv oferit de Volvo facilitează comunicaţiile de la distanţă cu utilajul, permiţând administratorilor flotei de utilaje să obţină toate informaţiile necesare cu privire la utilajele lor în doar câteva secunde, indiferent dacă acestia se află la sute de kilometri distanţă de şantierul de lucru. Grederele Volvo sunt recunoscute pentru accesul uşor în scopul efectuării operaţiunilor de service prin intermediul uşilor de acces la motor în formă de W deschis, a grilajului articulat al radiatorului şi al unităţilor de răcire nesuprapuse.