Say goodbye to guess-work with Volvo’s Intelligent Compaction (IC) system.

VOLVO OFERA SISTEMUL “COMPACT ASSIST” DE ASISTENTA LA COMPACTARE

Tehnologia de top de cartare în timp real a densității, oferită de Volvo Construction Equipment, elimină incertitudinile și conferă o performanță precisă și un nivel inegalabil de productivitate. Compania a introdus sistemul Compact Assist – împreună cu Volvo Co-Pilot – pentru o gamă exclusivă de compactoare de asfalt Volvo. Această tehnologie este disponibilă în două pachete – de compactare inteligentă (Volvo Intelligent Compaction) și de compactare inteligentă cu opțiune de control direct al densității (Intelligent Compaction with Density Direct).

Pe lângă cartarea trecerilor, cartarea evoluției temperaturii și stocarea datelor, sistemul Volvo Intelligent Compaction și sistemul Intelligent Compaction with Density Direct includ prima tehnologie de cartare în timp real a densității din industria de profil. Ambele pachete includ echipamentul Volvo Co-Pilot, un afișaj montat la bordul utilajului și ușor de folosit care furnizează informații clare și detaliate despre lucrarea desfășurată, asigurând astfel o performanță precisă.

“Cartarea densității a fost descrisă ca fiind ‘sfântul Graal’ al compactării. S-a spus că primul producător care reușește să dezvolte această tehnologie va revoluționa industria echipamentelor de pavare, și exact asta a făcut Volvo”, a afirmat Dr. Fares Beainy, inginer de cercetare la Volvo Construction Equipment. “Datorită sistemului Intelligent Compaction with Density Direct, operatorii dispun de acces în timp real la parametrul care, în cele din urmă, determină succesul lucrării pe care o desfășoară – și anume densitatea”.

Setați densitatea și apucați-vă de lucru

Aplicația de compactare inteligentă cu opțiune de control direct al densității (Intelligent Compaction with Density Direct) conține un ecran de calibrare de la nivelul căruia utilizatorul poate seta densitatea optimă pentru proiectul său. Imediat după calibrarea completă cu date specifice aplicației, această tehnologie brevetată de Volvo produce un calcul al densității efectuat cu o marjă de eroare de numai 1,5% față de proba de carotă, conferind o determinare în timp real a valorilor densității pentru 100% din stratul de asfalt.

Datorită acestor informații în timp real, operatorul poate să facă orice ajustări necesare în timpul finisării asfaltului. Acest lucru nu numai că reduce frecvența obținerii de densități inadecvate care măresc costurile proiectului dar, în același timp, reduce timpul petrecut cu prelevarea probelor de carotă, îmbunătățește calitatea și contribuie la obținerea unui uniformități mai mari decât în cazul testării cu un densimetru nuclear. Calibrările sunt, de asemenea, stocate în sistemul Volvo Co-Pilot, astfel încât operatorii să poată atribui calibrări anumitor elemente ale unei lucrări și să poată comuta de la o calibrare la alta în funcție de cerințele elementelor specifice ale lucrării.

Interfață ușor de utilizat

Sistemul Volvo Co-Pilot afișează o hartă a densității, în care fiecare metru pătrat de asfalt laminat este prezentat într-o culoare care reprezintă densitatea, și afișează în colțul ecranului o valoare numerică în timp real a densității. Atât sistemul Volvo Intelligent Compaction cât și sistemul Intelligent Compaction with Density Direct oferă informații în timp real de cartare a trecerilor și evoluției temperaturii. Cu ajutorul monitorului color de 10 inci, funcția de cartare a trecerilor prezintă fiecare trecere a compactorului și fiecare suprapunere a tamburului într-o culoare diferită, permițându-i operatorului să vadă cu ușurință zonele omise și să încerce să mențină o acoperire uniformă. Cartarea evoluției temperaturii pune la dispoziția operatorului o “hartă” a temperaturilor, care indică traseul compactorului suprapus cu ultima temperatură înregistrată a suprafeței de asfalt.