VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT CESIONEAZA AFACERILE DE DISTRIBUTIE DIN EUROPA CENTRALA GRUPULUI ASCENDUM

Volvo Construction Equipment oferă un nou exemplu prin care, atunci când condiţiile sunt potrivite, îşi cesionează, afacerea proprie de distribuţie către parteneri independenţi cu o puternică bază financiară. Astfel, Volvo Construction Equipment a vândut grupului Ascendum cota parte din afacerile de distribuţie din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Republica Moldova, Slovacia şi Slovenia.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunţat că a cesionat Grupul din Europa Centrală cu sediul la Salzburg, pe care îl deţine integral, partenerului său tradiţional de distribuţie, Grupul Ascendum, pentru o sumă care nu a fost dezvăluită. Această tranzacţie include grupul de companii austriece şi organizaţia Volvo CE din România, inclusiv Republica Moldova. Filialele de distribuţie şi teritoriile din Bosnia- Herţegovina, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia şi Slovenia ale companiei austriece sunt, la rândul lor, incluse în această tranzacţie. Tranzacţia a intrat în vigoare la data de 30 septembrie 2013 şi include transferal tuturor activelor, angajaţilor şi teritoriilor de vânzări. Toţi angajaţii Grupului din Europa Centrală au fost transferaţi ca angajaţi ai grupului Ascendum, în cadrul căruia termenii şi condiţiile lor de angajare rămân neschimbate. Structura de conducere existentă va fi, de asemenea, menţinută, iar compania Volvo CE va continua să susţină organizaţia ca şi până acum.

Activităţile de distribuţie din Europa Centrală ale companiei Volvo CE sunt acum conduse de un partener independent şi aliniat strategic care dispune de un nivel înalt de finanţare. Grupul Ascendum – cunoscut sub denumirea de Grupul Auto-Sueco Coimbra, până în luna iunie 2012, când şi-a schimbat numele – este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse Volvo CE din lume, fiind responsabil de distribuţia echipamentelor şi serviciilor companiei în Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Mexic. Fondat în anul 1959 ca reprezentanţă Volvo, Grupul Ascendum îşi desfăşoară activitatea în patru sectoare de afaceri majore: utilaje şi echipamente industriale, echipamente de infrastructură, camioane şi autovehicule. Grupul Ascendum, a înregistrat în anul 2012 o cifra de afaceri de 500 milioane Euro, se bucură de siguranţă financiară şi s-a angajat să investească în noile pieţe şi să îmbunătăţească experienţa oferită clienţilor. Per ansamblu, Grupul vine în susţinerea unei game întregi de industrii, de la domeniul construcţiilor şi lucrărilor publice la minierit, fabricaţie, transport şi vânzări de autovehicule.

“În urma unui proces complex de evaluare a ofertelor, considerăm că Grupul Ascendum reprezintă partenerul strategic ideal care să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor noastre ambiţioase de dezvoltare pe aceste pieţe europene importante”, a afirmat Tomas Kuta, Preşedintele regiunii de vânzări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a companiei Volvo CE. “De peste de 50 de ani Ascendum este partener Volvo, fiind totodată, unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente pentru construcţii Volvo din lume. Istoriei noastre comune i s-a adăugat o viziune comună foarte bine definită şi coerentă pentru viitor, sprijinită de o baza financiară extrem de solidă. Acest plan de dezvoltare prevesteşte un viitor grandios pentru dezvoltarea noastră în Europa Centrală.” Într-un comentariu asupra achiziţiei grupului de distribuţie din Europa Centrală al companiei Volvo Construction Equipment, Preşedintele Consiliului de Conducere al Grupului Ascendum, Dl. Ricardo Mieiro, a afirmat: “Această achiziţie reprezintă o parte importantă din strategia de dezvoltare a Grupului Ascendum deoarece permite crearea unui coridor strategic între două pieţe importante: Austria şi Turcia. Aceste noi pieţe, împreună cu operaţiunile din Peninsula Iberică şi cele de pe Continentele Americane reprezintă un mare pas către îndeplinirea obiectivelor stabilite pe termen lung, bazate pe parteneriatul istoric pe care îl avem cu Volvo”.