VOLVO A CASTIGAT COTA DE PIATA IN CIUDA SCADERII CERERII

Reducerea continuă a cererii la nivel mondial a fost compensată parţial de rezultatele obţinute de Volvo CE în trimestrul al treilea al anului 2015, în care s-a înregistrat o marjă operaţională stabilă şi o cotă de piaţă în creştere, în ciuda unei scăderi cu 6% a nivelului vânzărilor nete în această perioadă. Pe fondul turbulenţelor semnificative înregistrate pe piaţă, care continuă să se confrunte niveluri mai scăzute ale cererii – în special în China şi America de Sud – rezultatele financiare obţinute de Volvo CE în trimestrul al treilea al anului 2015 au inclus o marjă operaţională stabilă şi o creştere a cotei de piaţă la utilajele de gabarit mai mare, în ciuda scăderii volumului de vânzări globale.

Cifra netă a vânzărilor în trimestrul al treilea a scăzut cu 6%, atingând suma de 11.884 milioane SEK (comparativ cu 12.582 milioane SEK în trimestrul al treilea al anului 2014). Veniturile din exploatare, cu excepţia cheltuielilor de restructurare, au atins valoarea de 576 milioane SEK, în scădere faţă de valoarea de 648 milioane înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2014. În ciuda nivelului mai scăzut al cererii, marja operaţională a rămas în mare parte stabilă, atingând nivelul de 4,8% comparativ cu 5,1% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Profiturile înregistrate au fost influenţate de mişcările favorabile de pe piaţa valutară şi creşterile marjei brute, ca urmare a unei game de produse îmbunătăţite şi a cheltuielilor de exploatare mai reduse.

Contracţia pieţei

În anul curent, piaţa europeană manifestă o diminuare de 7% datorată în principal scăderii bruşte înregistrate în Rusia şi încetinirii înregistrate în Franţa. Cu excepţia Rusiei, piaţa europeană a crescut cu 3%. America de Nord a înregistrat, la rândul său, o creştere de 4%, dar rata de creştere dă semne de încetinire. Diminuarea din America de Sud (-36%) continuă să fie cauzată în mare parte de Brazilia (-45%), care este afectată de dezvoltarea economică lentă şi nivelul scăzut de încredere al întreprinderilor la nivel global. Între timp, piaţa chineză a continuat să scadă drastic – înregistrând o cădere de 50% în decursul anului curent.

Utilajele Volvo EC160E şi EC180E sporesc eficienţa şi anduranţa

Noile excavatoare pe şenile din seria E oferite de Volvo încorporează un motor puternic conform cu Tier 4 Final/Stage IV într-un design durabil, conferind o eficienţă excelentă a consumului de combustibil şi o performanţă robustă în cadrul aplicaţiilor dure. Excavatoarele sunt proiectate cu o gamă întreagă de caracteristici noi pentru a garanta faptul că eficienţa consumului de combustibil este prioritară în cadrul tuturor aplicaţiilor. Încorporând un motor Volvo D4 conform cu Tier 4 Final/Stage IV, aceste utilaje combină consumul scăzut de combustibil şi performanţa în regim de lucru greu pentru a maximiza disponibilitatea şi a reduce emisiile. Puterea sporită a motorului garantează un răspuns rapid la comenzi și la deplasare, pentru o productivitate maximă.

Matched Attachment

Pentru o eficienţă excepțională, sistemul hidraulic este optimizat pentru a funcţiona în armonie cu acest motor puternic, conlucrând cu sistemul de comandă complet electronic şi cu modul ECO avansat creat de Volvo, pentru a reduce pierderile de putere şi a îmbunătăţi manevrabilitatea şi timpul de reacţie. Modul ECO conlucrează cu supapa principală de comandă şi aplicaţia software a utilajului pentru a asigura un control electronic eficient al pompei.

Pentru a reduce timpul pe ciclul de producție, funcţia de flotație a brațului permite ca puterea pompei care ar fi fost folosită la coborârea brațului să fie economisită sau utilizată pentru alte funcţii. Utilajele EC160E şi EC180E duc mai departe eficiența în operare prin reducerea timpului de mers în gol – motorul se va opri automat atunci când utilajul este inactiv pentru o durată de timp predefinită.