Compania Wacker Neuson a lansat pe piață cel mai mic utilaj din seria de mini-încărcătoare pe roți – WL 20, în cadrul celui mai mare și mai prestigios târg de utilaje și tehnologii în construcții din lume, Bauma 2013. WL 20 a fost conceput pentru utilizarea pe șantiere, în domeniul construcțiilor. Pe lângă parametrii de performanță corespunzători, în timpul dezvoltării modelului, constructorii au pus accent pe sporirea confortului și a siguranței celor care manevrează utilajul.

Odată cu lansarea modelului WL 20, Wacker Neuson se poate lăuda cu o serie de încărcătoare frontale care include nouă tipuri de mașini: WL 20, WL 25, WL 30, WL 36, WL 37, WL 48, WL 50, WL 55 și WL 57. Cel mai puternic utilaj din serie este WL 57. Cu o greutate de operare de 5.760 kg, o sarcină de basculare de 3.663 kg și cu un motor de101 CP, WL 57 este ideal pentru manipularea materialelor cu masă mare. Este un model dedicat utilizării în construcții de drumuri și autostrăzi, precum și în ingineria civilă.

WL 20 are o greutate de circa 2.000 kg, o lățime de doar 1,08 m și o înălțime de 2,19 m, ceea ce face posibilă utilizarea sa și în interiorul clădirilor. Cabina poate fi demontată și remontată prin câteva operațiuni simple, încărcătorul fiind ideal pentru a fi utilizat în spații de lucru foarte înguste și cu acces dificil. Utilajul este dotat cu un mecanism de articulație mobilă, care permite celor 4 roți să mențină contactul cu solul, indiferent de condiții. Axul frontal oscilează independent față de cel din spate, astfel că roțile au întotdeauna tracțiune maximă, chiar și pe zone denivelate. Încărcătorul are o cupă standard de 0,2 mc și poate ridica până la 1.240 kg, vehiculul respectând standardele de siguranță ROPS / FOPS.

Utilajele Wacker Neuson pot fi urmărite prin GPS

Wacker Neuson oferă o gamă largă de încărcătoare care se adresează municipalităților, firmelor care se ocupă de construcții, amenajare parcuri și grădini etc. În funcție de nevoile individuale, utilajele pot fi echipate cu numeroase opțiuni în ceea ce privește funcțiile specifice dar și confortul celor care le manevrează. Tehnologia telematică este oferită ca o nouă opțiune pentru încărcătoarele frontale Wacker Neuson. Utilajele pot fi mai bine gestionate prin GPS, pentru că proprietarul mașinii știe întotdeauna unde se află mașina, dacă acesta este în mișcare sau are motorul pornit. De îndată ce părăsește zona definită, proprietarul primește o notificare. Acest lucru contribuie semnificativ la prevenirea furtului. În plus, serviciul de informații de sistem poate fi descris individual, astfel încât utilajul să poată fi monitorizat optim.

About The Author