VOLVO OFERA SOLUTIA STAGE IV CU CEA MAI SCURTA RAZA DE PIVOTARE

Excavatorul pe roţi EWR150E creat de Volvo Construction Equipment combină o rază scurtă de pivotare de top în industria de profil cu un nivel foarte bun de stabilitate. Noul excavator pe roţi EWR150E oferit de Volvo Construction Equipment dispune de cea mai scurtă rază de pivotare dintre toate utilajele Stage IV de pe piaţă. Cu o talie de 1 720 mm, acest utilaj îi permite operatorului să lucreze cu un nivel de siguranţă şi eficienţă de top chiar şi pe cele mai restrânse şantiere. Volvo a inclus clienții în fiecare etapă de proiectare şi fabricaţie a utilajului, lucrând în parteneriat cu aceştia pentru a asigura un nivel optim de productivitate şi profitabilitate.

Utilajul dispune de cea mai bună rază scurtă de pivotare din clasa sa, care îi permite operatorului să lucreze în siguranţă într-o varietate de condiţii, inclusiv pe drumuri înguste cu o singură bandă de deplasare. În plus, datorită capacităţii de ridicare îmbunătăţite comparativ cu cea a unui excavator convenţional din această clasă, operatorul beneficiază de pe urma acestei lungimi scurte a părţii posterioare fără compromiterea amplitudinii sau a performanţei de ridicare şi săpare.

Motorul Volvo Stage IV eficient prevăzut cu tehnologie V-ACT asigură un cuplu înalt la turaţii reduse ale motorului pentru a reduce consumul de combustibil. Acest motor eficient este echipat cu modul ECO inteligent dezvoltat de Volvo pentru a diminua nivelurile de emisii, reducând astfel impactul asupra mediului şi asigurând respectarea celei mai recente legislaţii cu privire la emisii. Pentru o regenerare care nu afectează desfăşurarea operaţiunilor, utilajul EWR150E este echipat cu noul sistem inteligent de regenerare pasivă creat de Volvo.

Un mediu eficient

Cabina Volvo de top în industria de profil oferă o vizibilitate foarte bună pentru o siguranţă sporită a operaţiunilor. Acest utilaj poate fi, de asemenea, echipat cu sistemul Volvo Smart View opţional – trei camere video ataşate pe şasiu, care conlucrează pentru a crea o vedere panoramică asupra utilajului. Camerele video oferă imagini separate ale utilajului pentru ca operatorul să poată vedea toate unghiurile şi a asigura rotirea în siguranţă.

Tilt rotator (new picture using EWR150E with tilt rotator – it will be available for shooting – fitted with TGX bucket on the machine and on the side will be GPX).
Tilt rotator (new picture using EWR150E with tilt rotator – it will be available for shooting – fitted with TGX bucket on the machine and on the side will be GPX).

Sistemul de suspensie a catargului, prevăzut cu circuit hidraulic şi regulatoare de presiune a gazelor, îi permite operatorului să se deplaseze mai rapid pe teren accidentat, în timp ce întregul sistem hidraulic a fost îmbunătăţit pentru o mai mare sensibilitate de reacţie. Osiile robuste ale excavatoarelor, prevăzute cu oscilaţie automată sau controlată de către operator a osiei frontale, sunt extrem de durabile, asemenea şasiului, care se auto-protejează cu ajutorul gărzii la sol înalte şi este suficient de puternic pentru a face faţă mediilor dure.

O alegere versatilă

Utilajul EWR150E poate fi comandat cu unul dintre cele două tipuri de şasiu disponibile, adaptând greutatea şi forţa acestuia de tragere a cârligului de tracţiune la orice aplicaţie. Configuraţia cea mai uşoară posibil cântăreşte 15,2 tone şi dispune de un şasiu sudat prevăzut cu o lamă radială şi un grup motopropulsor din clasa EW140. Configuraţia cea mai grea cântăreşte 17,8 tone, oferind un şasiu asamblat prin buloane şi prevăzut cu o lamă paralelă, brăţări bulonate şi un grup motopropulsor din clasa EW160, pentru o forţă de tragere a cârligului de tracţiune mai mare cu 30%.

De asemenea, utilajul EWR150E este compatibil cu o gamă largă de ataşamente. Datorită dotării cu rotoare basculante Steelwrist® şi cuploare rapide, precum şi cu ciocane hidraulice şi cupe durabile, utilajul EWR150E poate lucra în spaţii înguste şi, mai mult, poate săpa, încărca, sparge şi muta materiale în cel mai eficient şi productiv mod cu putinţă. Funcţiile hidraulice ‘X1 ciocan hidraulic/forfecare’ şi ‘X3 rotire basculantă’ opţionale furnizează putere pentru ataşamente, ataşamentele basculante necesitând un flux monodirecţional sau bidirecţional, iar cele rotative necesitând un flux bidirecţional. Sistemul de management al ataşamentelor uşor de utilizat permite stocarea a până la 20 de ataşamente diferite. Sistemul îi oferă operatorului posibilitatea de a pre-seta fluxul hidraulic şi presiunea din interiorul cabinei prin intermediul monitorului, care permite utilizarea unei varietăţi de ataşamente pentru un nivel sporit de versatilitate.