VOLVO – FLEXIBILITATE, PUTERE SI EFICIENTA

Volvo Construction Equipment aduce flexibilitatea, puterea și eficiența într-un singur pachet, prin compactoarele de sol SD75, SD115 și SD135. Compactoarele de sol cu un singur tambur sunt proiectate să confere un nivel înalt de productivitate în toate aplicațiile și la toate adâncimile materialelor.

Combinând un nivel maxim de performanță de compactare, o forță centrifugă ridicată, o amplitudine înaltă și o greutate mai mare a tamburului pentru a produce energia necesară compactării excelente, compactoarele de sol realizează o densitate mai mare a materialului în mai puține treceri.

În plus, forțele dinamice ale tamburului pot fi modificate cu ușurință pentru a permite adaptarea utilajului la o mare varietate de tipuri de teren sau adâncimi ale materialului. Beneficiind de elemente cu comandă ușor accesibile în cabină, operatorii pot selecta funcționarea la amplitudine înaltă cu frecvență scăzută sau la amplitudine joasă cu frecvență înaltă, în funcție de condițiile și tipurile de sol în permanență schimbare.

De asemenea, articulația centrală conferă un nivel de articulare de +/- 380 și o oscilație de +/- 170 a tamburului, ceea ce asigură o performanță stabilă și flexibilă a utilajului și sporește confortul operatorului la lucru pe teren accidentat. Datorită faptului că tamburul de 1,68 m (SD75) /2,13 m (SD115 și SD135) este în permanent contact cu suprafața solului, compactarea este netedă și uniformă.

Sistemul de tracțiune Volvo conferă o compactare excelentă, prevenind patinarea roților sau a tamburului, în timp ce cadrul tamburului permite negocierea pantelor de până la 75%. Șasiul unghiular a fost îmbunătățit pentru a obține o gardă la sol mai bună la apropierea de pantele abrupte, eliminând astfel riscul deteriorării suprafeței drumului și prevenind posibila avariere a utilajului.

Pentru o mai mare flexibilitate în timpul desfășurării lucrărilor, tamburul poate fi convertit rapid și ușor, cu doar câteva scule și minimum de echipament, într-un tambur cu picioare de compactare. Carcasa cu picioare de compactare și prindere în cleme permite folosirea utilajului în diferite aplicații, sporindu-i astfel versatilitatea.

Datorită noilor motoare puternice Volvo D5 (74,5 kW/101 CP, în cazul modelului SD75 şi 110 kW/150 CP, în cazul modelelor SD115 şi SD135), compactoarele cu un singur tambur conferă putere și eficiență. Fiind capabil să producă un cuplu de torsiune înalt la o turație scăzută, motorul respectă cerințele reglementărilor Stage IIIB/Tier 4i referitoare la un nivel mai scăzut de emisii și o eficiență mai mare a combustibilului. Operarea în modul de putere inteligent (disponibil la modelele SD115 și SD135) poate reduce consumul de combustibil cu până la 30% și reduce emisiile și nivelele de zgomot al motorului fără a afecta în mod negativ performanța de compactare. Filtrul de particule diesel (DPF) arde și elimină depunerile de materiale din interiorul filtrului, reducând și mai mult nivelul de emisii.

Cabina Volvo oferă operatorului o vizibilitate foarte bună a șantierului de lucru datorită vizibilității panoramice superioare. Deoarece operatorii care își desfășoară activitatea în condiții de siguranță și confort sunt, în același timp, și eficienți, cabinele sunt prevăzute cu structuri ROPS și FOPS care le protejează împotriva rostogolirii și a obiectelor în cădere. De asemenea, nivelul de vibrații este redus de către degajările de montaj antișoc ale cabinei, ceea ce sporește și mai mult confortul operatorului.

Tabloul de bord monitorizează funcționarea și performanța utilajului și afișează informații de diagnosticare, reducând necesitatea efectuării de verificări fizice regulate. De asemenea, sporește productivitatea și asigură un timp de funcționare mai lung. Mediul spațios al operatorului dispune de un spațiu amplu pentru picioare și de depozitare, de comenzi ergonomice, un scaun reglabil și un suport pentru pahar.